A Magyar Idők szerint feljelentést tett és azonnali belső vizsgálatot rendelt el a kardiológiai intézet főigazgatója, miután megtudta, hogy az intézményből elbocsátott Székely László két betegének kórházi dokumentumai felkerültek a Facebookra.

A szívbeteg tragédiája: kiszivárogtatott orvosi iratok miatt tesz feljelentést a főigazgató

A közösségi oldal egyik felhasználója a szívsebész védelmében tette közzé annak a nőnek a zárójelentését, akinek operációja után, jogi-etikai vétség indokával menesztette a szívsebészt, a másik annak az elhunyt szívbetegnek az ambuláns kezelőlapja, akinek halálát Székely László kirúgásával hozták összefüggésbe. A tragédia komoly politikai botrányt okozott.

A betegdokumentumok nyilvánosságra kerülése miatt a személyes adattal való visszaélés és a jogosulatlan adatkezelés lehetősége is felvetődik, ezért Andréka Péter főigazgató a IX. kerületi Rendőrkapitányságon feljelentést tett az ügyben.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az andréka péter inkább a lemondását adja be ritka hazug szarjankó !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Az andréka péter inkább a lemondását adja be ritka hazug szarjankó !!!
kereső
Andréka Péternek ezek szerint nem az a problémája,nem e miiatt kezdeményez belső vizsgálatot,hanem mert kiderültek a disznóságaik.És még ekkor is a szerencsétlen halott mögé bújik,rá hivatkozik.Ritka szemét az ilyen.Remélem a család leperli róla még a gatyát is.
wagabund
...egyre büdösebb az izzadtságszag...ezt már nem lehet elleplezni...fényestekintetű miniszterünk újabb tízparancsolat füzetecskéket osztogat lemondása helyett? vagy Árpád életével hülyíti a reggeli munkamegbeszélés résztvevőit? mert mással nemigen...
magyarbakancs
Na most ha nem az a tendencia folytatódna az orvos társadalomban ,hogy holló -holló szemét nem vájja ki talán rend ,és a bizalom is helyre állna a társadalomban az orvosok iránt.
Amíg ez nincs adóig lesz paraszolvencia.Meg veszed magadnak a biztonságot mert én adtam pénz velem többet kell foglalkozni.
Elkel gondolkodni kinek az érdeke a káosz az orvosoké,minisztériumé ,vagy minekünk potenciális betegeké?
nezelodo
Na lecsap a fidesz törvény arra aki cáfolta a hivatali vaskos hazugságot. Vajon ki az az orvosbáró, akinek addig elér a keze, hogy ezt is megteheti?
Dr plágium
Szóval mégis regisztrálva volt a beteg ...
A feljelentést csak azért teszi meg mert kiderült az igazság.
Ha a beteget sérti Ő maga is megtehetné a feljelentést. Nem tudom névvel, TAJ számmal, születési dátummal együtt tették-e fel, ha nem akkor nem sértettek meg semmit.
Dr plágium
@kereső: Az a baj, hogy a kórház fizet. Andréka és kásler is nagy ívben szarik a betegekre. Ami nekik fontos az a hatalom.
Azt mondták tegnaptól szabira megy Andréka, akkor mégsem?
Arról viszont síri csend van, mi zajlott kásler és a vezér között...vajon mi az oka?
kereső
@Dr plágium: én úgy gondoltam,hogy a per alanya,nem a kórház-hanem kásler,andréka +kormány.
Dr plágium
@kereső: A család szerintem csak a kórházat tudja perelni.
Káslert + a többit a politikusok jelentették fel azt hiszem.
Sajnos el fog sikkadni az egész ügy és nem fog történni semmi. Maradnak a kiskirályok.
Székely Dr. pedig ennyi támadás, megaláztatás után majd külföldön folytatja...
A csalás szemét pedig kiszúrják egy kevés alamizsnával.
kereső
@Dr plágium: igen, sajon ez a valószinű forgatókönyv.Azért meg lehetne próbálni a "gondatlan emberölés"-t személyre szólóan.
papa.49
@Dr plágium: Ha jól emlékszem ,, KI VOLT FEKETÉVEL SATÍROZVA A SZEMÉLYI ADATOK,,
tehát nem sérültek a ,,betegjogok,, ami annál is érdekesebb mert a beteg pont az ELMARADT MŰTÉT MIATT HALT MEG !!!
Dr plágium
@papa.49: A belső levélben igen, de ez másik :) a faszabukon keringett - ambuláns lap, és zárójelentés ami a megműtött hölgyé. De mindegy is, folyamatosan hazudnak.
