Tavaly fizetett először az állam prémiumot a nyugdíjasoknak, a friss, az előzetes várakozásoknál is jobb gazdasági adat alapján ez idén is minden bizonnyal így lesz – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek.

A lap keddi számában közölte,

a kormány a jövő évi költségvetés kialakításakor is számolt a nyugdíjprémiummal, és ha minden a tervek szerint alakul, az idősek három év alatt nyolcvanmilliárd forintnál is nagyobb összeget kapnak kiegészítő juttatásként, prémium címén.

Tállai András elmondta,

a jogszabály szerint akkor kaphatnak novemberben prémiumot a nyugdíjasok, ha a magyar gazdaság jól teljesít, növekedése meghaladja a 3,5 százalékot, miközben a költségvetési hiány mértéke is a tervek szerint alakul.

Kifejtette, a legfrissebb adat szerint a második negyedévben 4,8 százalékkal nőtt a GDP, és azzal számolnak, hogy egész évben négy százalék felett lehet a gazdasági bővülés.

Tállai András emlékeztetett,

a polgári kormány megbecsüli a nyugdíjasokat, akik az elmúlt évtizedekben munkájukkal és a családban betöltött szerepükkel nagymértékben hozzájárultak az ország gyarapodásához.

A kormány 2010-ben azt vállalta, hogy mindenképpen garantálja az ellátások értékállóságát, ennek szellemében jövőre 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak – közölte.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Állítsátok vissza a svájci indexálást! A csúti görény által beigért 14. havi nyugdíj helyett, megelégszünk a 13. havi nyugdíjjal is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
@Shikari: Látom már vörösödik a fejed, remélem megüt a guta , takony náci!!!
bencemacska
@tudode: ma, 12:52
TELITALÁLAT.
Jó, hogy idehoztad ezt a videót.
Nekem az a véleményem, hogy akik állandóan többesszámban emlegetik magukat, annyira csökött agyúak, hogy még azt is elfelejtik: führerük egykor a Liberális Internacionálé Alelnöke volt.
Amikor ezek a liberálisokra okádják a saját belsejüket, akkor OV áll előttük! Észre sem veszik, hogy azt ócsárolják!!!
tudode
@bencemacska: .
Magam részéről, életem részeként van amiben LIBERÁLIS, KONZERVATÍV, SZOCIÁLIS stb-ként élem a 93. éves életem, de ABBÓL NEM ENGEDEK, csak ezektől vagyon kénytelen elviselni, hogy
.
-- a hosszú barátság alapja a PONTOS ELSZÁMOLÁS!
.
Karitatív vénámból adódóan NAGYON NEHEZEN VISELEM, hogy egyre többen EGOISTÁK, csak a SAJÁT ÉRDEKÜKET NÉZIK, nem akarják v. tudják a KÖRNYEZETÜK nyomorát meglátni, legalább EGYÜTTÉRZÉS SZINTJÉN!
tudode
@tudode: .
Jajj, jajj! Ez a vakon írás átka!
.
Öregbítettem magam "csak" 83. évesen
bencemacska
@tudode: ma, 14:51
Az is nagyon szép kor. Saját tapasztalatomból tudom, bár fiatalabb vagyok.
Igaz, hogy férjem már a 90-et tapossa.
tudode
@bencemacska: .
Ez is bizonyítja, hogy NEM CSAK a HÚSZÉVESEKÉ a világ, még akkor sem, ha NEM EGY SÍKÚ a gondolkodásmódunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.