A kormány 2010-ben azt a célt tűzte ki, hogy egyre könnyebb legyen Magyarországon családot alapítani.

Szinte semmilyen támogatásra nem számíthattak az állam részéről a balliberális kormányok idején azok a fiatalok, akik házasságot és családalapítást terveztek. Ezen a téren is fordulat állt be 2010-ben, július 1-jétől, a családvédelmi akcióterv első elemeinek életbe lépésével pedig tovább bővül a családtámogatási rendszer

– mondta a Magyar Nemzetnek az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin a lap szombati számában megjelent interjúban emlékeztetett arra, hogy július 1-jével négy új elemmel bővül a családtámogatási rendszer: a babaváró támogatással, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával, a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó hitelek kibővítésével és az ingatlanfedezetű jelzáloghitelek mérséklésével.

Az MTI szemléje szerint az államtitkár szerint kutatások igazolják, hogy a magyar fiatalok házasságban, átlagosan legalább két gyermeket nevelve szeretnének élni, sokan azonban anyagi akadályok miatt nem tudják ezt megvalósítani. A kormány 2010-ben azt a célt tűzte ki, hogy egyre könnyebb legyen Magyarországon családot alapítani.Novák szerint soha annyi segítséget nem kaptak a családok és a fiatalok, mint most

Egy ma Magyarországon élő fiatalnak vagy családnak számos lehetősége van. Soha annyi segítségük nem volt, mint most. Most ezek a magyar fiatalok nemcsak a szülők megtakarításaiból tervezhetik a jövőjüket, hanem állami segítséggel saját erőből is képesek lehetnek rá

– mondta Novák Katalin, hozzátéve, hogy a gyermekvállalási kedv húsz éve nem volt akkora, mint tavaly, ami igaz a házasságkötések számára is.

Kitért arra is, hogy a családtámogatásokról igyekeznek közérthető és széleskörű tájékoztatást adni. A napokban indult el a Család.hu új aloldala, ahol az érintettek mindent megtalálhatnak: hátteret, szakértői interjúkat, kérdezz-feleleket. Készül egy kiadvány is, amelyben praktikus információkkal látják el az édesanyákat és az édesapákat. Kísérleti jelleggel pedig már tizenhét kórházban adnak Családbarát Magyarország babacsomagot.

A falusi csokról szólva hangsúlyozta: azt szeretnék, hogy ne csak Budapesten és a nagyvárosokban, de a vidéki Magyarországon is minél könnyebb legyen családot alapítani, dolgozni, gyermeket nevelni, élni.

Novák Katalin hozzátette:

a családbarát gondolatnak a köznevelésben is hangsúlyosabban kell megjelennie, a legújabb nemzedéket a családbarát értékek mentén kell nevelni.

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

(MTI)

