15 milliós óvadék ellenében szabadlábon védekezhet tovább a Viking Sigyn szállodahajó kapitánya – tudta meg a 24.hu. Az ukrán férfi most letartóztatásban van, amennyiben azonban leteszik a kiszabott óvadékot, úgy kikerülhet az előzetesből, és bűnügyi felügyeletbe kerülhet, technikai nyomkövető alkalmazásával. A kapitányt a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetésével gyanúsítják.

Kiengedik a Viking Sigyn ukrán hajóskapitányát

Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

A másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát és 15 milliós óvadék ellenében szabadlábon védekezhet tovább az ukrán hajóskapitány

– írja a 24. hu.

Jurij C. ügyvédje a lapnak elmondta, hogy a kapitánynak heti két alkalommal személyesen jelentkeznie kell a nyomozóhatóságnál. A hajóskapitánynak nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el Budapest területét.

Az elsőfokú döntésnél korábban az ukrán férfi ügyvédje egyébként azt mondta,

biztosan kifizetik majd a 15 milliós óvadékot

Már Csepelen van a Hableány

A május 29-i balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelése után kedd délután érkezett meg a csepeli szabadkikötőbe.

Az M1 beszámolója szerint jelenleg centiméterről centiméterre vizsgálják át a hajót az ügyészség munkatársai, a rendőrségi helyszínelők és a hajózási szakemberek. A vizsgálat során a többi között azt próbálják kideríteni, hogy a Hableány sérüléseit a folyómederhez ütközés vagy a Viking Sigyn szállodahajó okozta.

A Hableányt kedden kora reggel kezdték el kiemelni a Duna mélyéről. Közben többször megálltak, vizet szivattyúztak, valamint átvizsgálták a hajótestet, és eközben négy holttestet is megtaláltak.

A roncsot kedd délután uszályra helyezték, majd a Botond tolóhajó segítségével szállították Csepelre, ahol napokkal ezelőtt kialakították a helyszínt a szemléhez.

A Hableány május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

Négy ember még nem került elő.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden a helyszínen azt mondta: a belügyminiszter kérésére megduplázták a keresésben részt vevő rendőrök számát.

Újabb holttesteket azonosítottak

A Hableány kiemelésekor talált négy holttest közül hármat azonosítottak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda reggel a police.hu oldalon.

A május 29-ei dunai hajóbaleset kedden, a Hableány kiemelésekor megtalált négy áldozata közül két dél-koreai nőt és a hajó magyar kapitányát már azonosították, a negyedik – egy gyermek – azonosítása még tart – írták.

A kutatásban résztvevők megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresik a még hiányzó négy dél-koreai utast.

