A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozattal kapcsolatban az M1 aktuális csatornának.

A miniszter hangsúlyozta: mélységesen elítélik ezt a támadást, amely ismét bebizonyította, hogy a terrorszervezetek támadásainak kiemelt célpontjává váltak a hívők közösségei, ezen belül is elsősorban a keresztények. A terroristák ezúttal misék alatt támadtak a hívekre, ami rendkívül gátlástalan cselekedet – fűzte hozzá.

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

Fotó: MTI/Külgazdasági- és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter együttérzéséről biztosította az áldozatok családtagjait.

Elmondta, hogy a merényletben esetleg érintett magyar állampolgárok számára vészhelyzeti telefonvonalat létesítettek, amelynek száma a konzuli szolgálat honlapján megtalálható. A magyar hatóságok hét, Srí Lankán tartózkodó regisztrált magyar állampolgárról tudnak, nekik nem esett bajuk.

A miniszter azt kéri a térségbe utazóktól, hogy regisztráljanak a konzulátusi szolgálat honlapján, adják meg a tartózkodási helyüket, hogy baj esetén minél hamarabb segítséget kaphassanak a magyar hatóságoktól.

Húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán 8 robbantásos merénylet történt, ezek közül három keresztény templomban, négy pedig szállodában. A jelenlegi adatok szerint több mint 200 halálos áldozata és félezer sérültje van a támadássorozatnak. A Srí Lanka-i kormány országos kijárási tilalmat rendelt el vasárnap kora estétől hétfő reggelig.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ez igaz zselés fejűkém, csak magadat hagytad ki az üldözők közül . Tőletek kevés lény árt többet az egyházaknak. Lásd még a nyugdíjak megvédését és a többi hazugságokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
A képen ez a beállás mindent visz Mint az igazi, nagy néphülyítők.
kereső
Nem a "kereszténység" ellen irányult.Az egész világ ellen- a vallási fanatizmusból származó gyűlölet.És tudd petya, hogy az isis is igy kezdte- mint ti. Gyűlöletkeltéssel, a másik iránti tolerancia elvetésével, az uszitással.Vigyázzatok, mert ez semmi jóra nem vezet. Csak azt nem értem, hogy a keresztény eghyázak miért is állnak szóba veletek-miért szolgálnak ki benneteket. Bár, ha jobban belegondolok, megtetteték ezt anno hitlerrel,mussolinivel-és francoval is. Szóval hiába bujtatjátok a vallás mögé a gyűlöletbeszédet, attól még a lóláb kilóg.
kereső
Most láttam az euronews-on, a colombói polgármester nyilatkozatát- " emberiesség elleni" bűntettról beszélt, a miniszterelnök példás büntetést helyezett kilátásba. A mentésről is közöltek képeket-mindenki segitett, aki ott volt, vallásra tekintet nélkül.
tudode
EZEK nem átallják még Jézusból "is" bohócot csinálni azzal, amit a GYÖNGYÖMBÖNGYÖM vizionál KISFIÚS zavarában, hogy
.
Jobban "járt" volna Jézus, ha Bicskén születik!
.
Több bibi van ezzel, mégpedig az, hogy kr.előtt nem is volt Bicske!
kereső
Azért nem ártana emlékeztetni ezeket a farizeusokat, hogy orbán volt az első európai vezető-és máig az egyetlen- aki egy vallási fanatikus gyilkost engedett szabadlábon, aki terroristaként gyilkolta meg (gyáva módon), alvó keresztény katonatársát. Miről is papoltok akkor most?
advocat
És a szállodákra! Petike! Ennyire nem lehetsz hülye. Ez nem az uniós választások bevezetése!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.