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Novák szatyor ehhez régen úgy 40-50 éve még állami segítség se kellett !!!
Egyszál gatyában nősültem meg 1970 júliusában, és 1972 decemberében már a saját házunkban laktunk ÁLLAMI SEGÍTSÉG nélkül is vettünk egy ,,parasztházat,, abban kezdtük az életünket, 12 évvel később már a saját új családi házunkban éltünk a 4 gyermekünkkel !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kamazuka
Ennek örömére Családot alapítottam.
Csak egyet nem értek.
Miért szólít mindenki Keresztapának?
papa.49
Novák szatyor ehhez régen úgy 40-50 éve még állami segítség se kellett !!!
Egyszál gatyában nősültem meg 1970 júliusában, és 1972 decemberében már a saját házunkban laktunk ÁLLAMI SEGÍTSÉG nélkül is vettünk egy ,,parasztházat,, abban kezdtük az életünket, 12 évvel később már a saját új családi házunkban éltünk a 4 gyermekünkkel !!!
Nessy
Jó, de "ki fizeti a révészt", ezeket az ígéreteket?
Nem tudom, de én oly korban éltem nagyobb részt, amikor állami támogatás nélkül vállaltuk a gyereket, vettünk lakást, és a "családhoz" hozzátartoztak a szüleink, esetenként a még a nagyszüleink is. Becsülettel támogattuk, ápoltuk őket. Ezt a sokmilliós hitelt fizető, több gyermekes fiataloktól már nem lehet elvárni, nem is akarjuk.
Viszont egy nyugdíjas otthon még alaphangon sem fedezhető az átlag nyugdíjból. Ha meg még beteg is valaki, akkor annak annyi!
Vagy pártunk és kormányunk szerint a szülők, pláne ha idősek, már nem tagjai a "családnak"?
Esetleg iktassák törvénybe 70 év felett a választható "kegyes halált", hiszen a passzív eutanáziát már úgyis évek óta bevezették.
qxy
Katika. Hogy tegyelek alám. Tudod a Svájci hitelnél is ezt mondta az állam. Na meg ugye most sem súgta meg senki hogy van ám egy apró betűs rész is ahol csak a szopásról van szó.
Na meg, ki elé kellett le térdelned hogy ezt hazudd a népnek? Kati Kati.
Eladott Ország
És igen, mint az korábban a devizahitelek kapcsán is felmerült, nem kötelező ezt a hitelt sem felvenni. Mégis szinte biztosan lesznek olyanok, akik nem gondolják ezt át kellőképpen és valami olyanba vágnak bele, amibe nem kellett volna. Az állam akkor sem törte össze magát azért, hogy kisegítse a bajbajutottakat, akik a mai napig küszködnek a törlesztőrészletek visszafizetésével. Vajon megéri? Nettó százezer még az éhenhalásra sem elég, hogy lehet majd abból 50 ezret kifizetni havonta, ha nem potyogtatják a gyerekeket hosszú tömött sorokban? Ha meg potyogtatják, akkor miből lehet eltartani, felnevelni őket? A 7 személyes (új) autóba meg nem kell benzin, majd úgy használják, mint a Frédi és Béniben.100 ezer forintos nettó fizetés mellett, ha valaki felveszi a kölcsönt, megszületik a baba, akkor ha a férj keres 100 ezret, a feleség a harmadik évben kap 28.500 Ft-ot, abból 50 ezer a törlesztés, marad 78.500 Ft rezsire és 3 ember ellátására. Egy ilyen család hogyan fogja fizetni a törlesztést? Azt még bele sem számoltam, ha betegállományba kell menni a férjnek, vagy elveszti a munkáját, akkor mi van? Ez a devizahitel reinkarnációja!
lampa laz
Azta, nem is értem mi akik ma a 60-70-es és magasabb korosztályt képviseljük mi a csudából tudtuk megteremteni gyermekeink és saját jólétünket a fidesz világ csodája nélkül. Tudod katóka, abban az időben sokkal ésszerűbb és nagyszerűbb feltételei voltak a családalapításnak. Sokan ma a szülők akkori gyűjtögetésének köszönhetően tudnak ma is kicsit jobban élni meg, h még mindig a szülők segítik a gyerekeiket. Pedig már fordítva kellene. Szállj le a magas lóról a hülyetyúk az idióta dumáddal, mert majd ha ez a generáció fog eladósodni a ti jóvoltatokból, őket az isten sem menti már meg a rájuk szakadó nyomortól.
