Brüsszelnek meg kell szüntetnie az Európa területére érkező illegális bevándorlóknak szóló migránskártyaprogramot – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

A kormánypárti politikus kifejtette, hiába várják az emberek hosszú ideje, az Európai Bizottság vezetői továbbra sem hajlandóak őszinte válaszokat adni az anonim migránskártyákkal kapcsolatban. A Magyarországon előzetes letartásba helyezett szír terroristavezér is ilyennel rendelkezett – emelte ki.

Deutsch Tamás hangsúlyozta, ez is azt erősíti, hogy a bevándorláspárti brüsszeli bürokratáktól el kell venni, és a nemzeti kormányoknak vissza kell adni a migráció kezelését.

A brüsszeli vezetés felelőtlen színjátéka a migránskártyákkal azzal vette kezdetét, hogy "jól ismert brüsszeli testtartással", nemes egyszerűséggel letagadták a programot – közölte a Fidesz EP-képviselője, aki szerint miután kiderült, hogy ez "szemen szedett hazugság", hosszú hónapokon keresztül titkolózni kezdtek.

A Fidesz simán megmondja, mit csináljon Brüsszel

Kiemelte, a titkolózást követően beismerték, hogy az "Európai Bizottság, ki tudja milyen felhatalmazás alapján, ki tudja milyen jogi háttérrel, de támogatja" és legkevesebb 50 milliárd forintnak megfelelő összeggel finanszírozza a programot, amelynek keretében az EU területére érkező, menekültkérelmet benyújtó, de egyáltalán nem biztos, hogy a menekültstátust elnyerő emberek havi 500-1500 euróval feltöltött migránskártyát kapnak.

Deutsch Tamás felhívta a figyelmet arra is, hogy ezeken a bankkártyákon annak ellenére nem szerepel név, hogy az európai polgároknak szigorú szabályoknak kell megfelelniük, és éppen a pénzmosás, valamint a terrorizmus finanszírozásának megakadályozásáért nem lehet anonim bankkártyájuk.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, a brüsszeli bürokraták akkor sem mondtak igazat, amikor azt állították, a migránskártyák csak Görögországban használhatók, hiszen azok ott vannak mindenhol Nyugat-Európában, ahogy a Balkánon és a Magyarországon elfogott Haszán F.-nél is.

Mindezek mellett érthetetlennek nevezte, hogy az Európai Bizottság miért tart sikeresnek olyan programot, amelynek keretében úgy finanszírozzák az illegálisan Európába érkezőket, hogy nem néznek utána, kiket köröznek a Magyarországon elfogott terroristavezérhez hasonló okokból.

Ha fiatal a migráns, akkor katonakorú

Deutsch Tamás tájékoztatása alapján ráadásul "dübörög a program", hiszen márciusban minden eddiginél több, 69 ezer pénzzel feltöltött kártyát osztottak ki "döntően katonakorú" migránsoknak.

