Tüntetések kezdődtek Budapesten, miután a kormány elfogadta a túlóratörvényt.

Élő közvetítés a tüntetésről: fokozódik a helyzet, lezárják a Lánchidat a tüntetők
Fotó: MTI/Mónus Márton

Az Index.hu éjjel is élőben ad a tüntetésről, ahol alig fogy a tömeg 23 óra körül.

A hvg.hu élőben közvetíti a tüntetést:

A zoom.hu tudósítója is a helyszínen van:

23:50

Rendőrsorfallal védik az ország karácsonyfáját a tüntetőktől. 

A Kossuth téren tüntető feldühödött tömegből néhányan elkezdték dobálni az ország karácsonyfáját – írja a Blikk.

A portál tudósítása szerint a fát dobálni kezdték, és valaki azt kiáltotta,

„gyertek, nincs karácsony” – míg egy másik hang szelíden próbálta figyelmeztetni a karácsonyfa kerítését szétrángató férfiakat, hogy ne rongáljanak. A válasz az volt, hogy „Ez is a mi pénzünkből van”.

A fának végül nem esett baja, az atv.hu a helyszínről azt jelentette, a rendőrsorfal most már nem csak a Parlament épületét védi, hanem a karácsonyfát is, de a Kossuth téri nagy zászló körül is csoportosulnak a rendőrök.

22:20

A tüntetők – valamelyest megcsappant számban – a Parlamentnél néznek farkasszemet a rendőrökkel.

A rendőrség közleményt adott ki:

A belvárosban demonstrálók három csoportra bomlottak – írják.

A tüntetők egy része megkísérelt betörni az Országgyűlés épületébe, amit a rendőrség megakadályozott.

Egy másik csoport a Lánchídra vonult, ahol a forgalmat akadályozza, a rendőrség a hidat lezárta.

A demonstrálók harmadik csoportja a Budapest V., Kossuth téren provokálja a rendőröket, építési törmeléket, hanggránátokat, pirotechnikai termékeket, tojást, és minden mást dobál a rendőrök felé. A megsérült rendőrök száma ötre emelkedett

- olvasható a közleményben.

20:05

Az alkalmi szónokok egyike azt ígérte, hogy a tiltakozás hajnalig folytatódik, ehhez pedig azok csatlakozását kérte, akik éjjel is a Kossuth téren tudnak maradni.

A tüntetők a Kossuth térről a Margit híd pesti hídfőjéhez vonultak, majd az Oktogon felé indultak, elfoglalva a Szent István körút mindkét oldalát. Többen a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd zászlait lengették.

A kormányellenes tüntetés a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt folytatódott, miután a Kossuth téren összegyűltek a Szent István körútról az Oktogonon és az Andrássy úton keresztül a Hősök teréig vonultak. A tiltakozók közül ketten az épület erkélyére mászva EU-s zászlót lengettek, a tömeg közben demokráciát követelt, és tiltakozott a munka törvénykönyvének szerdai módosítása ellen. Többen be akartak jutni a székházba.

A Lendvay utcánál a tiltakozás este 7 óra körül véget ért. A tiltakozók egy része ezt követően a Kossuth térre, mások az Oktogonra vonultak tovább.

A rendőrség honlapján este azt közölte: a tüntetés biztosítása során megsérült két rendőr. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Dózsa György úti be nem jelentett demonstráció egy résztvevője két rendőrt gázspray-vel fújt le.

19:55

A tüntetők egy része megérkezett a Kossuth térre, a Lánchídnál 20-30 éves fiatalok tüntetnek.  Néhányan felmásztak a hídra.

19:41

A Széchenyi térről a Kossuth térre indulnak a tüntetők, közben a Lánchídon keresztül megérkeztek a rohamrendőrök – tudósított a HVG.

Volt egy újabb, ezúttal komolyabb feszültség egy tüntető és egy autós között.

18:00

Az ellenzéki pártok kezdeményezésére indult rendezvény alkalmi felszólalásokkal kezdődött. A szervezők arra buzdították az összegyűlteket, hogy mondják el véleményüket a szerda délelőtt elfogadott törvénymódosításról. Közben többen azt kiabálták: "Vesszen a kormány!"

Az alkalmi szónokok egyike azt ígérte, hogy a tiltakozás hajnalig folytatódik, ehhez pedig azok csatlakozását kérte, akik éjjel is a Kossuth téren tudnak maradni.

A tüntetők a Kossuth térről a Margit híd pesti hídfőjéhez vonultak, majd az Oktogon felé indultak, elfoglalva a Szent István körút mindkét oldalát. Többen a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd zászlait lengették.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@tulipan: a" szentté avatást "megkapták 2010-ben.Morvai krisztihiszti, meg ebből élt az Eu parlamentben közel nyolc évig. Na ő aztán tényleg elmondhatja, orbánnal együtt ,hogy "belülről bomlasztották" a rendszert ( eu).
Kookas
@Pegero: ugye ez nem a köz tv ben vagy abban az 500 független sajtóban tolják a képünkbe reggeltől estig és estétől reggelig ugye
tulipan
@Pegero: Ez azért van, mert mert a nagyérdemű hiába is lett volna kíváncsi a csürhére, hiszen az - ha a narancsos Löttyedt Hasú kelllően fél - még csak most, a Bayer-csapattal fognak színre lépni!!!
tulipan
@Pegero: A Tiedet? Na vééégre! Hátha visszajut hozzád, te hülyegyerek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.