Méltó a munkás az ő bérére – tanítja Jézus az Evangéliumban. Ez a tömör mondat az egyik alapja annak a keresztény irányzatnak, amely a kapitalizmus eredendő ellentmondását felismerve a munkások, a dolgozó emberek igazságát igyekszik érvényesíteni.

Forrás: prokontra.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@tulipan: Az első "evangéliumok" 100-150 évvel Krisztus halála után születtek.
Pár száz évvel később a Zsinat döntött a 4 evangélium (Márk, Máté, János, Lukács) mellett. Az összes többit apokrifnek minősítette.
Ezzel együtt státusz keresztényeink előszeretettel hivatkoznak a Szentírásra, a kereszténységre, amikor az érdekeik úgy kívánják.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
" Méltó a munkás az ő bérére – tanítja Jézus az Evangéliumban."
...na és hány evangéliumot is írt Jézus ?
tulipan
@Csizmás Kond: Bocsi, nem kéne baromságokat firkálnod !!! Ő maga egyet sem írt!!! Tudod, firkálni enm ért rá!!! A KÖVETŐI, Ki tudhatja, hányat írhattak és tüntethettek el???
tulipan
Azt nem tudhatom ki is "keresztény"! 1 BIZTOS, hogy a Kúrmány, NEM AZ!!!
Nessy
@tulipan: Az első "evangéliumok" 100-150 évvel Krisztus halála után születtek.
Pár száz évvel később a Zsinat döntött a 4 evangélium (Márk, Máté, János, Lukács) mellett. Az összes többit apokrifnek minősítette.
Ezzel együtt státusz keresztényeink előszeretettel hivatkoznak a Szentírásra, a kereszténységre, amikor az érdekeik úgy kívánják.
görbetükör
@Csizmás Kond: -Ne azt kutasd, hogy hol,hanem hogy mit tanít!
Valamint ne bújj a szavak, a fogalmazás mögé, az igazság ott is világít ám! Világít és látszik, hogy hazugságban élsz!
Csizmás Kond
@görbetükör: Én bújhatok mögé mert én keresztény vagyok, de azok akik naponta példaként emlegetik azoknak egy tizede sem az...szerintem te sem csak most teszed az ájtatost...
görbetükör
@Csizmás Kond: ha valóban keresztény lennél, akkor tudnád, az:
"új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít." (2Kor.3,6)
Te bizony csak szájjal vagy keresztény, tetteid pogányok.
Csizmás Kond
@görbetükör: ...szerintem azért vagy ilyen mert önmagadba nézel...és a görbetükör mindig torzít...
Clavigo
" Ki itt a keresztény ?"...Orbán elvtárs és Nemzethhyy Kondája,,,momentán... Jelenleg ez az " irányvonal " hozza a legtöbb profitot,(2/3-ad ),,,számukra minimális ( közpénz ) befektetés mellett.. Oszt booóódog karácsonyt,,meg jó napot.
görbetükör
@Csizmás Kond: - Ez a görbe tükör nem torzít, hanem felnagyít. Jobb lenne átgondolnod!
De közöm nincs hozzád, számot adni mindenkinek magának kell.
Csizmás Kond
@görbetükör: ...valami csodatükör lehetsz...:)
magyarbakancs
Ki a keresztény?
Van olyan?
Szó nemes mivoltából.
tulipan
@durbincs: Bizony, ez a narancsos seggylyuknyaló félfarok sügér.? EZ LEHET az Komancs ,de lehet hogy Varjú indián,mert csak lopkod ? a többi hasonszúr narancsos haverjával Ploesti kufár is kb hasonló ? azzal a szőrnyűséges 30IQ-tokkal ?
tulipan
@durbincs: Te kretén, narancsos seggyluknyaló, félfaroknyi Sügér Te vagy az a Ploesti bányakecós, szegény szellemileg visszamaradt senkiházi !
olivér
Érdekes cikk és valóban,amit Kádárról tudni lehet,bizonyos szempontból keresztényibb életvitelt folytatott,mint jelenlegi nagyjaink,akik ugyan a lózungok szintjén kereszténykednek,de a gyakorlatban lehetetlen az étvágyukat kielégíteni anyagi téren,voltaképpen nem is tudom, mi a mérték náluk,mi alapján határozzák meg ,mikor, mire teszik rá a mocskos mancsukat!!Csak kapkodom a fejem,mikor mit találnak ki megint a lopásra!!
kereső
Egy dolog egészen biztos! A fidesz-kdnp-ben egyet se találni, nagyitóval sem!
Nessy
@kereső: keresztény nincs is köztük , a szó nemes értelmében, csak erőszakos hittérítő. Rajtuk múlna boldogan visszahoznák a szent inkvizíciót az "eretnekek" ellen.
kereső
@Nessy: verbálisan- a szavak szintjén- már visszahozták.Fizikailag még nem lehet- annak még útját állja az únió,nem mintha tennének ellene.
Grafix69
Keresztények , keresztben hosszában azon ténykednek , hogy elferdítsék a tényeket.
olivér
Az önmérséklet hosszú távon politikailag kifizetődőbb lenne és a hitelesség is megmaradna,félő,hogy így hamar elkopik a szavazóbázis,aztán az eredmények is mennek a lecsóba,bár a megszerzett vagyon már örökre megmarad.Kérdés,hogy amit pozitív intézkedésnek értékelünk,az a politikai tőkekovácsolást szolgálta csupán,hogy az így megtartott hatalommal való visszaélést még egy-két ciklusra kinyújtsák,helyzetbe hozzák magukat?Ezt őszintén kérdezem,elgondolkodva a harácsoláson,meg ezen a rabszolgatörvényen,amivel kiszolgáltatják a munkavállalókat-és elsősorban a termelésben,kereskedelemben dolgozókat,akik megtermelik ennek a társadalomnak az alapjavait,amiből a többiek is élnek. Nem tudom!Vagy tényleg ekkora lenne a munkáltatói oldal befolyása,hatalma,hogy ilyen mocskosságra is képesek rávenni a kormányt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.