A felvidéki magyarságot is szavazásra buzdította és a Magyar Közösség Pártja (MKP) támogatását javasolta a szlovákiai magyaroknak Orbán Viktor, aki szerda délután a Karmelita kolostorban fogadta Menyhárt Józsefet, az MKP elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor: "Európa jövője nem játék"

Orbán Viktor miniszterelnök és Menyhárt József, a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) elnökének találkozója Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. május 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A Fidesz elnöke elmondta:

Európa jövője nem játék, ezért buzdítom a felvidéki magyarságot is arra, hogy érett döntést hozva, minél többen menjenek el szavazni május 25-én, mert a mostani európai parlamenti választáson olyan fontos kérdések dőlnek el, amelyek alapjaiban határozzák meg a most felnövekvő és az utánuk következő generációk életét

Míg Magyarországon május 26-án rendezik az európai parlamenti választást, Szlovákiában május 25-e, szombat a voksolás napja.

Orbán Viktor azt mondta: a Fidesz mindig egyértelműen fogalmazott, "a Magyar Közösség Pártja a mi legszűkebb pártcsaládunkba tartozik. Közösek a gyökereink, közösek az értékeink és ezért közösek a céljaink is. Együtt valljuk, hogy nyelvünket, kultúránkat, kereszténységünket és családjaink biztonságát olyan pilléreknek tartjuk, amelyekre nem csak a mi Kárpát-medencei magyar jövőnket érdemes építeni, hanem Európáét, az Európai Unióét is".

Menyhárt József arról beszélt, a Magyar Közösség Pártjában úgy látják, hogy az elhúzódó válságjelenségek, illetve az ezekre adott rossz válaszok miatt az Európai Unió maga is válságba jutott; politikailag megosztott, működésében esetleges, probléma-megoldási képességében gyenge és haladási irányában bizonytalan.

"Az Európai Uniónak vissza kell térnie eredeti küldetéséhez és újra kell fogalmaznia magát néhány alapvető kérdésben" – fogalmazott. "Erős szövetség van kialakulóban. Európában egyre többen vannak azok, akik ugyanúgy gondolkodnak és ugyanazt akarják, mint mi. Nekünk most az a dolgunk, hogy a Kárpát-medencei magyar összefogás részeiként biztosítsuk azt az erőt, amellyel az európai parlamenti választás után jó irányba tudjuk fordítani Európa kormánylapátját. Ha május 25-én elegen leszünk a választóhelyiségekben, el fogjuk érni a céljainkat. Ha nem leszünk elegen, mások döntenek majd az életünkről, jövőnkről" – figyelmeztetett az MKP elnöke.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Nem játék, akkor Orbán abbahagyhatná játékát az országgal és az EU-val egyaránt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
painful
Mentek a levesbe.
Ahogy kitör a háború, mentek a levesbe mindannyian.
Én azért születtem, hogy megöljem Orbánt.
Meg fogom.
painful
Kijátszom a biztonsági őröket is, és megöllek.
Lehet, hogy megölöm a biztonsági őröket is.
Leszarom, hogy van családjuk a téged védő biztonsági őröknek.
A gazemberek halált érdemelnek - ha van családjuk, akkor is !!!
Ennyi.
Sámannus
...Mondja ezt a leggyalázatosabb hazárdjátékos!
tudode
Ha nem játék akkor miért NEM AZZAL JÁTSZADOZIK, ami egyidős vele!
.
----- Orbánra itta magát az osztrák politikus Ibizán, egy nap alatt bele is bukott
.
www.youtube.com/watch?v=e9J6F-PC35c
.
Egész nap BE NEM ÁLL AZ ETETŐJE, de van, amikor megjátssza a kuKÁCSKÁT, amúgy BEKEBELEZETT MAGÁN izéKECSKEKÉNT!
.
És vele együtt CSÚSZUNK LE A leejtőcsKÉJÉN!
csak úgy....
@Pegero: egyes országokban a baromságaiddal fölkerülnél a tiltott drogok közé,de mákod van, ...magyarországon a neoliberalizmus uralkodik 9 éve...
verőce21
A Junckerek, Merkelek, Timmermansok, Weberek, Gyurcsányok és Klára Asszonyok mind-mind a legrosszabb értelemben vett forradalmárok, akiknek semmiféle tudásuk, tervük nincs a jövőre nézve.
Vasárnap Európának le kell győzni a bevándorláspártiakat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.