A szervezet az OBT és az OBH közötti vita, illetve Handó Tünde kinevezési gyakorlata miatt döntött a vizsgálat mellett.

Handó Tündének most az európai bírákkal gyűlik meg a baja

Felügyeleti eljárást indít a magyar bírósági rendszerrel kapcsolatban az Európai Bírói Egyesület (EBE) – írja a Népszava. A lap szerint a döntés azután született, hogy az igazságszolgáltatás magyarországi helyzetéről tárgyalt Marrákesben tartott éves ülésén a Bírák Nemzetközi Egyesülete.

A szervezet októberi ülésén Ujkéri Csabának, a Kaposvári Törvényszék korábbi elnökének javaslatára foglalkoztak a hazai igazságszolgáltatási rendszerrel, az Országos Bírói Tanács (OBT) és az Országos Bírói Hivatal (OBH) közötti vitával, illetve Handó Tünde kinevezési gyakorlatával. A magyar delegáltak arról számoltak be, hogy Handó kétséges eszközökkel bénítja meg az OBT működését, és akadályozza, hogy a bíróságok függetlenül működhessenek.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
világ megváltók páva táncot járnak.
Keresik az új segget amit nyalhatnak.
Mini diktatúra kerekedik
papa.49
A lényeg az ondótünde jó katona !!!
dr. prédikátor
Borzalmas ez a nőimitátor!!! Ennél még a vasorrú bába is külömb!!!
magyarbakancs
@dr. prédikátor:" Ennél még a vasorrú bába is külömb!!!"
Lehet ,hogy eltévedt a mágnes viharba.
cikicakk55
Nekünk még Handó Tündével gyűlt meg a bajunk.
tudode
Valójában Tündi asszony is a "MICSODA CSAPAT" azon tagja, akik SZEPLŐTELENÜL FOGANTATTAK, és még mindig bírják az iramot!
.
Csak Orbanisztánban divat az, hogy FÉRJ, és FELESÉG az első sorban, AZOK A SZÉP NAPOKBÓL valamilyen dacszövetséget kötve
.
nol.hu/archivum/archiv-6401-2430
.
Részlet az ELSŐ SORBAN LÉVŐ fiúk, lányok CSPEREDÉSÉRŐL:
.
"""- Nem szerettem a kollégiumban fürdeni - jegyzi meg Csaba Iván közgazdász. - Akadtak, akik úgy gondolták, a szexuális forradalom után a zuhanyozóban egy lány nyugodtan beállhat a fiúk mellé.
.
Stumpf írja, hogy a szakkollégiumokban messze az egyetemi átlag fölött születtek házasságok. Ez csak erősítette a kollégium identitást meghatározó szerepét, de mutatja, hogy édes, ám belterjes életet éltek. Érdemes lenne megvizsgálni, hogy miközben kitolódott az aktív életkor, mivel jár az azonos végzettségű és korú párok korai házassága, erősebb-e például a versengés a családon belül. Külön téma lehetne, hogy a szakkollégiumi életmenetben is szerepet játszó, tehetséges lányok (Handó Tünde, Honecz Ágnes, Lévai Anikó és mások) milyen jelentős szerepet játszottak aztán férjük sorsának, karrierjének alakulásában. Más: miközben csökkent a párválasztás egzisztenciális jelentősége, az értelmiségi házasságokban pedig a gyermekek száma: ezekre a párokra - az átlagtól ugyancsak eltérően - két-három gyerek a jellemző. Idetartozna e csoportokban a férfi-nő kapcsolat elemzése, hogy vajon miért lett a XXI. század pártja tipikusan férfipárt."""
------------------------
.
EZEK után, előtt, mögött MONDJA BÁRKI, hogy a más vallásúaknál NINCS ÖSSZETARTÓBB CSAPAT "ezeknél" a márciusi ifjaknál, akik képeSSek gúzsba kötni egy egész országot!
.
Sőt, ha csak rajtuk múlik MENNEK TOVÁBB, s tesznek csodát!
görbetükör
Tessék elismerni, hogy Handó Tünde remekül végzi a rábízott feladatot!
papa.49
@görbetükör: Már ami a pártfeladatát illeti, meg a feltétlen seggnyalást !!!
Eladott Ország
Egyre nagyobb tehát az elégedetlenség a bíróságokon belül, melynek oka Handó Tünde teljhatalma. Az OBH elnöke azonban még nem érzi magát teljes biztonságban, ugyanis az OBT ( Országos Bírói Tanács ) kezdeményezheti Handó felmentését, azonban a végső döntéshez a parlament kétharmados többsége kell. Azt pedig mindenki tudja, mi lenne az eredménye egy hasonló szavazásnak. Ettől függetlenül, Handó nem tűri, ha valaki ellenszegül az ő döntéseinek és esetlegesen megkérdőjelezi a hatalmát. Bírósági forrásokból köztudott ugyanis, hogy a szakmai előmenetelt nem szaktudáshoz, hanem lojalitáshoz kötik, mely akár évek alatt is egy járásbíróságon dolgozó bírát a pesti ítélőtábla élére repíthet. Az Orbán-kormány megkezdte utolsó támadását a még helyenként függetlennek tekinthető igazságszolgáltatással szemben, lassan elhárulni látszik minden akadály és végre megkaparinthatják a demokrácia utolsó fontos bástyáját is. A szemünk előtt verik be nemzetünk koporsójának utolsó szögeit, hamarosan nem lesz
Eladott Ország
@Eladott Ország: ma 10:09, ( lemaradt) ... hamarosan nem lesz visszaút.
Clavigo
Vazzzze...Ez az Izé,,,biztos hogy nő ??
namihami
Mint az Istene...
Az állandó harc az élete. És ha nincs ellenség, akkor keres.
menekült
@Eladott Ország: Ez a hatalom megbénította az ellenzéket, kiiktatott minden ellenőrzést a működése felett, és tűzzel-vassal irtja azokat az embereket, szervezeteket, akik bemutatják a törvénytelenségeket és bírálják a tetteiket. Ezért nem marad más hátra mint az únióra hagyni a megfékezésüket. Legalábbis addig, amíg a magyarok fel nem ébrednek, meg nem látják, mi folyik az országban, akik meg látják, fel nem fogják, hova vezet mindez.
menekült
@dr. prédikátor: @Clavigo: @magyarbakancs: Attól, hogy ronda, sőt ocsmány a kinézete, még lehetne becsületes és tisztességes, akkor még el is lehetne viselni. De így ezek mind együtt, hát... undorító!
papa.49
@menekült: Viszont valahol olvastam egyszer ,,a lélek kiül az arcra,, !!!
dr. prédikátor
@Clavigo: Meg kellene egyszer vizsgálni!!!Ma 12.26 ra
menekült
@papa.49: Hát ennek a banyának kiült. :))
Mint a Matolcsynak, a Schmidt Mariskának, a Németh Szilárdnak is, meg a többi gazembernek is. Biztosan ellenzékiek között is van hasonló, most nem jut eszembe senki, de a fideszfanok biztosan tudnak ilyenről.

