Magyarország köztársasági elnöke Csíksomlyón, a pünkösdi mise után nyilatkozott magyar újságíróknak.

Áder János szerint mindaz, ami az úzvölgyi katonatemetőben történt, kegyeletsértő, törvénysértő, nemzetközi megállapodást sértő és mélységesen erkölcstelen is volt.

Áder János: ami történt kegyeletsértő, törvénysértő és erkölcstelen

Az államfő kegyeletsértőnek tartja, hogy a temetőben kialakított román parcella 52 keresztjének egy része magyar katonák hamvai fölé került. Hozzátette: a temető átalakítását a román hatóságok is törvénysértőnek találták, mások mellett a védelmi minisztérium is közölte, hogy a keresztállításra semmilyen engedélyt nem adott.

Áder János szerint a hadisírok gondozásáról kötött román-magyar megállapodás több pontját is sérti a temető átalakítása. Az államfő emellett mélységesen erkölcstelennek találja a temetőnél csütörtökön történteket.

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

(MTI)

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: tibi-tibi! tedd a szívedre a kezed és valld be,hogy kirúgnád a sámlit az összes ellenzéki politikus alól,már alig várod a törvényt,hogy jelentkezhess hóhérnak, te kis csillag ...
SystemError
@Shikari: Tehát nem te vagy a törvény, csak te gondolod, hogy amikkel fenyegetsz "tábor, gázt neki" és hasonlók azokat rejtetten kell érteni. hidd el ezek megvalósítják a közösség elleni fenyegetést. Én amiket írtam arra írtam, ha egy ilyen önkényeskedő kis fasz megjelenne nálam, akkor mi lenne..Ha tudsz magyarul, akkor fogalmazz érthetően buzi gyerek, ahogy a bíroság is értelmezik ezt adott kontextusban, amiket ide írsz. Értem hogy a kiképzésen nagyon jól leírják hogyan lehet gerinctelen "így is lehet érteni" módon fogalmazni, de csak szólok, hogy ilyen esetekben az elhangzott kijelentéseket kontextusban értelmezi a bíróság is. Ezt mond el a kiképzőtisztednek is, aki nyilván retteg attól, hogy a kis szervezete bírósági ügybe keveredjen(igazából ügye ez a baj :) ) Meg lett nektek mondva, hogy azt hazudtok amit akartok, amíg nem lesz belőle ügy. ehhez tartsd magad!
SystemError
@Shikari: Örülök, hogy magadat egy jellegtelen, semmitmondó kétszínűként állítod be, amint baj lehet belőle. Ez sokadszorra mutatja a gerinctelen, suttyó lényedet is. Ne izgulj az is vagy! Ahogy írtam ilyen ügyek pábszéd és szöveg kontextusban fognak számítani. Tehát egyszer nem resgáltál nekem vagy vagy másnak nemtetszésed gyanánt, hogy értem jön valaki és táborba visznek és majd adnak gázt..? Ahhoz, hogy másokat fenyeges nem kell konkrét fenyegetsének elhangozania. Hiszen nem az a lényeg ki csinálja, hanem a történés. De ezt majd az ügyêsznek add elő, aztán bírónak! Aztán a Csillag zuhanyzójában...
SystemError
@Shikari: Látom a kurva anyádozásból, hogy azért átment valami... :) Örülök, hogy így elgondolkodtatott a dolog és a megszokott fideszes értelmiségiként állsz a dologhoz. :) Szép napot! :)
csak úgy....
@Shikari: kurvára gyerekes vagy,tibi és marhára pofátlan...
tessék,elemezgesd!
SystemError
@Shikari: Mi ez a fürdős ribanc hisztéria? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.