Eladott Ország
Na most akkor meghívnám egy faluba Gyopáros Alpárt, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztost. Van ilyenből több ezer ( mármint ingyenélőből) . Kijövünk a szépen felújított parókiáról, megmutatom neki az üresen álló iskolát. Naponta utaznak kicsi és nagy gyerekek, hogy valahol tanulhassanak. Kiszökött az élet a faluból, fiatalt legfeljebb a buszmegállóban látni. A templom szép, nemrégen újították fel. Állami támogatással. Kocsma is van. Kocsma kell. Iskola nem kell. Jön busz is: három óránként, aztán este még annyit se. Ha nincs autód bezárod magad. Nincs posta, nincs gyógyszertár. Vegyes bolt meg trafik az van. Órákra bezár, délután nyit ki. Amiért mész, az majd holnap lesz. Aztán megint holnap lesz. Háromszoros áron, mint a nagy üzletekben. Bölcsődének nyoma sincs. Óvoda vagy van, vagy nincs. Kultúrházban szórakozik a falusi, jobbára idősebb ember. Az orvosi rendelőbe száz kilométerről utazik a doki. Hála neki.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/03/falu2.jpg
Gyopáros nyugodtan kapkodhatja a lábát, ide gumicsizma való, olyan ósdiak az utak, mint a középkorban. Elhanyagoltak a járdák, a sárturizmus működik. Ha nincs szerencséje, éppen pofán fröcsköli egy autó, mert már nincs hely kikerülni a kátyúkat. Munka? Az nincs. Ami van, rögtön lecsapnak rá, de a szar melót nemigen vállalja senki. Falun sem cselédként akarnak élni és dolgozni az emberek. Vajon élne itt a Gyopáros meg a többi úri ficsúr? Dehogy, nem bírná az Audi sokáig. Dicsekednek a falusi CSOK-kal, csakhogy munka nélkül kevesen építenek házat. Rengeteg áll üresen, még újabbak is. Elmennek nem csak a fiatalok, elnéptelenednek a kis települések. Az oktatás gyenge színvonalú, már ahol van iskola. Gondoljanak bele, a gyerekek nyelvi fejlesztésére a kormány sok tízmilliárdot kíván fordítani, csak éppen nincs aki tanítson nyelveket. Gyopárosnak és az egész okos bagázsnak nem a parókiákkal, hanem az emberek életminőségének javításával kellene törődnie. Legelőször. Városon és falun.
nezelodo
Ha ezek a támogatások olyan nagyszerűek lesznek, mint amilyen csodálatosak a fidesz propagandában, akkor ez maga lesz a Kánaán! De maga a főlódítós mondta, "ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek"! Meg ugye az eddigi tapasztalatainkat se felejtsük, pl. "három gyerek, három szoba négy kerék..." A levont következtetéseink pedig nehezen írhatók felül választási ígéret cunamival.
namihami
És ennyi "" segítség"" mellett se volt ennyi kilakoltatás és árverezés. Aminek a haszonélvezői és filléres felvásárlói éppen a fideszes haverok tömrge volt/van/lett.
Némi ócsai támogatással...
vacsi
Ebben igaza van, már ha a rendszerváltás utáni 30 évet tekintjük. Mert valaha, a szocializmusban, aki dolgozott, néhány éven belül lakást kapott. És persze, ettől nem adósodott el, ki tudta fizetni a lakbért, vehetett bútort, mehetett nyaralni - a szabadságát NYÁRON kiadták, igénybe vehette fillérekért, vagy ingyen a szakszervezeti, vállalati üdülőket, volt vállalati óvoda, bölcsőde, a gyerekeknek úttörőtábor, a nagyobbaknak építőtábor - és bár ott dolgoztunk, de a Balaton partján így is remek volt! Szóval, lehet nosztalgiázni, de nem érdemes: a múltat nem lehet visszahozni. És melyik múltat hoznánk vissza? Ki-ki a saját családi története szerint...
nevemnick
,,Egy ma Magyarországon élő fiatalnak vagy családnak számos lehetősége van. Soha annyi segítségük nem volt, mint most. Most ezek a magyar fiatalok nemcsak a szülők megtakarításaiból tervezhetik a jövőjüket, hanem állami segítséggel saját erőből is képesek lehetnek rá."

