Megint kibabrál velünk az időjárás karácsonykor.

Szomorú hír a meteorológusoktól: itt a karácsonyi előrejelzés
Fotó: Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése nem sok jóval kecsegtet azoknak, akik szeretik havas tájban gyönyörködve ünnepelni a karácsonyt – vette észre a Blikk.

A prognózis szerint szenteste napján erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, több helyen valószínű eső. A nyugatias szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között várható.

Az OMSZ térképes előrejelzési modellje még ennél is nagyobb melegedést mutat 24-ére:

Szomorú hír a meteorológusoktól: itt a karácsonyi előrejelzés

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Már most elegem van a karácsonyból. Nekem tök mindegy hogy fehér vagy fekete. Se így se úgy nem szeretem, szerencse hogy egy évben csak egyszer van. Azoknak adok igazat akik menekülnek előle.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@lampa laz: nahát,hogy mennyire egyformák vagyunk. A kaja szag nekem is az ellenségem.van aki imádja a hagyma dinsztelésének a szagát,nekem meg olyankor forog a gyomrom. Mindent megteszek,hogy se a ruhámon,se a lakásban ne legyen hagyma és egyéb étel szag. A párom és a fiaim szerint,már beteges az az irtózás amit a konyha iránt érzek. Az biztos,hogy ha valahová mennem kell és ott éppen főznek,akkor bejelentem,hogy később vissza jövök. Olyan ételt még nem találtak ki,amitől nekem csorogna a nyála. A könnyeim igen,mert félek,hogy egyszer velem is megcsináltatnák. Sajnos a karácsonyt azért nem úszom meg,de úgy döntöttem,hogy egy marha nagy lábos töltött káposzta és osszák be szilveszterig. A gyerek dolgozik,így csak apának kell napokig töltött káposztát enni. Én ki nem állhatom szegényt,de egy évben csak egyszer kell csinálni.
lampa laz
@cikicakk55: könnyesre nevettem magam, ahogy Te is szenvedsz az ételszagoktól és jó tudni, h mást is zavar nemcsak engem. Az idei karácsonyt átgondoltan megszerveztem, így rendeltem szentestére vacsorát egy étteremből, ennek még a család is örül. Anyagilag még jobban is jöttem ki mintha ėn vásároltam volna össze mindent, főzésről+a szagokról már nem is beszélve. A menyem szeret és tud is sütni, így ezt a részt a 13 éves unokámmal bevállalták. Így megszabadultam a mosogatástól, hosszú órák robotolásától, takarítástól, szagűzéstől. A náluk eltöltött este nem a fáradságról szól majd, hanem a kellemes együttlétről. A végén pedig mehetek haza a steril kis lakásomba pihenni, és ezzel egy nagy levegőt kifújva, részemről a karácsony letudva.
papa.49
@durbincs: Bunkó te neked is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Újévet !!!
Takarodj a picsába tahó !!!
simmering73
Mit picsognak (by durbincs) itt a meteorológusok? A külföldi előrejelzők már két hete jelezték, hogy karácsonykor nem lesz se hó, se hideg.
cikicakk55
@lampa laz: Mondjuk így könnyebb,mert a menyed meg főzi a szád íze szerinti ételt.Sajnos az Én idősebb fiamék Szegeden laknak( 20 km tőlünk) Apának már ingyenes a busz,de nekem oda vissza a helyi járatos jeggyel együtt 1700 ft lenne. Nem nagyon van erre pénzünk. Na meg az én párommal utazni nem a leg jobb.Az agyműtétje óta mentálisan leromlott.Nekem ráadásul pánik rohamom van a tömegben és a túl nagy zajban. A busz pont egy ilyen jármű. Nálunk csak a párom eszik főtt ételt és a fiatalabb fiam,már ha itthon van( ápoló Szegeden). Most csak karácsony 2. napján lesz szabad,de szilveszter éjszaka dolgozik. Szent Este is dolgozik,bár nekünk már évek óta nem Szent az az este. A műfenyőnk tönkre ment,na meg kinek is állítsam fel? Ajándék már évek óta nincs,így nekem a karácsony épp olyan nap mint a többi. Hét közben a kórházból hordom a páromnak a diabetikus ételt,én meg már 3. éve nem eszem főtt ételt.sajnos a betegségem miatt nem nagyon tudok enni. Inni is csak szeszmentest szoktam. Az a rossz,hogy a tv-ben az interneten és mindenhol csak a karácsonyi csillogás látszik,így már ezek a napok a legrosszabbak. Szerencsére lassan vége,aztán jön a Szilveszteri reklám özön.Az már nem zavar annyira.
lampa laz
@cikicakk55: Nem főz a menyem, étkező vendég még soha nem voltam nála(luk), csak süteményt szokott sütni, azt sem az én kedvemėrt, hanem a gyerekeinek. A főételeket én szoktam készíteni, de most először életemben úgy döntöttem, h nem fogok robotolni, hanem megrendeltem egy vendéglőben. Előtte kiszámoltam és olcsóbban jöttem így ki, mintha én magam -sokszor- feleslegesen vásárolok össze mindent. Ez is az ajándékozás részét képezte. Nem vagyok már fiatal, pár hónap múlva 67 éves leszek és a mai napig dolgozom még napi 8 órában.'19-ben 50 éve lesz, h munkával töltöm a napjaimat, a fiamat és a három unokámat is ezzel segítve, mert nekik nagy szükségük van erre a támogatásra, mert nálunk sem volt "2018 a családok éve".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.