Jövőre 606 milliárd forinttal többet költenek oktatásra, ez majdnem annyi, mint amennyit az összes magyarországi cég befizet társasági nyereségadóként a költségvetésbe – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence közlése szerint

az oktatásra szánt források jelentős hányada a béreket fedezi.

Az államtitkár kitért arra, hogy jelenleg zajlik egy 125 milliárd forintos iskolafejlesztési program:

több mint 80 milliárd az állami iskolákat, a fennmaradó összeg az egyházi és alapítványi iskolákat érinti.

A fejlesztéseknek köszönhetően minden ötödik diák iskolai környezete megújul – mutatott rá.

Rétvári Bence beszámolt a költségvetési forrásból megvalósuló torna-, tanterem és uszodafejlesztésekről is, az első ütemben 22 milliárdot, a másodikban 16 milliárdot fordítanak erre a célra.

Az államtitkár hangsúlyozta:

a köznevelés digitális fejlesztése során a múlt tanévben 50 ezer laptopot osztottak ki hazai és uniós forrásból.

Emellett 24 ezer táblagépet, 5 ezer projektort, 3 ezer interaktív táblát és 14 ezer asztali számítógépet is eljuttattak az iskolákba, összesen 33 milliárd forint értékben.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
B***d mar meg, te kis buzi, nem a jovo evi igergetesekrol van szo, hanem arrol, hogy MOST MI VAN, de meginkabb, hogy MI VOLT az "emuttnyocevben", amiota a futyisz volt uralmon
steve82
Kamuzik a k****g, vagy csak megint "építenek" valamit, hogy megint jól járjon valaki... Biztos gyűjt az RTL-re a g. orbán...
kereső
Mégis mennyihez-és mely időszakhoz képest "több" 606 milliárddal?
Mondjuk én az államtitkár úr helyében a TAO-t nem emlegetném.Mert ha a költségvetésbe ez a közel 606 milliárd folyik be a cégektől nyereségadóként,akkor mennyi az az összeg,ami úgymond "látványcsapatsport" támogatásra megy el, jellemzően leginkább a fidesz elnökének kedvencére a focira.A TAO törvény szerint a számitott adó 75%-a lehet a nem költségvetésbe fizetett adó összege.Tehát ha, a 606 milliárd az 25%,akkor durván 1808 milliárd Ft be nem fizetett adó keletkezik-ami a focit fibnanszirozza/legnagyobb összegben/.Mi lenne az adó célja? Miért is fizetünk adót? Nem azért,hogy amit az egyén egyedileg nem tudna megvalósitani,azt rábizza az államra,és finanszirozza azt?Ilyen balgaságok-mint,okttás,egészségügy,tudomány,művészet ...etc. Na ehhez képest mi van? Csak a foci,és csak a fidesz!Ja,és a TAO-n keresztül hűtlen kezelés.
Jozefina
Miért nem most!!! Jövőre már el fogják felejteni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.