Milyen segítségről beszél ez a bige?
Könyörgöm, hol vannak a szakmával, egyetemi diplomával rendelkező fiatalok? Ja, hogy külföldön?
Majd ők haza hazajönnek a munkanélküliség, az egyre dráguló életbe, hogy kiszolgálják a dakota főnöködet és a haverjait?
Tévedsz te vigyorgó bige, de hamarosan teszünk róla, hogy eltűnjön a malac képetekről a mosoly.
Nessy
Változnak az idők. Valamikor a 60-s években, mi is anyósomnál a kis szobában laktunk. Jött a gyerek, fotel, kis asztal szekrénytetejére, helyette kiságy, járóka. Így viszont meg lehetett oldani idős anyósom ápolását, ellátását is. Aztán lett lakás, kocsi, etc.
Akkoriban mit nem adtam volna egy zugért, hogy egy órát magam lehessek. Ma egyedül vagyok, de ez sem jó.
"Neked az Isten sem tud a kedvedre tenni" mondaná életempárja.
arcmás
Ismered a mondást Novák?
Minden jó, ha jó a vége.

Azért mert elkezdesz valamit, amiről te azt hiszed, hogy jó, attól az még nem lesz jó.
Majd a végén derül ki!

Ti belemásztok az emberek fejébe, és most a hálószobájába is.
Ehhez nincs jogotok.
Csak a diktátorok gondolják azt, hogy ehhez joguk van... mindenhez joguk van, mert csak ők tudják jól.

Erőszakos családpolitika egy folyamatos háborús övezetben?

A gyűlöletet átragasztottátok az erkölcstelenséggel - ember, mit műveltek ti ???!!!

