Jelentős összeggel rövidítette meg az Átrium filmszínházat a kultúr-tao megszüntetése.

Nagyjából 220 millió forintos taójogosultságtól esett el az Átrium filmszínház,

miután az országgyűlés elfogadta az előadóművészeti tao törlését kedden, erről pedig a Facebook-oldalukon számoltak be.

Bezárhat Budapest egyik legsikeresebb színháza

„Ezen a héten kedden az Országgyűlés elfogadta az előadóművészeti tao törlését, így az idén megszerzett körülbelül 220 millió forintos taójogosultságunk visszamenőleg elveszett, ennek pótlásáról egyelőre nincs információnk. [...] Ha ezt nem vagy nem egészében kapja meg a színház, akkor finanszírozhatatlanná válik, előadások tűnhetnek el a repertoárról, vagy akár be is kell zárnunk” – olvasható az Átrium filmszínház bejegyzésében, amire a 24.hu figyelt fel.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(24.hu)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A Zsolnay Kulturális Központ nem hajlandó nyilvánosságra hozni annak okát, hogy miért mondták le – bármiféle előzmény és indoklás nélkül – az Átrium Színház Igenis, miniszterelnök úr! című politikai szatíráját annak ellenére is, hogy a május 27-ei előadásra a jegyek nagy része már elfogyott. A színháznak helyt adó Kodály központ a Facebookon tette közzé kedden, hogy az előadás elmarad, a jegyeket visszaváltják. Bárgyú, ostoba hatalom az, amelyik azt hiszi, hogy egy önerőből tehetséges, népszerű ember állandó cenzúrázásával annak az önerőből tehetséges, népszerű embernek mutatják meg, hogy ki az úr. Azt hiszik, hogy ezzel elégtételt vesznek (fene tudja, hogy ez már az, amit igenisminiszterelnökúr már belengetett) a sorba beállni nem akarókon, holott saját polgáraikat fosztják meg a kultúra ama szeletétől, amire nem mellesleg igény, ha úgy tetszik, fizetőképes kereslet van. Nem, én nem hiszem, hogy ezt meg lehet szokni, mert semmi nem indokolja, hogy meg kelljen szokni az önjáró házmesterektől és spicliktől, túlmozgásos, állandóan túlteljesíteni akaró katonáktól hemzsegő, dohos, fullasztó jelent. Igenis, miniszterelnök úr! – nem kell nekünk ide kultúra, nem kellenek áthallások, értjük mi a humort, az iróniát, csak éppen nem viseljük el. Bezzeg az ökölbe szorult agyú hajbókolás, abban mi vagyunk a legjobbak. Az autoriter, tekintélyelvű hatalom számára a másfajta, ne adj’ isten kritikus tarsadalmi-kulturális-közéleti narratívák üldözendő, kóros elváltozások a nemzetileg egyirányba bólogatás puhány testén.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szalai27
==Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
gulyasgyula
@Eladott Ország: ...Én nem cserélek szart fosra ...Majd csak kialakul a változás idővel ..A Római birodalom is megbukott ...
Eladott Ország
@gulyasgyula: tegnap, 23:26; "Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után"... (Vörösmarty Mihály: Szózat)
www.wekerlekos.hu/download/irodalom/vorosmarty.jpg
Nessy
@gulyasgyula: Igazad van, csak már kicsit sok a "várakozás" az életemben. Háború, Rákosi, Kádár, Orbán. Tényleg már csak a "Nyugodjék békében" marad!
gulyasgyula
@Nessy: ...A várakozás az olcsóbb ... Az erőltetett menetet a nép fizeti meg de nagyon ...A világon mindenütt így van .. Néz csak szét a világban ..A spanyoloknál több 100 ezres tüntetés , a Románok ugyan az , Angolok 500 ezres tüntetés , a legfrissebb a Franciák 300ezres tüntetés ...A rendőrség """rendet tesz """ és nem változik semmi ...Nállunk is ez lenne :: kilőtt szem bevert orr , aztán minden marad a régibe ...Vagy Orbán is kijelöli az utódját mint Gyurcsány tette és JÖHETNEK AZ ÚJ ADÓK ... , EZT AKARJUK ??? LASSAN AZZAL AZ ERŐLTETETT VÁLTÁSSAL ..A BÉKÉBEN KEVESEBB A SÉRÜLT ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.