Ha kamionok mennek az utakon, akkor működik a gazdaság – hangoztatta az innovációs és technológiai miniszter pénteken az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalának 43-as kilométerénél, az óbaroki lehajtónál, ahol korszerű kamionos pihenőt adtak át.

Palkovics: ha kamionok mennek az utakon, akkor működik a gazdaság

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa és Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos átvágja a nemzeti színű szalagot a pihenőhely átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. A pihenőhelyen 124 kamionnak és 11 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani. Ezen kívül 11 hűtőkamionnak és 4 túlméretes szerelvénynek. MTI/Bodnár Boglárka

Palkovics László az Autóhof Óbarok kamionos pihenőhely átadásán azt is mondta,

ha nincs mit szállítani, akkor a kamionok sem mennek, de most nem ez a helyzet.

Éppen ezért, mindenfajta olyan beruházás, mint az óbaroki, üdvözlendő – emelte ki a miniszter, aki reméli, hogy a jövőben még több ilyen épül Magyarországon, ami azt mutatja, gondosodnak a fuvarozókról.

A tárcavezető kiemelte, hogy

a szállítmányozási iparág 2010 óta minden évben 6 százalék feletti mértékben járul hozzá a hazai GDP-hez, ami kétezer milliárd forintot vagy afölötti összeget jelent.

Palkovics László felhívta a figyelmet arra, hogy komoly kihívások előtt áll az árufuvarozói szakma:

úgy tűnik Nyugat-Európában félnek a kelet-európai fuvarozóktól, ezért limitálni akarják őket

Magyarország a hasonlóan gondolkodó szövetségeseivel együtt minden lehetséges fórumon fellépett a brüsszeli szabályozási tervekkel szemben – mondta.

Jelezte, hogy értek el sikereket – például a tranzit és kétoldalú szállítások mentesülnek a kiküldetési irányelv alól, vagy nem kell kötelezően hazajönnie az üres kamionnak, szennyezve ezzel a környezetet –, de a heti rendszeres pihenőidő kabinban töltésére vonatkozó előírás enyhítésére tett magyar javaslatot nem tartalmazta az I. Mobilitási Csomag, amit hétfőn elfogadtak Brüsszelben. Nyugat-Európában a kamionban alvás tilalma alól kivételt csak az olyan parkolók jelentenének, mint az óbaroki, csakhogy "arrafelé sem nagyon vannak ilyenek" – fűzte hozzá.

Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok tulajdonosa innovatív, hiánypótló beruházásnak nevezte a pihenőhelyet, amely egyedülálló hazánkban és valószínűleg Európában sincs hasonló. A parkoló 1,1 milliárd forintból épült meg, teljesen saját forrásból, hitel és támogatások nélkül – tette hozzá.

A tulajdonos elmondta, hogy a pihenőhelyen 124 kamionnak és 11 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani. Ezen kívül 11 hűtőkamionnak, 4 túlméretes szerelvénynek, továbbá veszélyes anyagot, illetve élőállatot szállító szerelvénynek alakítottak ki parkolókat.

A területen külső kondipark, vandálbiztos fürdők és mosoda létesültek, de külön fürdési lehetőséget biztosítanak a női sofőröknek. A kamionvezetők kényelmét bolt, étterem, 19 szobás panzió, bankautomata, útdíj fizetési lehetőség és üzemanyagkút is biztosítja.

A tulajdonos kiemelte, hogy a fejlesztéssel tizenhat új munkahely jött létre.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos a hazai közlekedés-fejlődés történetének egyik fontos állomásának nevezte az átadót. Úgy vélte, a 21. század hajnalán egyre több ilyen fejlesztésre van szükség, mert növeli a versenyképességet, felgyorsítja a gazdasági folyamatokat.

Megemlítette, hogy "Pannónia Szívében" számos hasonló beruházás indult el, ezek közé sorolta a mezőgazdasági mintagazdaságok létrejöttét, Felcsúton a stadion és a sportcsarnok megépülését, Martonvásáron a kompakt neutronforrás és az agrár innovációs centrum megvalósítását.