antonioguillem.com/fotos/thumbs/unfaithful-man-with-his-girlfriend-looking-at-another-girl-big.jpg
papa.49
Még egyet hozzáteszek ehhez, mikor elkezdtünk építkezni 1983. tavaszán velünk egyszerre még a másik 17 telken is építkeztek, és vajon miért is hívták abban az időben az utcát PELENKASORNAK, mert minden házban legalább 2 gyermek volt !!!
Alig 3 évvel később kimérték a szemben lévő részen is a telkeket, és ott is épültek a házak, és születtek a gyermekek !!!
Vajon miért is ???
Mert volt LÉTBIZTONSÁG, volt mindenkinek munkája, megélhetése stb. !!!
Hirtelen az utcában a 30 házból 20 ban már autó is lett, érdekes nem kellett hozzá állami támogatás !!!
CSAK BIZTOS MEGÉLHETÉS, ÉS HAGYJÁK, HOGY AZ EMBEREK ÉLJENEK !!
kokopelli
Igaza van a fidesz "Bukszának"!! A szülők összekuporgatott pénzéből a gyerek, talán az
unokákkal együtt szerencsét próbálhat a nyugati EU-ban! Szomorú a nagyiéknak,de egy
megoldás,aminek idehaza nincs "ellenfele"!..ha nem próbálod meg,egész életedre "filóz-
hatsz",hogy mi lett volna ha,...! Azoknak akiknek ez a vonat elment azoknak ne higgyél!
simmering73
Mint azzal a csókszerű marhasággal. Amit csak a gazdagabb réteg tud felvenni.
simmering73
@papa.49: Dettó. Csak 79-ben. Igaz, akkor még lehetett a jövőt tervezni.
justhpeter
@papa.49: Orbánék is tökéletesen tisztában vannak a régi dolgokkal és azért nem így csinálják, mert abból nem lehetne ma annyit lopni.
advocat
A kormány ne avatkozzon be a családok életébe! Csak hagyjon békén. Teremtse meg a lehetőséget (adók, bérek, stb.) Mert ez már Rákosi és Ratkó elvtársaknak sem jött be. Kinek hiányzik a pl.: 75 filléres csecsemőtej? Tudjam megvenni. Mert ami "ingyen" van, annak nincs becsülete. Szerintem.
papa.49
@simmering73: Hát pontosan ez a bökkenő azokban az években évente épült több mint 100 ezer ház magánkivitelezésben, és mellette az állami lakótelepek, szinte minden nagy városban nőttek ki a földből a lakótelepek, most meg már ujjonganak ha egy évben összesen felépül 10 ezer ház !!!
Abban is igazad van lehetett tervezni előre, tudtál félretenni a megkeresett jövedelmedből, ma viszont az átlag ember örül ha egyik hónapról a másikra megél !!!
papa.49
@justhpeter: Tudják ők is de nem tesznek érte semmit mert így könnyebb megvezetni a birkáikat, löknek valami kedvezményt, vagy juttatást és már meg is vették a szavazatokat !!!
CsipkeRózsa
Kár, hogy Novák Katalin nem olvassa az itt megjelenő hozzászólásokat, mindjárt elfelejtene mosolyogni!
ila51
ugyan már , ez van nekik kiadva ukázba ...
cikicakk55