Forrás: 24.hu, MTI, M1, Index

Címlapi kép: MTI/Lakatos Péter

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez olyan M.Richárdos történetté kezd halkulni, vagy csak én gondolom? Igaz abban is a bűnöző Rogán Tonyó volt a háttérben. Jut eszembe, Gruevszki hogy van?... és miből él Budán?! Yuriy Chaplinsky. Csak mert olyan bizalomgerjesztő a pofázmánya Óvadékra van 15 milla, de fogfehérítésre nem.
uploads.disquscdn.com/images/0d01de56682ae6f84f2ee1a767a2b00604114d8ced0a31b8bec255200b36b617.jpg?w=600&h=678
Tipikus keleti bűnözőnek a képe. Pont illik a fideszmaffiába. Szerintem meg jobb lenne egyből átadni Ukrajnának, mint a Baltást. Nem hinném a kreatív kormányunkról, hogy ne tudnának valamit cserébe kérni pl. a magyarság javára, néhány millió dollárt alkotmányos illetékként.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Ez olyan M.Richárdos történetté kezd halkulni, vagy csak én gondolom? Igaz abban is a bűnöző Rogán Tonyó volt a háttérben. Jut eszembe, Gruevszki hogy van?... és miből él Budán?! Yuriy Chaplinsky. Csak mert olyan bizalomgerjesztő a pofázmánya Óvadékra van 15 milla, de fogfehérítésre nem.
uploads.disquscdn.com/images/0d01de56682ae6f84f2ee1a767a2b00604114d8ced0a31b8bec255200b36b617.jpg?w=600&h=678
Tipikus keleti bűnözőnek a képe. Pont illik a fideszmaffiába. Szerintem meg jobb lenne egyből átadni Ukrajnának, mint a Baltást. Nem hinném a kreatív kormányunkról, hogy ne tudnának valamit cserébe kérni pl. a magyarság javára, néhány millió dollárt alkotmányos illetékként.
Eladott Ország
@Horizont: Véleményem szerint sem jogállam ami Magyarországon van, hanem trágyadomb! Ahol a fideszes pártállam által irányított főügyész és hatóságok döntik el hogy melyik üggyel mi legyen,nem a jog,és a feltételezem azt is hogy miniszterelnöki utasításra döntenek letartóztatásokról, illetve arról hogy melyik üggyel kell foglalkozni és melyikkel nem ott semmi esetre sem beszélhetünk jogállamról! A jó öreg Montesquieu már anno megmondta, hogy "Ahol a hatalomnak joga van, ott a jognak nincs hatalma"! Márpedig nálunk szerintem vastagon ez folyik! Személyekre szabott törvényeket gyártanak,és alkalmaznak attól függően hogy az illető fideszes-e vagy nem! Egyes kényes ügyeket pont azért húznak mint a rétestésztát hogy elévüljenek, ne lehessen felelősségre vonás! Gyanítom hogy ezt tudatosan csinálja a főügyész! A másik a titkosítás mely szintén "exhasra", főleg akkor működik mikor kormánypárti politikus az érintett, és az illető pl.kormány, vagy közeli ember! Ez a jogállam megcsúfolása és most éli virágkorát! Ezt csak a hülye nem látja, de minden normális ember saját bőrén is tapasztalhatja már 9 éve megint! Szóval óriási a maszatolás ha fideszes érintettről van szó, és az illető nyugodtan csinálhat bármit és nyugodtan alhat, sosem kerül börtönbe! Akik a párthoz és kormányunkhoz lazán kötődnek, mint például hasba-rúgós büntetett előéletű Habony Árpád és Kormányunk ékköve a mi "drága" Farkas Flóriánunk, ezek teszik fel a koronát az Orbán rendszerre. Na persze van olyan miniszter is aki érti a csíziót, igaz ő egy kicsit olajszagú, de nem tehet róla, hiszen hétvégeken fánkot süt a családnak.
dr. prédikátor
Ehhez az egész cirkuszhoz már nem tudok mit írni!!!ORBANISZTÁN PATKÁNYORSZÁG!!!
Csizmás Kond
Na és gyerekek szerintetek mégis mit kéne tenni ?...vagy ki mit tud olyasmit amit az azzal foglalkozó hatóság nem tud ?
Pálinkafőző Rézüst
Hányinger... Remélem Szöulban bekéretik a magyar "nagykövetet"... És elküldik a picsába!!!
Eriksson
Bűnözőket a újabb bűnelkövetés veszélye miatt szokták fogva tartani. Valaki szerint a kiengedésével megismétlődhet a bűnelkövetés?
csak úgy....