A még el nem kezdett fejlesztések között említette Kajászón a világszabadalomnak minősített biofoszfát üzem, Bicskén pedig az intermodális csomópont megépítését.

A sajtóanyag szerint az Autohof Óbarok beruházásnál kiemelt szempont volt a környezeti értékek megóvása: 18 ezer négyzetméternyi zöldfelületet alakítottak ki, a melegvízellátást napkollektorok segítik, az öntözést pedig összegyűjtött esővízzel biztosítják.

Forrás: MTI

Itthon - 2019. May 26., 09:55
Sorra dőlnek a rekordok az EP-választáson
Itthon - 2019. May 26., 08:06
21 európai ország választ vasárnap
Itthon - 2019. May 26., 09:30
Nem gond, ha más néven szavaz

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Csak az a baj te barom hogy nem rajtad mennek keresztül!!! De jön még kamion palkovicsra!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Középen az az Iqnuku fazon mi a francot keres ott? Miért nem mer oda állni az akié tulajdonképpen az a cég,vagy cég rész. Ennyire nem kéne hülyének nézni a Magyar embereket. nagy kin keservesen bukdácsolva,érettségi nélkül,csak a gázszerelő szakiskolát elvégezte( Gondolom úgy voltak vele,hogy inkább megadják a kettest,de még egy évig ezt a bamba pofát nem fogják nézni)10 éve még csak egyetlen cége volt,az is csődeljárás alatt. Aztán minő véletlen,pont mikor ME-lett a szomszédja,Őt az nap éjjel meglátogatták az Ufók és a rengeteg mosogatólevet leeresztve,észt töltöttek a fejébe. Azóta ez a géniusz mindenhez ért.Filmgyártás,üdültetés,Szálloda ipar,vasút és autó utak építése,Film ipar,Újságírás, Fittnesz szalonok,Színházak.Neki nem is 24 órából áll a nap,hanem 2224-ből. 300 céget fejben tartani és mindet vezetni,azért ahhoz már tudás kéne. A ezen van a lényeg a "kéne" szón. Ugyan is ha felébred a nép,akkor Ő is ráeszmél,hogy ugyan az a senki aki volt,mert a pénzét vitték azok akik az aláírása mögött álltak. Azok,akik értettek is ahhoz,amit ez a bamba vigyor alá írt.
nezelodo
Egyszerű mint a faék! Erről az jut eszembe, a hetvenes években egy tsz melléküzemág fémtermékeket gyártott egy megrendelőnek. A műszaki vezetőnél reklamáltak, hogy legalább "háromékes" felületi finomságú legyen a termék. Az elnök is hallotta a reklamációt és kiadta az ukázt: menj le a fűrészüzembe, és vágass nekik nyárfából annyi éket, amennyit csak akarnak...
cikicakk55
@Clavigo: ma: 17:26
Jaj de elfogadnám én azt a szar életet amit a "Fritzeknél "van. Akkor lenne karácsonyunk,húsvétunk,születésnapunk,névnapunk. Lenne gyógyszerünk,ismernénk és ehetnénk a parizeren kívül mást is. Én nem élet ott sajnos,de van kinn ismerősöm és érdekes,soha nem panaszkodik.( már mint az anyagiak miatt) Ő is elmúlt 60 éves és a pénz nem gyógyítja meg a korral járó betegségeket,de őt például a diagnózistól számított két héten belül megműtötték. Most lábadozik. Comb és térd protézist kapott.TB-re,nem magán úton,magán kórházban.
kokopelli
@cikicakk55: A háziorvos vizsgálata után negyedórával,a szakorvos felhívásakor azt
kérdezte a telefonos nővérke,hogy tudok-e rögtön jönni! Holnap is jó kérdeztem!Mire ő
OK.,de hányra!! Dolgozni csak pontosan...égen! És milyen jó érzés
,ha pár évig nem mész a "Daktarihoz",akkor jön egy csekk a ill."Betegkasszától" hálából!
kokopelli
@kokopelli: "Dolgozni,csak pontosan...úgy érdemes!"...Bocs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. May 25., 22:04
Magyar Kupa-győztes lett a Vidi
Szórakozás - 2019. May 25., 20:53
Ez a film nyerte az Arany Pálmát!