Kedves Katalin!
Bizony kaptak a fiatalok,még ennél többet is,csak akkor ön még esetleg csak egy kósza gondolat volt. lehet szídni Kádárt,de akkor ingyen,nem hitelért kaptak a fiatal házasok lakást.Persze ott is kérték a 3 gyermeket,de ha nem tudták teljesíteni,akkor sem vették el a lakást,hanem legfeljebb a lakbért emelték meg.Igaz,akkor panelokat osztogattak,de nem hitelre. A másik,hogy volt ifjú házasok kölcsöne,amit vissza sem kellett fizetni.Mi abból vettük a szekrénysort, a kihúzhatós 4 személyes heverőt,két fotelt,dohányzó asztalt, egy Puffot és még egy konyhaszekrényre is futotta. Igaz,nem nagyra,de elég volt,hisz akkor még csak a gyerekkel együtt 3-an voltunk.
cikicakk55
@cikicakk55: Azt elfelejtettem megírni,hogy a gyerekruhákon állami dotáció volt.Nem annyiba került 1 pár gyerekcipő,mint most,hogy az árából két felnőtt cipő is kitelik. A tejet a kismamák ingyen kapták. Ellehetett menni táppénzre,nem kellett félteni a munkahelyünket. Igen,tudom,eladósította Kádár az országot,de most is adósok vagyunk,ráadásul sokkal többel. Akkor a népre ment el a sok pénz,most meg kb 1000 csókos lett milliárdos.
papa.49
@cikicakk55: Pontosan leírtad a különbséget, így igaz !!!
cikicakk55
@papa.49: ma9:12
Így van papa: Mi is 1975-ben házasodtunk össze.Albérletben éltünk 3 évig és a harmadik évben megvettük albérlet mellett,hitel nélkül,csak fizetésből spórolva az első házunkat.Mi is egy kis parasztházat vettünk,de azóta szintén nem hitelből tetőteret építettünk rá és kicseréltük a vályog falakat tégla falra. Pedig mi is kaptunk lakást a házasság kötésünk után egy évvel,csak mi nem akartunk panelban élni,ezért nem fogadtuk el.
Borsodi
@cikicakk55: Ez így igaz sokkal jobb volt mint Orbán hiába köpködik,biztos munkahelyünk volt,működő gyár Ózdon amit már szét loptak bezártak leromboltak,ellehetetlenítettek egy csomó embert,akik esetleg közmunkán lehetnek.A bankok nem azért adtak hitelt,hogy elvegyék a házainkat.Fiataloknak panel program,cigányoknak akik becsületesen dolgoztak Cs akció lakás vásárlásra támogatás.Most egy fiatalt,hogy támogatnak diákhitel,aztán mehet mosogatni külföldre mert itthon felfordulhat. Kádárnak panel programja volt Orbánnak stadion és vagyonosodási.
Sokkal boldogabb emberek voltak,és nagyobb biztonságban éltünk mint most.
arcmás
Te rohadék náci fideszes kurva, pénzért nem vehetsz...
Pénzért szülni?
Felfogod, hogy mire választott ki Orbán?

Pénzért csak a retardáltak szülnek.
Ennyi.

A ti programotokban semmi szeretet nincs - gyűlöletkeltők.

