Felértékelődik a NATO szerepe, mert Európa biztonsága ma törékeny lábakon áll - mondta Orbán Viktor vasárnap Lengyelországban. A Varsó melletti Wesolában ünnepséget rendeztek annak alkalmából, hogy Magyarország, Lengyelország és Csehország húsz, Szlovákia pedig tizenöt éve csatlakozott a NATO-hoz. Az eseményen tartott beszédében a miniszterelnök kiemelte: a katonai missziókat azért vállalják, hogy ott és azok kapják meg a segítséget, ahol és akiknek szüksége van rá. „Ha mi nem visszük oda idejekorán a segítséget, akkor a problémák jönnek el hozzánk” – fogalmazott. Orbán Viktor hangsúlyozta: évtizedek óta nem kellett szembenézni olyan zavaros nemzetközi helyzettel és terrorfenyegetéssel, mint manapság, de „nemcsak szavakkal veszünk részt” a terrorellenes küzdelemben, hanem katonáinkkal is. Magyarországról ma 692 katona szolgál a világ különböző pontjain, és hamarosan újabb 130 katona csatlakozik hozzájuk – közölte. Mint mondta, olyan szintre akarják fejleszteni a hadsereget, hogy meg...

Forrás: ripost.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
Semmi fenyegetés - kivéve a populáris vezetők - nincs Európában, így ilyen kijelentést csak egy nyikhaj, az embereket alap nélkül izgató személy tesz.

A NATO egyébként IS létrejötte idején való megjelenését túlhaladó szervezet. Csak a fegyverkereskedelemben érdekelt kapitalisták, és a miden áron előtérbe igyekvő politikusok egy csoportjának érdekében tartják életben, további fejlesztésére törekedve.

Az emberiség érdeke, hogy egy békés globalizált világ alakuljon, és minden ellentét csak a tárgyalások mentén nyerjen megoldást, így semmiféle hatalmas katonai erőre az emberiségnek nincs szüksége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.