A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a Fidesz nyerte meg a néppárti csatát, olyan jó kompromisszum született, amely az Európai Néppártot (EPP) segíti.

Orbán Balázs az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában azt mondta: az EPP "bevándorláspárti ága" és a Soros György által támogatott baloldali pártok nem tudták kizáratni a Fideszt, így sikerült megőrizni a néppárt egységét.

A Fidesz javaslatát fogadták el végül, amely szerint létrejön a vizsgálóbizottság, a magyar kormánypárt pedig önkéntesen nem gyakorolja tagsági jogait a néppártban

- tette hozzá.

"Egyébként én úgy látom, hogy magyar szempontból az európai parlamenti párttagság az sosem cél – mindegy, hogy ez melyik pártnak a tagságát jelenti –, hanem egy eszköz, amin keresztül a kormánypártok és a kormány Magyarország érdekeit tudja az Európai Parlamentben képviselni" – mondta.

Tehát a vita kimenetele attól függ, hogy Magyarország milyen konstrukcióban tudja hosszú távon az érdekeit képviselni, milyen konstrukcióban tud szövetségeseket találni az európai keresztény értékek védelmére és a migráció megállítására – fűzte hozzá.

Orbán Balázs: a Fidesz nyerte meg a néppárti csatát

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Néppárt politikai közgyűlése után az Európai Parlament épületében, 2019. március 20-án. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az államtitkár a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában a pénteken a Várkert Bazárban kezdődő migrációs konferenciáról azt közölte, itthon még nem volt és Európában is csak ritkán szerveznek ilyen nagyszabású rendezvényt.

A magyar migrációs politikának van egy "intellektuális, szellemi gravitációs ereje", tehát egy igazodási pont.

Azok, akik aggódnak az illegális migráció miatt, akik a határok megvédésére, a nemzetállamok továbbélésére szeretnének fókuszálni – legyenek azok politikusok vagy szakértők –, azok számára Magyarország jó referenciává vált, és őket hívták a konferenciára – tette hozzá.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Erre szokták mondani ,,még két ilyen csata nyerés, és ELVESZTÜNK,, !!!
Olyan mérhetetlenül sötétek vagytok fütyiszek, hogy a ma ragyogó napsütés se tudna világosságot vinni a sötét, buta tökfejetekbe !!!
Ez a banda vezetőstől, tagságával együtt UNDORÍTÓ SZARHÁZIK GYÜLEKEZETE !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moareka
Azt, megnyerte a géniusz a hazudozás szájkaratés világbajnokságát...
vadsanca
Borzasztó! Az ember először magának hazudik, miután már elhitte eladja másnak is.
solidedge
A Fidesz a seggével jól belerúgott az EP lábába.
Desischado
Nemcsak azért hazudnak meg hülyék, de a hívekre és a birkákra is gondolni kell! Megrengetné lehet a helyzetüket, ha beismernék, hogy alaposan seggbe rúgták őket! Hogy nézne ez ki a hívek előtt?
nezelodo
Belátom, elhamarkodottan ítéltem, amikor sallernak véltem a fidesz "néppárti tagságának felfüggesztését". Így a legutóbbi vendége nem sallert hozott ahogy 2015-ben a Mertkel sem, hanem lámpást, és ettől világosodott meg Orbán, és megelőző sallert osztott Brüsszelben, és felfüggesztette magát.
evacica
Hát ezek tényleg mesterek abban, hogy a bukást vagy a vereséget is úgy tudják előadni mintha győztek volna! Szemét egy banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.