A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozattal kapcsolatban az M1 aktuális csatornának.

A miniszter hangsúlyozta: mélységesen elítélik ezt a támadást, amely ismét bebizonyította, hogy a terrorszervezetek támadásainak kiemelt célpontjává váltak a hívők közösségei, ezen belül is elsősorban a keresztények. A terroristák ezúttal misék alatt támadtak a hívekre, ami rendkívül gátlástalan cselekedet – fűzte hozzá.

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

Fotó: MTI/Külgazdasági- és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter együttérzéséről biztosította az áldozatok családtagjait.

Elmondta, hogy a merényletben esetleg érintett magyar állampolgárok számára vészhelyzeti telefonvonalat létesítettek, amelynek száma a konzuli szolgálat honlapján megtalálható. A magyar hatóságok hét, Srí Lankán tartózkodó regisztrált magyar állampolgárról tudnak, nekik nem esett bajuk.

A miniszter azt kéri a térségbe utazóktól, hogy regisztráljanak a konzulátusi szolgálat honlapján, adják meg a tartózkodási helyüket, hogy baj esetén minél hamarabb segítséget kaphassanak a magyar hatóságoktól.

Húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán 8 robbantásos merénylet történt, ezek közül három keresztény templomban, négy pedig szállodában. A jelenlegi adatok szerint több mint 200 halálos áldozata és félezer sérültje van a támadássorozatnak. A Srí Lanka-i kormány országos kijárási tilalmat rendelt el vasárnap kora estétől hétfő reggelig.

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ez igaz zselés fejűkém, csak magadat hagytad ki az üldözők közül . Tőletek kevés lény árt többet az egyházaknak. Lásd még a nyugdíjak megvédését és a többi hazugságokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Nem a "kereszténység" ellen irányult.Az egész világ ellen- a vallási fanatizmusból származó gyűlölet.És tudd petya, hogy az isis is igy kezdte- mint ti. Gyűlöletkeltéssel, a másik iránti tolerancia elvetésével, az uszitással.Vigyázzatok, mert ez semmi jóra nem vezet. Csak azt nem értem, hogy a keresztény eghyázak miért is állnak szóba veletek-miért szolgálnak ki benneteket. Bár, ha jobban belegondolok, megtetteték ezt anno hitlerrel,mussolinivel-és francoval is. Szóval hiába bujtatjátok a vallás mögé a gyűlöletbeszédet, attól még a lóláb kilóg.
kereső
Most láttam az euronews-on, a colombói polgármester nyilatkozatát- " emberiesség elleni" bűntettról beszélt, a miniszterelnök példás büntetést helyezett kilátásba. A mentésről is közöltek képeket-mindenki segitett, aki ott volt, vallásra tekintet nélkül.
tudode
EZEK nem átallják még Jézusból "is" bohócot csinálni azzal, amit a GYÖNGYÖMBÖNGYÖM vizionál KISFIÚS zavarában, hogy
.
Jobban "járt" volna Jézus, ha Bicskén születik!
.
Több bibi van ezzel, mégpedig az, hogy kr.előtt nem is volt Bicske!
kereső
Azért nem ártana emlékeztetni ezeket a farizeusokat, hogy orbán volt az első európai vezető-és máig az egyetlen- aki egy vallási fanatikus gyilkost engedett szabadlábon, aki terroristaként gyilkolta meg (gyáva módon), alvó keresztény katonatársát. Miről is papoltok akkor most?
advocat
És a szállodákra! Petike! Ennyire nem lehetsz hülye. Ez nem az uniós választások bevezetése!
Szeparepa2
Az megvan te agyhalott retardált orbáncsicska boborjánka, hogy nincs egy milliárd keresztény a bolygón, ellenben több milliárd egyéb nagyvallás híve van... A keresztény tradíciójú országok egy kupacban vannak Európában és USA-ban illetve brit gyarmatbirodalom utód országai (Kanada, Ausztrália, Új Zéland), ezek a területek a keresztények 90%-ának élőhelyei. KI ÜLDÖZI ITT ŐKET TE FOSAGYÚ KRETÉN A KURVA ANYÁDAT? KI BAZDMEG TE SZERENCSÉTLEN ÉRTELMI FOGYATÉKOS BAROM? Azokban az egyéb fő vallású országokban, ahol keresztény kisebbségek vannak, sem mindenütt és feltétlenül üldözik őket. De tény hogy az ott lévőket nem ritkán éri atrocitás. Ezek ugyebár iszlám országok alapvetően. Namost kérdezem, hogy iszlám országban mégis kit kéne vegzálni? Hitetlen hivatalosan nincs, mert azt senki nem meri bevallani, hiszen halálos bűn, kivégzik a picsába. Még az is jobb ha kereszténykedik, elviseli az esetleges üldöztetést, de legalább nem ítélik halálra... Tehát azokban az országokban, ahol vallási alapon történik üldöztetés, ott általában iszlám népek támadnak rá más, kisebbségben levő vallásúakra. Mivel más, kulturált és civilizált országokban vallásszabadság van és pluralista tolerancia, azaz nem lehet senkit vallási alapon diszkriminálni. Még jó hogy az elmaradott nem keresztény országokban van a legtöbb keresztény üldözés. De ha ott a helyükön pl zsidók élnének, akkor azokat támadnák. Felfogod ezt agyhalott retardált fogyatékos orbáncsicska boborjánka... TEHÁT EZ IS CSAK EGY A SZOKÁSOS HAZUG FERDÍTETT, CSÚSZTATOTT, MANIPULÁLT, OSTOBA STATISZTIKÁTOKNAK. Ehhez képest a valóság, hogy a legüldözöttebb vallás, azaz annak hívei jelenleg a földön, az iszlám, mivel tucatnyi országban Siíta-Szunnita háborúk vannak, tehát muszlim üldöz muszlimot. Továbbá ugyebár India és környéke, ahol meg attól függően hol-ki él nagyobb létszámban, vagy a muszlim vegzálja a buddhistákat, vagy vica versa, ennek mementója Mianmar, ahol simán elkezdték kiirtani a muszlimokat. Keresztény irtás van te barom?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.