Pénzt csalt ki egy külföldi egy dél-koreai újságírótól, aki a Dunán történt baleset miatt tartózkodik Magyarországon. Az elkövetőt három nap alatt bíróság elé állították és elítélték – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken honlapján.

Csúnyán átvertek egy dél-korai újságírót, aki a hajóbaleset miatt jött Budapestre
Koreai televíziós stáb dolgozik a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 7-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenkét áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították. MTI/Balogh Zoltán

A vád szerint egy külföldi férfi kedd este az V. kerületben, egy pénzváltó előtt szólította meg a dél-koreai újságírót. Felajánlotta neki, hogy forintra váltja valutáját, azonban

valójában forgalomból kivont belorusz rubelt adott át, és távozott az átvett 500 amerikai dollárral.

A dél-koreai újságíró ellenőriztette a pénzt, majd rendőri segítséget kért. Az újságíró a csaló után ment, meglátta, és visszatartotta, amíg a rendőrök odaértek. Az elkövető ekkor visszaadta a valutát, így az okozott kár megtérült.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a külföldi elkövetőt három napon belül bíróság elé állította csalás vétsége miatt. A bíróság pénteken csalás miatt bűnösnek mondta ki a vádlottat, és 4 hónap fogházbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős – olvasható az ügyészségi közleményben.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Jó hírünk a világban...Budapest biztonságos. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/04/diszn%C3%B3.png
A lényeg az, hogy van nekünk kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosunk, ő nem más, mint Révész Máriusz, aki örömmel bejelentette, hogy megoldódott a vonóhorogra szerelhető kerékpárszállítók ügye. Én meg szeretnék egy korrupciót vizsgáló miniszteri biztost, minden megyére egyet-egyet, és külön biztost a kormánytagokra.
Clavigo
:) :) hírünk a világban...:))) meg nem veheted el a kultúránkat...:)))))))
rokker33
Elég szánalmas, hogy egy 28 áldozattal járó hajó baleset után ilyen gyorsan elintézték ezt a csalót!! Jó színben akarják a koreai turistáknak feltüntetni Magyarországot! Persze aki drogosan ittasan 200 al balesetet okozott,de van kapcsolat annak évekig elhúzódik a tárgyalás végül kis ejnye bejnyével megússzák!!!
nezelodo
@rokker33: június 08., 19:24. Ezek a folyamatok teljesen előre kiszámíthatóak. Emlékezz arra a fideszes maffiózóra, akinek a kölkének, meg a szobatársának igazolták az egyetemen a soha nem teljesített kreditpontokat. Mi lett a vége, repült a rektor. Ezután teljesen rendjén volt, hogy a lakott területi gyorshajtása miatt meg a területi rendőrkapitány kapott szárnyakat. Ma ez az illiberális valóság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.