A kormány 2010-ben azt a célt tűzte ki, hogy egyre könnyebb legyen Magyarországon családot alapítani.

Szinte semmilyen támogatásra nem számíthattak az állam részéről a balliberális kormányok idején azok a fiatalok, akik házasságot és családalapítást terveztek. Ezen a téren is fordulat állt be 2010-ben, július 1-jétől, a családvédelmi akcióterv első elemeinek életbe lépésével pedig tovább bővül a családtámogatási rendszer

– mondta a Magyar Nemzetnek az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin a lap szombati számában megjelent interjúban emlékeztetett arra, hogy július 1-jével négy új elemmel bővül a családtámogatási rendszer: a babaváró támogatással, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával, a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó hitelek kibővítésével és az ingatlanfedezetű jelzáloghitelek mérséklésével.

Az MTI szemléje szerint az államtitkár szerint kutatások igazolják, hogy a magyar fiatalok házasságban, átlagosan legalább két gyermeket nevelve szeretnének élni, sokan azonban anyagi akadályok miatt nem tudják ezt megvalósítani. A kormány 2010-ben azt a célt tűzte ki, hogy egyre könnyebb legyen Magyarországon családot alapítani.Novák szerint soha annyi segítséget nem kaptak a családok és a fiatalok, mint most

Egy ma Magyarországon élő fiatalnak vagy családnak számos lehetősége van. Soha annyi segítségük nem volt, mint most. Most ezek a magyar fiatalok nemcsak a szülők megtakarításaiból tervezhetik a jövőjüket, hanem állami segítséggel saját erőből is képesek lehetnek rá

– mondta Novák Katalin, hozzátéve, hogy a gyermekvállalási kedv húsz éve nem volt akkora, mint tavaly, ami igaz a házasságkötések számára is.

Kitért arra is, hogy a családtámogatásokról igyekeznek közérthető és széleskörű tájékoztatást adni. A napokban indult el a Család.hu új aloldala, ahol az érintettek mindent megtalálhatnak: hátteret, szakértői interjúkat, kérdezz-feleleket. Készül egy kiadvány is, amelyben praktikus információkkal látják el az édesanyákat és az édesapákat. Kísérleti jelleggel pedig már tizenhét kórházban adnak Családbarát Magyarország babacsomagot.

A falusi csokról szólva hangsúlyozta: azt szeretnék, hogy ne csak Budapesten és a nagyvárosokban, de a vidéki Magyarországon is minél könnyebb legyen családot alapítani, dolgozni, gyermeket nevelni, élni.

Novák Katalin hozzátette:

a családbarát gondolatnak a köznevelésben is hangsúlyosabban kell megjelennie, a legújabb nemzedéket a családbarát értékek mentén kell nevelni.

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

(MTI)

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Novák szatyor ehhez régen úgy 40-50 éve még állami segítség se kellett !!!
Egyszál gatyában nősültem meg 1970 júliusában, és 1972 decemberében már a saját házunkban laktunk ÁLLAMI SEGÍTSÉG nélkül is vettünk egy ,,parasztházat,, abban kezdtük az életünket, 12 évvel később már a saját új családi házunkban éltünk a 4 gyermekünkkel !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
polar450
Jaaaaa..., hogy nem minden évben van EP választás és önkormányzati?
Sunyi szuka.
Eladott Ország
@polar450: Már megint értünk, a mi érdekünkben tesznek éjt nappallá, hogy nekünk jó legyen. Korábban úgy boldogítottak minket, hogy a fergeteges sikerű "Gyere haza fiatal" program után meghirdették az "Esély Otthon" fantázianevű a gyere falura fiatal akciót. Egyébként egyik sem volt sikeres.
uploads.disquscdn.com/images/b69bb6fb75e3f12cc78cb79616cf92eb120164f7d974c686a6a0468128de53eb.jpg?w=600&h=448
juttka
@Eladott Ország: Nem olvastam még el a jogszabályt, de józan paraszti ésszel gondolkodva rá lehet jönni, hogy a magasabb jövedelműeknek kedvez. A kormány hiába határozza meg, hogy fedezetnek elég a fizetés 2x-ese, a bankok csinálnak hitelképesség kockázati vizsgálatot is és nem biztos, hogy olyan sokan meg fognak felelni a feltételeknek.
kakaósbögre
Nos igen.Egyértelműen látszik hogy a fiatalok éppezért mennek külföldre mert itt túl jó nekik.
Eladott Ország
@juttka: A hitelmilliók osztogatásának az volt az elsődleges célja, hogy a fidesz bűnbanda lehűtse a tavaly év végi forró hangulatot és időt nyerjen. Nagyobb az egésznek a füstje mint a lángja és egyébként sem fognak azért szülni, hogy hozzájussanak a hitelmilliókhoz. A plebejus? fidesz nagy ívben leszarja az országot, a népszaporulatot, csak az ellopható közpénzmilliárdok érdeklik. MÁR MINDEN HATODIK MAGYAR GYEREK KÜLFÖLDÖN SZÜLETIK. Az elmúlt öt-hat évben több százezer magyar hagyta itt az országot és vállalt munkát külföldön, többségében nyelveket beszélő, képzett fiatalok. Az elvándorlás akkora mértékű, hogy mindez már a népesedési statisztikákon is meglátszik. 2010 és 2016 között 78 ezer magyar gyerek született külföldön, tehát a magyar gyerekek mintegy 15 százaléka már nem hazánkban látja meg a napvilágot.
alfahir.hu/2017/03/27/nepesedes_szuletes_magyarorszag
evacica
Jó sok pénzér hazudsz ennyit az emberek képébe! Remélem naponta köpöd magad szemen a tükörbe reggelente!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.