Egy tragikus balesetböl bünügyet kreálni , nem értem !? Közben a drogos Ricsi , szép nyugiban betegeskedik és festeget,míg a dolog feledésbe nem merül...
csak úgy....
@Eriksson: aki ,nem szándékosan okoz balesetet az mióta bünözö?
görbetükör
Ilyen mértékű tragédia miatti felelősnek min. Dél-Koreában kellene rács mögött lennie.
De nálunk, akár a baltás gyilkos, szabad lesz, mint a madár.
Bűnöző, ártatlan, tisztességes -- keresztény kultúrájú, illibsi társadalomban mást jelentenek ezek a fogalmak, ezeket meg kell tanulnunk, ha már hagyjuk. :(
luiz
@csak úgy...: Itt most nem a drogos ricsikéről van szó, akit a helyszínen agyon kellett volna lőni, épp úgy, ahogy a gruveszkit is a határon... Az ilyen ügyekkel próbálják rávenni a népet, hogy még csak meg se forduljon a emberek fejében elitélni az érinthetetleneket, mert semmire se mennek vele, mert az illető érinthetetlen.
Csizmás Kond
@Horizont: Nem védem, sőt az első pillanattól hibásnak tartottam, viszont a bírói végzést megvétózni, miközben folyton folyvást annak függetlenségét hangoztatjátok, már azt sem tudom minek lehet nevezni az ilyen felfogást.
Csizmás Kond
@Horizont: ...és az az eladott mennyivel értesültebb a dolgokban mint te vagy én ?
A szabadonengedést én sem pártolom, sőt kimondottan ellenzem, A hajót sem szabadott volna elengedni, és semmilyen a balesettel kapcsolatos dolgot nem szabadott volna kiengedni...és itt jön a de...a hajó ha jól tudom svájci, a kapitánya ukrán, az engedély amivel dolgozott uniós...és egyetlen uniós nagyfasz, nemzetközi vagy uniós bíró sem szól egy szót sem...csak itt rúgfkapákunk ki így ki úgy...most akkor mi is a helyzet ?
Csizmás Kond
@Horizont: ..ja ...tehát a hatóság irányítás alatt van...na de pl te ?..téged ki irányít, hogy nemtudott dolgokat valósként bizonygass ?...és mi lenne ha pl kiderülne, hogy ez egy délkoreai magáncirkusz volt mert mint köztudott mindkét hajon délkoreaiak utaztak...
...és hanyagolom az eladott dolgokat...
csak úgy....
@Horizont: Én nem védem de nem is vagyok hajlandó a sárba tiporni a faxit! Balesetet senki sem okoz szándékosan ,ha arra gondolok,hogy egy pillanatnyi idö elegendö arra,hogy az autópályán egy családot józanan állapotban is ki tudok irtani ,mert nem figyeltem oda...
vacsi
Ma voltunk a családdal kirándulni a Margit-szigeten. Feltűnt, hogy egyetlen koreai, vietnami, kínai, japán az egész szigeten nem volt. Máskor tele van velük a sziget. Esetleg nem függ össze a trehány nyomozással?
csak úgy....
@Csizmás Kond: cirmi! te ezen zakatolsz ,hogy ki mit és hogyan mond vagy godót !? te kettyós vagy? ezt,csak úgy haveri alapon kérdem! én má kiszórtalak vóna tölünk,mint matsckát szarni. és most eriggy a hatóságokhoz,hogy én (föltehetöleg) .
hibbe buta macska bírsz lenni...,szegény egerek,halálra röhögik magukat töled!
Lepényleső
Tehát van az a pénz amiért ezt is meg lehet tenni?
csak úgy....
@Horizont: a mostani magyar kormány ,na nem ennyire látványosan,de szerintem nekik is megvan a napi 28 áldozatuk ! azokért, még a mozdony sem füttyent,pedig ha nem is szándékosan ,akkor minimum a hanyagságból elkövetett emberölés!
mert ukrán a fószer,attól nem szimpi vagy csak úgy ? Egy ekkora tragédiát,szerinted tud valaki egyegyedül okozni ?lásd Titanic-jéghegy
Eladott Ország
@Szeparepa2: tegnap 13:57; A maffiában a keresztény család az első, a maffia alapegysége a család, Orbán, Mészáros, Matolcsy család, stb. Csak a magyar maffia bent van az államon belül, (maffiaállam) nem kívülről próbál befolyást szerezni mint az olasz maffia, ezért sokkal hatékonyabb, illetve a közösség szempontjából a legkártékonyabb. Nehéz lesz felszámolni ezt a tróger fidesz bűnöző bandát/szektát társadalmi összefogás nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.