Még időben sikerült megmenteni öt kiskutyát, amiket állítólag azért hizlaltak fel, hogy később megehessék őket.

A Bors úgy tudja, az államvédelmisek lakossági bejelentés alapján kezdtek el vizsgálódni egy házban, ahol a hathetes kutyakölyköket tartották.

Fel sem fogjuk, hogy ez megtörténhetett. Borsodból, egy helyi állatvédő szervezettől vettük át ezeket a piciket. A kimenekítés már önmagában is szomorú hír, de amikor megtudtuk, hogy élelmezési célra tartották őket, elállt a szavunk

– mondta a lapnak a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány elnöke, Merza Rita. Mint kiderült, a helyszínen talált csontok és maradványok arra utalnak, hogy korábban már ettek más kutyákból is.

Kutyákat akartak megenni Borsodban

A blikk.hu szemléje szerint a kutyakölyköket moslékkal etették, az anyjuktól pedig elzárva tartották. Az információk szerint a feltehetőleg külföldi gyanúsítottak szökés közben magukkal vitték a kölykök anyját is, illetve egy kiskutyát nem sikerült megmentenie a szervezetnek, ugyanis elpusztult. Merza Rita elmondta, a kutyusok az elején bizalmatlanok voltak, de mostanra sokkal jobban érzik magukat.

Hála Ritának és az alapítványnak, az 5 kiskutya most már biztonságban van, ám mint elmondta, egyáltalán nem egyedi eset a mostani.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(blikk.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
Talán azért van mert annyira jól élünk,nem éheznek az emberek ebben az élhető országban,de most Borsodban éhesek enni akarnak.
vadsanca
Mindegyik hozzászólásban van igazság. Csak azt nem értem, hogy miből telt a hizlalásra? És míg nem érték el a kutyák a vágási súlyt, addig mit ettek a "gazdáik"?
fideszes gyökér
Orbán Viktor szerint ez teljesen helyénvaló, hiszen mi mást is fogyasztana egy félázsiai népség.
Eladott Ország
@vadsanca: tegnap 23:28; A gazdáik addig az ették amit "beszerzési" áron vettek, azaz kétszer vették, egyszer észre, majd elvették.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.