Mikor öllek meg?
Majd.
Ami késik nem múlik.
Nessy
@Borsodi: ha valamire hitelt vettél fel, nem kellett rettegni, hogy ha valami történik, fedél nélkül marad a család! A törlesztő ugyanannyi volt a végén, mint az elején, és volt biztos munkahelyed, ha nem is százezres bérrel..
Igaz, mikor mi összeházasodtunk 1800 - 2100 forint volt a fizetésünk, a 60-s évek elején. Sajnálom a fiatalokat, akiknek nincs lehetőségük elmenni. Igaz, kint sincs kolbászból a kerítés, de mégis valahogy stabilabb, nyugodtabb az élet.
RonaGyuri
@arcmás: ő is egy derék román pribék
vacsi
@kokopelli: Sok fiatal megy külföldre, a jobb élet reményében, az én gyerekeim is gondolkodtak rajta. Az én véleményem az, hogy odakint mindig csak "megtűrt idegen" marad bárki - iskolától, munkától függetlenül.
desiro
És soha ennyire nem szopatták le őket.
Borsodi
@Nessy: Össze se lehet hasonlítani a kinti életet az itthonival .Pl Ausztriában ha cukros vagy ingyen gyógyszer jár munka közben ha akarod el vonulsz beadod az injekciót semmi gond.Nem állatként bánnak az emberekkel.Senkit nem tesznek ki a házból.Nekem a gyerekeim már kint élnek egy évben 3 szor látom őket.Mindig boldogan jönnek haza majd kis idő múlva megállapítják,hogy mennyi itt a szerencsétlen ember.Egyre több aki rosszindulatú bunkó.Mi köt ide Apa? Ez az otthonom amiért egy életen keresztül Anyátokkal dolgoztunk hogy meglegyen mindenetek,mégis más országban kell menekülnötök élnetek mert itt a fiatalok pusztulásra vannak ítélve.Engedd had menjenek a gyerekeid,élet vidáman jönnek haza és attól nagyobb öröm egy szülőnek nincs.
cikicakk55
@vacsi: Szerinted itthon mi vagy a munkahelyed szemében? Egy kizsákmányolható,agyon dolgoztatható,de pótolható senki. Igen,külföldön csak egy" vendégmunkás" a fiatal aki ki megy,de pár év múlva,ha megbecsüli magát és persze szakmával,nyelvtudással megy ki,az eléri,hogy megbecsült tagja legyen annak az országnak. Itthon semmi nem biztos. Az sem,hogy jövő héten lesz-e munkád,az sem,hogy a kenyér ára legalább egy hónapig ne emelkedjen, hogy mikor milyen új adóval sújtanak megint a kis embereken. Tudod az utolsó 9 évben nagyon sok velem egykorú ember gyermeke( fia,lánya ) ment ki külföldre,de egyik sem jött haza végleg,csak látogatóba. Egyik sem bánta meg,hogy itt hagyta az országot,csak a szüleik hiányoznak nekik,de egy évben 1-2x haza tudnak jönni és persze ott az internet. Sajnos nálunk az idősebb fiam 2 gyerekkel már nem ugrálhat( tele vannak hitellel) a fiatalabb meg kénytelen volt még iskola idő alatt leszerződni egy kórházhoz,mert csak így tudta az tanulmányait elvégezni. 3 évre szerződtették le és most napi 12 órákat dolgozik,havi 150.000 ft nettóért.
arcmás
@RonaGyuri: Oké, te már csak tudod. Én hiszek neked.
Mary
@vacsi: én már lassan 4 éve élek Németországban. Igaz idegen vagyok , de nem érzem és nincs is éreztetve velem. Minden jár törvényileg egy külföldinek is. Sokan ide jönnek nyelvtudás nélkül, beiskolázzák őket, elküldik nyelvtanfolyamra, majd szakmát tanulni ingyen. Fizetik nekik a lakásbérletüket, rezsijüket, amíg le nem vizsgáznak. Most ne a menekültekre gondolj, hanem simán az európaiakra. Hol tudjuk otthon ezt megcsinálni? Ingyen nyelvvizsgát tenni és szakmát tanulni? Pl ha a hitelt nem tudja valaki fizetni, az állam átvállalja, amíg rendbe nem jön az illető anyagilag. Az a különbség, hogy itt idegenként több törődést kapok, mint otthon saját állampolgárként. Gondolj bele, ha valaki lerobban, munkaképtelen lesz otthon, mit kap? 32 ezer Ft-ot? Otthon ha valaki elesik, akkor inkább belerúgnak, itt meg az állam segít. Szerintem inkább mond a gyerekeidnek , hogy induljanak útnak, nem fogják megbánni!!
lampa laz
@Borsodi: ...és volt a munkahelyeken is szociálpolitika, munkáslakástámogatással segítették a dolgozókat, visszanemtéritendő támogatásokkal, vagy nagyon kedvezményes hitellel. Igaz az akkori tanácsok, bankok, munkahelyek összehangoltak voltak az akkori lakásprogramokban. Sőt, akkor még voltak OTP-s lakások is amiket közvetlen az értékesített, vagy minőségi cserével/felárral nagyobbra lehetett cserélni, ha valaki kinőtte a kisebb lakását. Nem véletlen született a 70-es években annyi kisgyerek. Azt a demográfiai hullámot azóta sem tudta felülmúlni semmi. Ez az elbebajos katóálom biztos nem fogja, mert a tízmilliók olyan félelmetesen röpködnek, mint kocsmában bicska. Összevissza hablatyolnak, ki sincs dolgozva még rendesen a feltétel, minden nap mást mondanak. Így öngyilkosság belevágni ebbe a halálos CSOK-ba
arcmás
Mindenki köszöni szépen a több pénzt ingyért, de nem fog több gyerek születni.
Vágod, Novák?!