Elmondta, a migránskártya ügye pontosan megmutatja, mit is jelent a bevándorláspárti brüsszeli politika: az Európába áramló tömeges migráció ösztönzését, segítését és pénzelését, valamint a fokozott terrorveszély figyelmen kívül hagyását.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Szüntessék meg a migránskártyát és a migránsvízumot. A migránskártyával napi 10 euróig lehet élelmiszert vásárolni. Mifelénk egy bagett kb. másfél euróba kerül. A migráns-vízum megszüntetése ahhoz vezetne, hogy a már most is túlterhelt átmeneti befogadóhelyeken akár a WC-kben is kénytelen lennének emberek meghúzni magukat. Semmi oka nincs ezeknek a megszüntetésére. Az én álláspontom szerint pedig szüntessék be a letelepedési kötvénnyel vásárolt vagy szimplán bűnözőknek kiosztott állampolgárságot, Budapest ne adjon több pénzt az egyházi szervezeteknek és határon túli sportegyesületeknek, emellett követelem, hogy Magyarországon senkit se érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert a határon belül született. A migránskártya csak Görögországban érvényes, és Brüsszelnek semmi köze hozzá, azt az ENSZ adja. Igazán kíváncsi vagyok én is arra, hogy a magyar letelepedési kötvénnyel hány terrorista lett rászabadítva Europára? Már csak néhány kérdésem maradt: A letelepedési kötvényesek neveivel mikor számolt el a magyar kormány? Nikola Gruevski hogyan kaphatott menekült státuszt? Ghaith Rashad Pharaon ujjlenyomatával mi volt a helyzet?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@tulipan: Az "UNHCR" az országok szervezete az ENSZ Menekült-Segélyezőjével vannak ál-
landó kapcsolatban...(Wikipédia!!) Ami nem fér bele a fityiszesek horizontjába az nem létezik
Égetik magukat!!!
tulipan
@Shikari: Milyen kár, hogy ilyen sötét, román buzgor vagy!
kereső
@Shikari: 13:16, már megint értelmezési nehézségeid vannak, vagy egyszerúen csak hülye vagy. Nem pparancsol az ENSZ-az eu-nak.Nem felügyeleti szerve.Ha vennéd a fáradságot és okosodnál-mondjuk az alapokmány elolvasásával- de elég a wiki is.Na szóval az ENSZ vezette be a +migráncs kártyát!, és hogy azt éppen egy eu-s tagországban is használják, az nem jelenti a parancsolást.Ugye arról már nem nyitunk ismét polémiát, hogy névtelen,meg ellenőrizetlen etc.
Ja és a világ számos országában, ahol menekültek élnek használják ezt az ellenőrzött és a hatóságok dolgát is megkönnyitő kártyát.Szóval máshol próbáld meg hülyiteni azt akit lehet.
advocat
Hülyítenek. És kb. két és félmillió agymosott meg elhiszi.
kereső
@Shikari: 10:18 egyéb hülye kérdés nem jutott a tartóid eszébe? Nincs már türelmem hozzád,(se!), járj utána ha érdekel. Az Eu magyar nyelvű honlapján mindent megtalálsz. Kellemes Ünnepet!
Eladott Ország
Sokszor elhangzik Orbánra vonatkoztatva a kettős beszéd kifejezés, pedig ez nem igaz. Nem kettős beszéd ez, hanem sokszoros. Mást mond az ő szája Brüsszelben, mást Budapesten és mást Romániában. Vagy ahol éppen van. Mindig azt hallhatjuk tőle, amit az érdekei diktálnak. Ha kell liberális, ha kell, térdrecsuhások, ha az a hasznosabb, akkor keresztény és konzervatív. Amikor az érdekei úgy alakulnak, akkor üldözi és gyűlöli a migránsokat, de amennyiben a zsebe azt diktálja, a keblére öleli őket. Hiába, ez már csak így működik az ilyen kisformátumú embereknél, akik egy nehéz gyermekkor után végre a világ urai lesznek, aztán meg kiderül, hogy a világ számukra Záhonytól Letenyéig tart, de az is csak akkor, ha keresztben mennek. Igaz ugyan, hogy az országban állítólag hiánycikk a Xanax, de azért nézzük, mit bír kipréselni magából a mi fénylő kiscsillagunk. Várja ő ezt a napot, erre készül egész évben. Ezért simán várható, hogy éppen akkora baromságokat fog beszélni, mint mindig. A gond ezzel az, hogy mi meg az év minden napján szívunk. Xanax nélkül. Erős ország, ahol minden nemzeti tulajdonban van. Ez nálunk így van. Minden Mészárosé és Orbáné, ami fontos.
uploads.disquscdn.com/images/bf533f4c56a07006310b22873715ef01bb562e1c906be235b4dba9ba53ee3870.jpg?w=600&h=797
keresztapu: uploads.disquscdn.com/images/215dc6b27ef3347852edc9c577d07ad63cb2eb48c39739a2b1962e1b0a784f40.jpg?w=600&h=316

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.