Egyébként anyukám mesélte, hogy amikor iskolába járt, volt egy különösen szép osztálytársnője. Az egyik osztálytalálkozóra eljött a férje. Mindenki valami szőke hercegre számított. Alaposan meglepődtek, amikor bemutatta az ördögnél egy fokkal csúfabb férjét. Mindenki elborzadt és módfelett csodálkozott. Nem telt el fél óra, és az egész társaság tátott szájjal hallgatta a férjet, elfelejtkeztek róla, hogy néz ki, a nők elkezdték imádni, és mind egyetértettek abban, hogy a szép lány jól választott.
papa.49
@menekült: Ez is igaz van ilyen is ...
papa.49
@menekült: Elnézést még lemaradt, nem okoskodásként de két külön fogalom nálam legalábbis, hogy egy ember érdekfeszítő tud lenni egy társaságban, vagy mennyire tud ember lenni bárhol, bármilyen közegben !!!
Erre mondja a közmondás ,,lakva ismerszik meg az ember,, ez már itt lakik velünk pár éve meg is ismerhettük, és valahogy NEM NYERTE EL A TETSZÉSÜNKET !!!
menekült
@papa.49: Igazad van, de én nem tudom, mert nem voltam ott, hogy mivel fogta meg a hallgatóságát. Van úgy, hogy valakinél nem is tudunk odafigyelni arra amit mond, mert az egyénisége annyira lebilincselő.
papa.49
@menekült: Anélkül, hogy pálcát törnék ismeretlenül az említett ember felett lehetett egy ,,jó beszélőkéjű faszi is ...
szalai77
===Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
vacsi
Szerintem a bíróságnak nem függetlenül kell működnie, hanem TÖRVÉNYESEN! Nem mindegy!
Eladott Ország
@vacsi: A bíróságoknak nem csak törvényesen, hanem pártoktól IS függetlenül kell(ene) működnie, de ilyen csak a mesében van.
csipetke
Nem véletlenül kapálóznak annyira az Európai Ügyészségtől.Nagyon remélem,hogy Hadházynak sikerül annyi aláírást gyűjteni,hogy nálunk is összejön,és akkor a handó,polt-féléknek lőttek.
papa.49
@csipetke: Vagy megint leég egy,két pártiroda !!!
Eladott Ország
@papa.49: Az is lehet, hogy Orbán nem érti a kérdés, 'oszt nem lesz "Unijós" ügyészség.
kokopelli
@menekült: ..igazad lehet,mert a veleszületett bája egy nagykaliberű fegyver!
...hogy a kutyus megenné-e kezéből a kolbászt az nem tudom,de optimista vagyok!
Marivelsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Desischado
@papa.49: Te!!! Állítólag már egy millió aláírás összejött, én elhiszem. Nem lehet, hogy ezért volt a tűz? Mit gondolsz?
handó tünde pontosan olyan ocsmány belül, mint kívül. Asszisztál jó pénzért a jogállamiság sárbatiprásához. Justitia joggal sírhat!
papa.49
@Desischado: Hát amit a tűzről lehet tudni arra csak azt tudom mondani tapasztalatom szerint két különálló tűzről kellene beszélni !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.