A 24.hu megszerezte a szerződést, kiderült, hogy rezsi és bérleti díjat is fizet a nagynevű étterem. Így feltehetően az egyéb szolgáltatásokon akarnak keresni. 

A szerződés értelmében a Gundel négy helyiséget bérel: egy 217 négyzetméteres „bázis konyhát”, ahhoz kapcsolódó raktárakkal, dolgozói helyiségekkel, egy napi 300 adag étel kiadására alkalmas dolgozói éttermet, ami 225 négyzetméter alapterületű, a 120 négyzetméteres miniszterelnökségi konyhát, illetve egy rendezvény tálalókonyha megnevezésű 107 négyzetméteres épületrészt.

Más, kisebb helyiségekkel együtt 691 négyzetmétert bérel a Gundel, mindezért havonta 2 millió forint + áfát fizet, ami piaci forrásaink szerint „korrekt”, „életszerű” ár.

A bérleti díjat minden év január elsején a KSH inflációs indexének előző évre közzétett adata alapján módosíthatják. Defláció esetén viszont nem lesz olcsóbb a bérlemény. Ez szintén olyan pont, amely nem ad kibúvót a Gundelnek, hosszú távon sem lesz olcsóbb a terület bérlése. A Gundel ezen felül 400 ezer forint plusz áfát fizet a rezsiért havonta átalányként.

Itt a Gundel-szerződés: 10 évre állapodtak meg, 2 millióért bérelnek helyiségeket a Karmelitában

Fotó: Miniszterelnökség 

Látatlanban is nagy bevételre számíthatnak, mert öt évre szerződtek a Várgondnoksággal. És ez még egyszer öt évre meghosszabbítható, amennyiben ezt kérvényezi a Gundel, és a Miniszterelnökségnek sincs kifogása a folytatás ellen.

Érdekesség, hogy a cateringszerződések még nem készültek el, tehát valamennyire vakon ugrott a Gundel a miniszterelnökségi menza üzemeltetésébe. Ez azért is bátor húzás, mert a nagy múltú étterem az egyik legrosszabb éve után kötött szerződést: a Gundel Kft. mérlegében a 2017-es számok nem mutatnak valami fényesen. A mérlegadatok szerint 1,7 milliárd forintos forgalom mellett 109 milliós veszteséggel zárták az évet, amit korábban csak 2014-ben múltak alul. Akkor 132 milliós mínusszal zártak.

(24.hu)

Itthon - 2020. February 22., 21:45
Szabó Tünde: a magyar sport fénykorát éli
Itthon - 2020. February 22., 16:19
Új magyar köztársaságot alapítana az MSZP
Itthon - 2020. February 22., 21:17
Megroggyantotta a világgazdaságot a koronavírus

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@lugas: a szánalmas te vagy...meg orbánod...és hát a Gundel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Unortodox kalkuláció

Én kezdem félteni a Gundel plafonját

Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője interjút adott 24.hu-nak , amiben kijelntette, hogy: „A menza maga is vállalható, nem bukunk rajta, de hogy mennyit lehet keresni vele, az üzleti titok.”! =))
Ami már így is véleményes, de hozzátette: „A menza önmagában is enyhén nyereséges lenne”!
Ami lássuk be – ha konyítasz valamit a kalkulációhoz ez evidencia – egyszerűen egy durva nagy hazugság. Csak a bérleti díj direkt vetítése – ahogy az az általa említett bérleti díj, rezsi megváltás és napi adag számokból elemi számtani tudással kiszámítható – 380Ft adagonként!!! =))
Eladott Ország
@sziralisa: tegnap, 17:25, Ahol külön figyelmet fordítanak a tálalásra is, reméljük a csúti egyélőistent és bűnöző bandáját hamarosan itt üdvözölhetjük:...
https://uploads.disquscdn.com/images/5e4679fd...
Az Országházban és a Képviselői Irodaházban nem a Gundel Étterem főz. Egyúttal nem kellene összehasonlítani azokat az adminisztratív dolgozókat, akiknek a Képviselői Irodaház a munkahelyük, azokkal, akik a Miniszterelnökség menzáján étkeznek.
sziralisa
@Eladott Ország: Majd ha megtanulsz gyalázkodásmentesen írni, beszélhetünk, addig is Isten áldjon!
Eladott Ország
@sziralisa: Leszarlak, én nem kívánok veled egy szót sem váltani! Takarodjál a picsába a fidesz szemináriumba, te szarházi, fideszes barom! Lábszag van! Eljön a börtönévek ideje hamarosan!
https://uploads.disquscdn.com/images/d86a9a4d...
http://dudasj.ath.cx/home/images/stories/news...
sziralisa
@Eladott Ország: Köszönöm szépen, hogy megosztottad velem és mindenkivel a szegénységi bizonyítványodat. Ennyi volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok