A gyanúsítottat amúgy normálisnak tartja a szakértői vizsgálat.

A Blikk cikke szerint elkészült a 2013-as soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfi, R. Szilveszter elmeorvosszakértői vizsgálata, ám a gyanúsított nem könnyítette meg az orvosok munkáját. 

A lap értesülései szerint R. Szilveszter ugyanis "a legtöbb ábrához, amiket fel kellett volna ismernie, annyit írt, hogy egy paca, amit lát."

Az elmeorvosi szakértői vélemény azért fontos, mert ha bebizonyosodik, hogy kóros elmeállapotban szenvedett a bűncselekmény elkövetésekor, akkor nem büntethető. 

Blikk: bolondját járatja az elmeszakértőkkel a soroksári gyilkosság gyanúsítottja

R. Szilveszter kihallgatásra szállítása

Fotó: police.hu

A Blikk szerint azonban R. Szilveszternél nem ez a helyzet: őt normálisnak minősítették a szakértők, legalábbis a férfi védője, Lichy József így nyilatkozott a lapnak. Lichy szerint ugyanakkor a szakvélemény szerint többféle személyiségzavarban is érintett lehet védence, ezért indítványozni fogja egy újabb vizsgálat elvégzését.

A gyanú szerint R. Szilveszter 2013. szeptember 25-én kora este megverte, majd megfojtotta Soroksáron az arra kocogó K-né Gy. Krisztinát. A rendőrség öt évig hiába nyomozott, ám egy véletlennek köszönhetően lett meg a gyanúsított: a gyilkosságnál talált DNS-minta egyezést mutatott egy más bűncselekmény miatt börtönben ülő férfiéval. Később R. Szilveszter holmijai között megtalálták az áldozat mobiltelefonját is.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Pontot kellett tennu ez ügyben most találtak egy bolondot akire rá KELL kenni a dolgot.A sünök kitüntetést kapnak a nagyszerű munkájukért ez a szerencsétlen meg kap majd vagy 20 évet oszt jó napot!!Ha ez a patkány a bűnös akkor meg a műanyag lakat is rohadjon rá a zárka ajtóra!!!
papa.49
@rokker33: Szerintem se egyértelmű, ki tette, vannak itt érdekes mellék szálak is, de ez a pacák lehet ugyanúgy ,,zsákutca,, mint a körmendi esetnél akit elítéltek ...
vacsi
Egyre több az olyan eset, amikor úgy érzem, nem biztos, hogy az követte el a gyilkosságot, akit elítélnek érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.