Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a szemétszállítás zavartalansága érdekében egyeztetésre berendelte a Zöld Híd Nonprofit Kft. és Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. képviselőit péntek délutánra – közölte az OKF Kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

Egyeztetés kezdődhet a szemétszállítás megmentéséért
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

A közlemény szerint amennyiben a 116 Nógrád és Pest megyei település szemétszállításáért felelős Zöld Híd Kft. nem képes ellátni az élő szerződésében vállalt feladatait, akkor a katasztrófavédelem kész a jogszabályban előírtaknak megfelelően mindent megtenni annak érdekében, hogy az érintett településeken biztosított legyen a szemétszállítás.

A Zöld Híd Kft. megbízott ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd csütörtökön az InfoRádiónak azt mondta:

péntektől beszüntetik a hulladékszállítást, mert nem kapták meg az eddig elvégzett munka fedezetét a nemzeti hulladékgazdálkodási cégtől. Jelezte: kiszolgáltatott helyzetben vannak, mert a cégnek megszűnt a közvetlen bevétele, nem bocsát ki számlát, a lakosság az NHKV Zrt.-nek fizeti be a közszolgáltatási díjat.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta: nem engednek az üzleti érdekű zsarolásoknak, ezért nem engednek a rezsicsökkentésből, és ha kell, akár a katasztrófavédelem is képes átvenni a szolgáltatás biztosítását, de nem ez a cél. A szükséges konszolidációhoz a kormány forrást is fog biztosítani, illetve egy létrejövő bizottság egy héten belül jelentést tesz a helyzetről.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Téves a cím: nem megmenteni, hanem megvédeni! Orbániában legfeljebb a mentők mentenek, a hatalom az "megvéd".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Amikor Orbánék átalakították a szemétszállítást, nem kellett még egyeztetés ahhoz, hogy simán dolgozhassanak, és mégis kapják érte a pénzüket.
Sámannus
Hordjátok a Parlament elé, hogy egye meg rezsi Szilárd, meg a többi főkolompos.
Sámannus
Úgy tesznek, mint ha foglalkoznának a témával, de a pénz már az ablakban, mert szétlopták.
papa.49
A katasztrófális katasztrófavédelem ( bárhol másutt a világban ezt úgy hívják KATASZTRÓFA ELHÁRÍTÁS) kivéve nálunk, aszongya BERENDELTE a szolgáltatót, ez már igen még a végén ,,parancsba adják,, kötelesek ingyen továbbra is elszállítani a szemetet !!!
Egy kicsit elvagytok tévedve taknyok, addig amíg nem basztátok szét a hulladék szállítást, minden működött, jöttetek ti azóta 5 éve haldoklik az egész, persze tudom erről is a Gyurcsány tehet, meg a büdösapátok rongybatekertretkesfasza !!!
ibn Said
@kereső: Tisztelt "kereső"!
Ez úton tájékoztatjuk önt, hogy:
1: Ön Magyarországon él!
2: Magyarországon a kormány élén a miniszterelnökkel dönti el, hogy mi számít munkának!
3: Jelen felfogás szerint a szemét szállítás sem számít bele azon tevékenységek körébe, mely után az állam kötelezőnek érezné a teljesítés utáni fizetést!
Továbbá felhívjuk szíves figyelmét, hogy további kérdéseire, csak előzetesen befizetett (jelképes, szavanként 1000HuF) illeték után vagyunk hajlandóak megfontolni a választ!
Amennyiben Ön úgy érzi, hogy jelen levelünkben nem kielégítő a válasz, kérjük fizessen 50.000HuF-t illetéket, és panaszát továbbítjuk a megfelelő szervezetünkhöz.

Kelt:2018.10.26. Az illetékes NERTÁRS

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.