Novemberben Magyarország ad otthont a Tudományos Világfórumnak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban, az ENSZ-székházban az oktatási ügyekkel foglalkozó konferencián helyi idő szerint kedden.

Szijjártó: novemberben Magyarország ad otthont a Tudományos Világfórumnak

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ New York-i székházában 2019. május 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A budapesti fórum arra biztosít lehetőséget a résztvevőknek – tudósoknak és politikusoknak –, hogy megvitassák a tudomány szerepét, az új kutatási eredmények gazdasági, társadalmi és kulturális vonatkozásait.

Az oktatás szerepével kapcsolatos felszólalásában Szijjártó Péter kiemelte, hogy

a kormány olyan oktatásra törekszik, amelynek révén a rendszerből kilépők állást tudnak találni maguknak a digitális és technológiai fejlődés által átalakuló munkaerőpiacokon.

Kulcsfontosságú elemnek nevezte ebben a duális képzést, amely már a középfokú oktatásban megjelenik. Fő célként jelölte meg azt, hogy a középiskolát elvégzőket a pályaválasztásnál a műszaki, informatikai területek felé tereljék.

Az elmúlt pár évben ezeknek a fiataloknak a száma megduplázódott – tette hozzá.

Szijjártó Péter felszólalt a társadalmi egyenlőtlenségek kezelésével foglalkozó panelbeszélgetésen is, amelyen elsősorban az egyenlő teherelosztás fontosságáról beszélt.

Azt mondta, a kormány bevezette azt az alapelvet, hogy állami támogatásokhoz csak az juthat, aki dolgozik, és ennek érdekében jelentősen változtatott az adó- és a szociális rendszeren.

Mindez lényegesen "fehérítette" is a gazdaságot, és gyakorlatilag teljes foglalkoztatáshoz vezetett

- hangoztatta a miniszter.

Kifejtette, a magyar gazdasági eredmények azt is megmutatták: már nem áll meg a lábán az a régebbi alapvetés, hogy a gazdasági növekedés serkentését nem kísérheti gazdasági szigor.

A kormány azt is világossá tette, hogy a bevándorlás helyett a családok támogatásával lehet választ találni az európai munkaerőpiaci kihívásokra.

A migráció ösztönzése helyett pedig a nehéz helyzetben lévők otthon maradásának támogatása kell, hogy legyen a megoldás – tette hozzá, emlékeztetve arra, hogy a kormány több ezer ösztöndíjat nyújt fejlődő országokból érkező külföldieknek és támogatja az üldözött keresztény közösségeket is.

A kreativitásról és a célratörő gondolkodásról szóló kísérőrendezvényen felszólalva Szijjártó Péter kiemelte az autóipar szerepét. Emlékeztetett arra, hogy ez az iparág a magyar exportból 27 százalékban részesedik, az ipari termelésből pedig 29 százalékban. Az autóipari export szempontjából Magyarország a 20. a világ országai között.

Egyesült államokbeli látogatása során a külgazdasági és külügyminiszter találkozott a munkácsi rebbével, a haszid zsidóság New Yorkban élő egyik vezetőjével, valamint megbeszélést folytatott a helyi magyar egyházak képviselőivel is.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Mindezt azután, hogy szétverik Európa egyik legjobb kutatóhálózatátmés kinyirják az Akadémiát-lesz MTA, valódi tartalom nélkül.
"Az oktatás szerepével foglakozó szekcióban kiemelte, hogy a kormány olyan oktatásra törekszik, amelynek révén a rendszerből kilépők állást tudnak találni maguknak a digitális és technológiai fejlődés által átalakuló munkaerőpiacokon."- törekszik? Az lehet, csakhogy a valóságban félanalfabéta, szolgalelkű, hűséges alattvalók képzése a cél. Az ország irányitása meg nem a digitális és technológiai fejlődés irányába halad, sokkal inkább egy középkori-bigottan vallásos,,jobbágytársadalom felé.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
relatív
Ez igazán jó hely, hiszen éppen most verik szét a magyar tudományos életet. Talán - mint a gyakorlat igazolja , egy gyors törvény-szavazással - novemberre már nem IS lesz hazánkban tudományos életet gyakorló...

A regnáló törekvése szétszórja - ismét - a magyar tudósokat a világba...
kereső
Mindezt azután, hogy szétverik Európa egyik legjobb kutatóhálózatátmés kinyirják az Akadémiát-lesz MTA, valódi tartalom nélkül.
"Az oktatás szerepével foglakozó szekcióban kiemelte, hogy a kormány olyan oktatásra törekszik, amelynek révén a rendszerből kilépők állást tudnak találni maguknak a digitális és technológiai fejlődés által átalakuló munkaerőpiacokon."- törekszik? Az lehet, csakhogy a valóságban félanalfabéta, szolgalelkű, hűséges alattvalók képzése a cél. Az ország irányitása meg nem a digitális és technológiai fejlődés irányába halad, sokkal inkább egy középkori-bigottan vallásos,,jobbágytársadalom felé.
tudode
Na jó! Megjöttünk!
.
Ha rajtuk múlt volna a TUDOMÁNYOS ÉLET, nem az izécsKÉJÜKKEL, kőbaltával vernék a csalánt:
.
www.youtube.com/watch?v=llEmY6yushQ&t=2s
.
Nem tudni leesett-e a tantuszKÁJUK, hogy már a IV. IPARI FORRADALOM idejét élnénk, ha nem ZSIBÉZNÉK el a lóvét!
.
Commenter
@kereső: és a penészes, vizesedő volt Kilián laktanya lesz az új otthona az OSZK-nak. A Színháztörténeti Intézetet vajon mikor dobja ki orbán a magánterületté vált Budai Várból?
csipetke
...és arról is beszámolnak vajon,hogy most folyik az MTA izélgetése,és a tudományos élet kinyiffantása?Majd a zsírhuszár megmondja,hogy mire gondolhatnak,és mit kutathatnak.Palkovicsot ne engedjék felszólalni,mert külön tolmács kell hozzá,úgy hadar.Az MTA-tól felvett havi 800 ezret a semmiért,igazán befektethetne egy beszédtechnikai tréningre
Commenter
@csipetke: "zsírhuszár :D megnevettettél,ezen a szürke esős napon, köszönöm.
csak úgy....
1936 berlini olimpia. a diktátorok imádják a repit ...
Qqberci
Ebből az alkalomból Pakocsicska ünnepélyes keretek között szétcseszi a Magyar Tudományos Akadémia kutatóhálózatát...
relatív
Gondoljuk meg, a Tudományos Akadémia kutató-hálózat nélkül olyan mint egy félkarú Óriás !

