Novemberben Magyarország ad otthont a Tudományos Világfórumnak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban, az ENSZ-székházban az oktatási ügyekkel foglalkozó konferencián helyi idő szerint kedden.

Szijjártó: novemberben Magyarország ad otthont a Tudományos Világfórumnak

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ New York-i székházában 2019. május 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A budapesti fórum arra biztosít lehetőséget a résztvevőknek – tudósoknak és politikusoknak –, hogy megvitassák a tudomány szerepét, az új kutatási eredmények gazdasági, társadalmi és kulturális vonatkozásait.

Az oktatás szerepével kapcsolatos felszólalásában Szijjártó Péter kiemelte, hogy

a kormány olyan oktatásra törekszik, amelynek révén a rendszerből kilépők állást tudnak találni maguknak a digitális és technológiai fejlődés által átalakuló munkaerőpiacokon.

Kulcsfontosságú elemnek nevezte ebben a duális képzést, amely már a középfokú oktatásban megjelenik. Fő célként jelölte meg azt, hogy a középiskolát elvégzőket a pályaválasztásnál a műszaki, informatikai területek felé tereljék.

Az elmúlt pár évben ezeknek a fiataloknak a száma megduplázódott – tette hozzá.

Szijjártó Péter felszólalt a társadalmi egyenlőtlenségek kezelésével foglalkozó panelbeszélgetésen is, amelyen elsősorban az egyenlő teherelosztás fontosságáról beszélt.

Azt mondta, a kormány bevezette azt az alapelvet, hogy állami támogatásokhoz csak az juthat, aki dolgozik, és ennek érdekében jelentősen változtatott az adó- és a szociális rendszeren.

Mindez lényegesen "fehérítette" is a gazdaságot, és gyakorlatilag teljes foglalkoztatáshoz vezetett

- hangoztatta a miniszter.

Kifejtette, a magyar gazdasági eredmények azt is megmutatták: már nem áll meg a lábán az a régebbi alapvetés, hogy a gazdasági növekedés serkentését nem kísérheti gazdasági szigor.

A kormány azt is világossá tette, hogy a bevándorlás helyett a családok támogatásával lehet választ találni az európai munkaerőpiaci kihívásokra.

A migráció ösztönzése helyett pedig a nehéz helyzetben lévők otthon maradásának támogatása kell, hogy legyen a megoldás – tette hozzá, emlékeztetve arra, hogy a kormány több ezer ösztöndíjat nyújt fejlődő országokból érkező külföldieknek és támogatja az üldözött keresztény közösségeket is.

A kreativitásról és a célratörő gondolkodásról szóló kísérőrendezvényen felszólalva Szijjártó Péter kiemelte az autóipar szerepét. Emlékeztetett arra, hogy ez az iparág a magyar exportból 27 százalékban részesedik, az ipari termelésből pedig 29 százalékban. Az autóipari export szempontjából Magyarország a 20. a világ országai között.

Egyesült államokbeli látogatása során a külgazdasági és külügyminiszter találkozott a munkácsi rebbével, a haszid zsidóság New Yorkban élő egyik vezetőjével, valamint megbeszélést folytatott a helyi magyar egyházak képviselőivel is.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Mindezt azután, hogy szétverik Európa egyik legjobb kutatóhálózatátmés kinyirják az Akadémiát-lesz MTA, valódi tartalom nélkül.
"Az oktatás szerepével foglakozó szekcióban kiemelte, hogy a kormány olyan oktatásra törekszik, amelynek révén a rendszerből kilépők állást tudnak találni maguknak a digitális és technológiai fejlődés által átalakuló munkaerőpiacokon."- törekszik? Az lehet, csakhogy a valóságban félanalfabéta, szolgalelkű, hűséges alattvalók képzése a cél. Az ország irányitása meg nem a digitális és technológiai fejlődés irányába halad, sokkal inkább egy középkori-bigottan vallásos,,jobbágytársadalom felé.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@kereső: a leköpködött, "szemkilövetős" "zsarnok" Gyurcsány Ferenc "ürügyén" egyszer már lángolt fél Budapest. Az alkotmányos rend megdöntésére tett kísérlete alatt Brüsszelben bújkált és röhögött a markába, hogy talán be fog jönni és Gyurcsány Ferencet minimum megbuktatják ott és akkor. Sokszor leírtam már itt: Gyurcsány Ferenc élete és politikai karrierje talán egyik legnagyobb hibáját ott követte el, hogy nem büntettette meg példásan a Fideszt a vele együtt szervezkedő akkori Jobbikot, a Kubatov-féle balközépet azért amit tettek. Még a garázdák voltak azok akik NEM lettek elmarasztalva. Ez a káosz be is jött a Fidesznek, hatalomra kerültek, a többi ma már, sajnos történelem.
Nessy
Szijjártó már megint nem tudja mit beszél! Amiket itt elmesélt, az az elmélet, az ellenkezője a gyakorlat!
Minden rendezvényt felvállalnak, hogy lehessen szónokolni a nagy világ előtt, miközben mindent tönkretesznek maguk körül! Ahol Lőrinc barát okosabb mint Zukkenberg, ott semmi remény, hogy" a szellem napvilága ragyogjon be minden ház ablakán"! Természetesen hazánk nagyjainak gyermekei a "liberális, menekült befogadó" nyugati egyetemeken tanulnak!
Commenter
@Eladott Ország: "aki nem eszik disznót vagy húst az nem is magyar!" Ezt is a fidesz óta tudjuk...
desir62
petike és hol lesznek a tudósok, a többit tudod?
human
Miközben éppen azon vannak, hogy szétverjék a kutatói hálózatot és lenyúlják a lóvéját. Remélem erre is büszkék lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.