Pénzért nem lehet megvenni az igazán fontos dolgokat.
Vágod, Novák - fideszes csicska?
Lepényleső
...ha kapnak is,akkor is az adófizetőktől,nem ezektől?
SystemError
Nem mond meg te picsa, hogy mit érezzünk és mit hogyan értékeljünk...:)
advocat
Még egy megjegyzés! Bankos barátunk nem vesz fel CSOK-ot. Nem olyan gazdag. Jó neki a rendes hitel is. De ő nem ért hozzá. Vagy igen? Mi egyszerű emberek még nem tudjuk, de aki tudja, arra talán lehet hallgatni. Vagy ő tudja rosszul?
juttka
@Eladott Ország: Aki nettó 100 E-t keres, annak a bank nem ad kölcsönt, megint csak a mézesmadzag, meg az önfényezés.
Desischado
@papa.49: Jól mondod. Én sokszor visszasírom azt a rendszert, mert volt munkám, rendes megélhetésem! Ahogy írod: VOLT LÉTBIZTONSÁG. Ma meg mi van? A nagy büdös semmi! Ez a rühes némber megint hazudik! Anno, hitler is próbált ilyennel előállni, tiszta deja vu érzés!
vacsi
@Eladott Ország: Nagyon jól összefoglaltad a lényeget! Igaz, először azt hittem, hogy ez a Gyopáros Alpár valami vicc, mint pl. a Furfangos Nyeszterka, de megnéztem a neten, hát tényleg: egy 1978-ban született ifjonc akar azoknak észt osztani, akik pontosan tisztában vannak a dolgokkal, tudják, hogy sikerült (és sikerült!) a háború pusztítását viszonylag rövid idő alatt helyre állítani, megbecsülték, és a lehetőségekhez képest tisztességesen megfizették a dolgozókat. A családalapítást minden módon segítették, néhány év alatt lakáshoz lehetett jutni - eladósodás nélkül, a lakbért, rezsit a munkabérből bárki (a takarítónő, az utcaseprő, stb is) ki tudta fizetni, ha meg nőtt a család, minimális ráfizetéssel lehetett "minőségi cserét" kérni. etc., etc.
vacsi
@namihami: Persze, hogy nem volt kilakoltatás, hisz mindenki dolgozott, és a munkabérből meg lehetett élni!
vacsi
@cikicakk55: Amikor én születtem, még az állam kelengyét adatott az újszülötteknek, ingyen. És minden karácsonyra kaptunk egy "mackót", azaz melegítő alsó-felsőt, abból a finom bolyhos anyagból! Ezt a munkahelyeken osztogatták, a fizikai dolgozóknak.
papa.49
@Desischado: Mi is akkor neveltük a gyermekeinket 1 fizetésből mert a nejem otthon volt a fiúkkal 3 fiúnk van és szépen sorba jöttek 71,71, 75 majd kis szünet, 87. a lányunk ...
Közben felépítettünk egy 6 szobás tetőteres házat, autót vettünk igaz csak Wartburgot, meg az is igaz hogy 5 hónapot tartott mire felkészítettem a vizsgára, de utána használtuk 3 éven keresztül, aztán cseréltük ki Zsigulira ...
Az is igaz hogy nem napi 8 órát dolgoztam hanem 12 t plusz otthon még ami jött, mindent...
De megérte...
Eladott Ország
@juttka: tegnap 21:50; Tudomásom szerint a max. törlesztőrészlet 50 ezer ft-ban van meghatározva. A hitelképességhez meg elegendő a kereset kétszerese. Nyilvánvaló ez kevés a megélhetéshez, különösen 2-3 gyermek eltartása esetén. Amíg tömeges bukfenc/csőd nem lesz valószínűleg nem is változtatnak rajta.
polar450
Jaaaaa..., hogy nem minden évben van EP választás és önkormányzati?
Sunyi szuka.
Eladott Ország
@polar450: Már megint értünk, a mi érdekünkben tesznek éjt nappallá, hogy nekünk jó legyen. Korábban úgy boldogítottak minket, hogy a fergeteges sikerű "Gyere haza fiatal" program után meghirdették az "Esély Otthon" fantázianevű a gyere falura fiatal akciót. Egyébként egyik sem volt sikeres.
uploads.disquscdn.com/images/b69bb6fb75e3f12cc78cb79616cf92eb120164f7d974c686a6a0468128de53eb.jpg?w=600&h=448
juttka
@Eladott Ország: Nem olvastam még el a jogszabályt, de józan paraszti ésszel gondolkodva rá lehet jönni, hogy a magasabb jövedelműeknek kedvez. A kormány hiába határozza meg, hogy fedezetnek elég a fizetés 2x-ese, a bankok csinálnak hitelképesség kockázati vizsgálatot is és nem biztos, hogy olyan sokan meg fognak felelni a feltételeknek.
kakaósbögre
Nos igen.Egyértelműen látszik hogy a fiatalok éppezért mennek külföldre mert itt túl jó nekik.
Eladott Ország
@juttka: A hitelmilliók osztogatásának az volt az elsődleges célja, hogy a fidesz bűnbanda lehűtse a tavaly év végi forró hangulatot és időt nyerjen. Nagyobb az egésznek a füstje mint a lángja és egyébként sem fognak azért szülni, hogy hozzájussanak a hitelmilliókhoz. A plebejus? fidesz nagy ívben leszarja az országot, a népszaporulatot, csak az ellopható közpénzmilliárdok érdeklik. MÁR MINDEN HATODIK MAGYAR GYEREK KÜLFÖLDÖN SZÜLETIK. Az elmúlt öt-hat évben több százezer magyar hagyta itt az országot és vállalt munkát külföldön, többségében nyelveket beszélő, képzett fiatalok. Az elvándorlás akkora mértékű, hogy mindez már a népesedési statisztikákon is meglátszik. 2010 és 2016 között 78 ezer magyar gyerek született külföldön, tehát a magyar gyerekek mintegy 15 százaléka már nem hazánkban látja meg a napvilágot.
alfahir.hu/2017/03/27/nepesedes_szuletes_magyarorszag
evacica
Jó sok pénzér hazudsz ennyit az emberek képébe! Remélem naponta köpöd magad szemen a tükörbe reggelente!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.