Ezt csak a hozzá nem értő nyaloncok ( meg IS fogják szavazni, hiszen utasításra nyomnak gombokat, gondolkodni nem hagyják őket - ha egyáltalán tudnak (?) -) gondolják így !
Madácsi Pali
Ezzel csak az a bökkenő, hogy novemberre megölitek a magyar tudományos életet.
A tudósok had vigyék rossz hírünket a világba!
advocat
És majd a - volt - tudományos akadémián rendezik meg. Hogy stílszerű legyen.
kereső
@Commenter: 12:33 Ezt irtam az OSZK-val foglakozó cikk alá:Mindent tönkre tenni- amit az ország évszázadokon keresztül felépitett,létrehozott,minden fát kivágni a helyét lebetonozni,eltüntetni régmult korok értékeit, egy hatalommániás nagyra vágyó gumicsizma akaratából. Ez az ország menthetetlen. Vége az MTA-nak, a kutató múhelyeknek,az lesz a kultúra, amit majd ők közvetitenek felénk.Komolyan mondom, rosszul vagyok.
Commenter
@kereső: nem csodálom az érzéseidet. Ami európai, ami a (rég)múlt azzal le kell számolni, meg kell hamisítani, a saját képére kell formálni ez az autoriter és gnosztikus hatalom lényege. A szemünk előtt tett tönkre mindent, de mindent ami emberi, tárgyi értéket képviselt illetve tett át magánvagyonná. Lassan szultánokat megszégyenítő fényűzésben él. Gumicsizma? Inkább dózer, vagy tank. Itt csak az az "érték" és csak az az elfogadható amit ők mondanak annak. Csak a parlamenti választások óta még nagyobb erővel tipor sárba mindent. Hiába vásárol fel irdatlan mennyiségű műkincset és "von" ki anyagi, szellemi forrásokat az országból adtól még egy szélhámos, alja, romlott politikai szélkakas marad. Ha volt is benne valami emberi az már kiveszett belőle rég. "Elégtételt fogunk venni mindenen és mindenkin." Ebbe az országot is beleértette, és meg is tette...
kereső
@Commenter: "gumicsizma"=mentalitás!!= Buta,sárba-földhözragadt,műveletlen,aki megrekedt a "gőgös .gunár gedeon" szintjén. Mivel az őseim földművelő,állatot nevelő és tenyésztő parasztemberek voltak- az ő irántuk való tiszteletből nem irok "parasztot"!Jól irod- a Budai Vár orbán magántulajdona lett, mintahogy az egész ország. Vannak a kiváltságosk+egyházak,akiknek úgy osztogat,mint egy király- és van a nép,az Istenadta, akit lenéz,semmibe vesz.Valahol olvastam, hogy Gyurcsányt tizedennyiért már a nyelvénél rángatták volna fel. Ez meg? ...éli világát,az ország meg belepusztul. De a lényeg- nem jönnek a migráncsok,helytükk majd a magyarul sem beszélő külföldi keresztény hittéritők.
Commenter
@kereső: a leköpködött, "szemkilövetős" "zsarnok" Gyurcsány Ferenc "ürügyén" egyszer már lángolt fél Budapest. Az alkotmányos rend megdöntésére tett kísérlete alatt Brüsszelben bújkált és röhögött a markába, hogy talán be fog jönni és Gyurcsány Ferencet minimum megbuktatják ott és akkor. Sokszor leírtam már itt: Gyurcsány Ferenc élete és politikai karrierje talán egyik legnagyobb hibáját ott követte el, hogy nem büntettette meg példásan a Fideszt a vele együtt szervezkedő akkori Jobbikot, a Kubatov-féle balközépet azért amit tettek. Még a garázdák voltak azok akik NEM lettek elmarasztalva. Ez a káosz be is jött a Fidesznek, hatalomra kerültek, a többi ma már, sajnos történelem.
Nessy
Szijjártó már megint nem tudja mit beszél! Amiket itt elmesélt, az az elmélet, az ellenkezője a gyakorlat!
Minden rendezvényt felvállalnak, hogy lehessen szónokolni a nagy világ előtt, miközben mindent tönkretesznek maguk körül! Ahol Lőrinc barát okosabb mint Zukkenberg, ott semmi remény, hogy" a szellem napvilága ragyogjon be minden ház ablakán"! Természetesen hazánk nagyjainak gyermekei a "liberális, menekült befogadó" nyugati egyetemeken tanulnak!
Commenter
@Eladott Ország: "aki nem eszik disznót vagy húst az nem is magyar!" Ezt is a fidesz óta tudjuk...
desir62
petike és hol lesznek a tudósok, a többit tudod?
human
Miközben éppen azon vannak, hogy szétverjék a kutatói hálózatot és lenyúlják a lóvéját. Remélem erre is büszkék lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.