Megdöbbentően gyakori a nők elleni erőszak, nagyjából minden ötödik nő bántalmazott Magyarországon – mondta Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Klinikai szakpszichológus: nagyjából minden ötödik nő bántalmazott Magyarországon

Megjegyezte azt is, sokaknak kényelmetlen erről a kérdésről beszélni, nagy részük nem mondja el, mi történt vele, így a bántalmazottak valós száma még magasabb lehet.

Kalamár Hajnalka azt is elmondta: Magyarországon a nőknél az egyik leggyakoribb halálozási ok a családon belüli erőszak. Hetente egy nő hal meg Magyarországon bántalmazás miatt – hangsúlyozta.

A klinikai szakpszichológus felhívta a figyelmet arra is, hogy a lelki bántalmazásnak legalább olyan súlyos következményei lehetnek, mint a fizikai erőszaknak.

November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Ez a cikk nem ám a muszlimokról szól, hanem a barbár magyarokról!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Marigrinna: Azt szeretném megtalálni, aki ezt kitette. De nagyon
justhpeter
Itt valaki hazudik. Egy nemzeti-keresztény, családbarát kormány országában ilyen nem fordulhat elő. Nem gondolom, hogy Kalmár Hajnalka hazudik. Akkor marad a nemzeti-keresztény, családbarát kormány
tulipan
@justhpeter: Stimmel, de ez nem csoda, hiszen a nemzeti-keresztény családbarát kúrmány "profijába'" pontosan beleillik!
Hímsovinizmus van.
És kurvajól működik.
nezelodo
Na az egyházak sem szentek nálunk ez ügyben de más népek vallásai, szokásai is rokon lelkekre találnak a mi politikusainknál. Már az időszámítás utáni vallástörténet is hazugsággal, a nők semmibevételével kezdődik, és folytatódik a boszorkányégetésekkel, a papi nőtlenséggel, a nők szavazati jogának késői megszerzésével. Vajon mi lenne, ha lenne ha a házasságkötéskor pl koponyaátvilágítás készülne, és váláskor be kellene mutatni az újabbat. Némelyik politikai tisztség betöltéséhez pedig kéretik bemutatni élete párjának állkapocs röntgenét.
justhpeter
@nezelodo: Ami jó az jó. A Tied ma nagyon jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.