Harminc százalékkal emelkedhet a pedagógusok fizetése 2020-tól – írja a Magyar Nemzetre hivatkozva az eduline.hu.

Harmadával emelik a pedagógusok fizetését

A lap úgy tudja, a harmincszázalékos emeléssel párhuzamosan újragondolják a pedagógus-életpályamodell egyes elemeit is.

Bódis József oktatási államtitkár a Karc FM-nek egyelőre csak annyit tudott megerősíteni, hogy két számjegyű, attraktív béremelést szeretnének jövőre. Mint mondta, a pedagógus-életpályamodell bevezetése az előző választási ciklusban nagy előrelépés volt, de ennek a megújítására van szükség. Ehhez kapcsolódóan bérrendezésre is szükség van, hiszen óriási a nyomás, minden szektorban bérnövekedés tapasztalható.

(eduline.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Nem a akarom védeni a pedagógusokat, de rühes, bolhás a minisztereknek 200 ezerrel emelte.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
desiro
Nem a akarom védeni a pedagógusokat, de rühes, bolhás a minisztereknek 200 ezerrel emelte.
kereső
Feltételes módban van ez is kérem? 2020-tól emelhetik!!!
tulipan
@kereső: A kapzsi narancsos hiénák minden ígérete, immár 9. éve FELTÉTELES MÓDBAN hangzik el, mivel, vagy lesz kedvük betartani, de leginkáb sosonics!!!
justhpeter
Majd a jövőben megint. És a sok narancsos birka ezt beszopja.
nezelodo
Ha valóban annyit emeltek volna eddig is, mint ahányszor, és amennyit kürtöltek narancsosék, főleg a választásokat megelőzően, akkor már kb a MÁV és a Posta stb. vezérigazgatói fizetésénél tartanának a pedagógusék. Arra meg külön, név szerint kíváncsi lennék, hogy amikor talán a Meggyesi kormány emelte a bérüket, kik voltak azok a parlamentben, akik nem szavazták meg a tervezett emelést!?
balos
Azért szerencsés a maffia fideSS,mert a szavazói sem az emlékezetük minőségére lehetnek büszkék!
papa.49
Ez a feltételes mód érdekes mód mindig csak a mások fizetésénél jön elő, a saját fizetésüket már ebben a hónapban 30 % emelik, meg az ahhoz kapcsolódó egyéb juttatásokat is , NEM 2020. TÓL !!!
zildikó
Ekkora emelés jön a pedagógusoknak, nagyon derék dolog! Támogatom. Úgyis, mint hajdanvolt pedagógus, aki már nyugdíjas, van még néhány éve, és szeretne valami korrekciót ő is kapni!!
Nem lehetne ilyenkor a nyugdíjas "szakmabeliek"-re is gondolni? Na nem 30 %-kal, de valamennyivel, kis kiegészítéssel, pl. ahányszor 5 évet dolgoztak, annyi 1 %-kal..., álom, álom édes álom...
Talán akkor még színházba is eljutnánk néha, ja, és könyvet is vehetnénk egyszer-egyszer...
Eriksson
Minden tiszteletem ellenére nekem az a véleményem, hogy sokan zokszó nélkül kiegyeznének egy pedagógus fizetéssel.
csak úgy....
@Eriksson: Te csak az anyagiakra gondolsz? Minden iskolában,osztályban van egy csomó shikari / durbincs típusu kölök és azokat,szerencsétlen pedagógusnak el köll viselni és próbálni tanítgatni ! Még tripla fizetésért sem vállalnám, pedagógusnak csak az menjen,kinek kötélböl vannak az idegei!
Eriksson
@csak úgy...: Hogy van-e türelme a kölkökhöz egy pedagógusnak vagy nincs, az nem az anyagiak kérdése, mert az tényleg hivatás.
Lepényleső
...aztán szolgalelkűségre nevelni mindenkit!?
vadsanca
Akkor a melósok bérének is emelkedni kell, hogy ezt ki lehessen gazdálkodni a befizetett adóból. Mert azért Ők csak kevesebbet keresnek! Az óraszámuk sem annyi mint a pedagógusoké. De már egyszer fel kéne fogni, értelmiség nincs kellően képzett szakemberek nélkül. (Ide elsősorban a fizikai szakmunkásokat értem. Nekik tudni kell az elméleti részt is és azt, hogy mire gondolt az "értelmiség" -mérnök, konstruktor- )
staro2
Ha elhiszik a pedagógusok, akkor megérdemlik.
tulipan
@staro2: Már bebizonyososdott, az elmúlt 2 választáson, milyen ostobán hiszékeny az értelmiségi! Meg is érdemli ezek után,amit nem kap!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.