Mondjuk a zárójelentésben benne van a műtéti leírás és az ok is ami miatt plasztikai sebészt, tüdősebészt , bronchológust kellett hívni. Értelemszerűen életet mentett. Mert hiába a jól elvégzett szívműtét ha a többi váratlan esemény halált okoz, ilyenkor a tízparancsolat nem segít, csak a gyors döntés.
Tehát ez nagyon rossz fényt vet Andrékára és káslerre.
papa.49
@Dr plágium: Ez már csak az ,,utóvéd munka,, SÁRBA KELL TAPOSNI EZT AZ ORVOST, mert útban volt a tetűnek !!!
alex070125
Egy "érdekes" esetre emlékeztet ez az ügy!
Egy kiváló politikus ellen, (Biztos van olyan is...?!) a saját és párttársa beszélgetését adták be feljelentés mellékleteként, korrupcióval vádolva őt, őket!
A beszélgetés tartalma, egyértelműen bizonyította a bűncselekményeket...
Az ügyészség, (Legfőbb) elrendelte a nyomozást!
Mielőtt izgalmi állapotba kerülne bárki, nem az elkövetők ellen, hanem a jogosulatlan, törvénytelen hangrögzítés miatt!
Megnevezték az ügy sértett képviselőit! (Az ő sérelmükre követték el a bűncselekményt! Le volt írva! Muszály volt, ha nincs sértett, nincs bűncselekmény!)
Mindenki számára világos lehet az ügy, mert az indoklásban benne volt, hogy külön törvény tiltja a hang, és kép rögzítését a Parlamentben!
Ezzel elismerték a helyszínt, szereplőket, -elkövetőket- csak, mivel független a főügyész is, teljesen természetes, hogy falkatársai ellen nem enged nyomozást indítani...
Mindenki biztos lehet benne, hogy ez Magyarországon nem történhet meg, mert itt demokrácia van! Sőt pluralizmus is, ami rasszokra is vonatkozik!
Jobbak vagyunk, mint Amerika!
Ott még csak fekete elnök volt, gipsy nem...
Desischado
Remélem, nem ússzák meg! Ilyenkor kellene felkelni a népnek, mert ezt már nem lehet eltűrni. És bárkivel megtörténhet. De sajnos, el lesz az ügy sikálva.
moareka
Hát Főigazgató úr, az internet világában seperc alatt mindenki meg tud mindent, nem úgy mint a középkorban, amikor lóháton hetekig vitték a híreket...
Azon nem tetszene elgondolkozni, hogy ebben a tragédiák sorozatában Önnek mi a felelőssége, netán becsületbeli ügyként feljelenthetné saját magát Kásler úrral egyetemben, mondjuk gondatlan emberölés címén...
Persze ehhez egyenes gerinc kellene, ami Önöknek nincs, s megkockáztatom, hogy a lelkiismeretükre sem lehet apellálni, mert olyan végképp nincs...
nezelodo
Ez tényleg szerecsenmosdatás lesz. Azoknak az ambuláns lapoknak a tulajdonosa nem a kórház, hanem a beteg, és ha akarja akár kiteheti a Simicska hirdetőoszlopára is, vagy a társasháza faliújságjára, ha neki az a mániája, senkinek semmi köze hozzá. Most tényleg ezt a kőtáblákkal gyógyító gyászkeretes körmű pancsert mosdatják, a régi elv mentén, "jönnek az ügyvédek és elintézik oszt' jónapot".
creativehun
Liberálfasizmus,liberálfasizmus,liberálfasizmus.No...háromszor írtam le...remélem sikerül kiverned rá miközben olvastad...mivel látható módon erre a szóra jössz gerjedelembe.Persze eddig is lehetett tudni,hogy a fidesz agymosottak közt több a degenerált ,sexuálisan perverz..látens homosexuális hajlamú mint a népesség egyéb célcsoportjaiban. Ahhoz már komoly agyi defekt szükséges,hogy valaki korrupt,tolvaj mocsadékokat válasszon meg...és a mindennapi tények ellenére ezeket istenítse...de hát..látható módon akadnak ilyen perverz emberek. Szóval...lökd nyugodtan a demagóg liberálfasiszta szöveget...mi akik ezt olvassuk legalább könnyen a megfelelő célcsoportba tudunk helyezni! ui: az cseppet se zavarjon meg a zsebzsöten gyakorlása közben,hogy a liberális és a fasiszta egymással homlokegyenest ellenétes ideológiai nézetet képvisel.
mackoka46
A fidesz gestapója kilopta a kompjúterből, most meg verik más f.val a csalánt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.