Kiderült, hogy ez nem egy új béremelés, hanem az a 8 százalék, amelyre még 2016-ban vállalt kötelezettséget a kabinet. Az érdekvédők azonnali egyeztetést kérnek.

Kommunikációs fogás? Az "új" egészségügyi béremelést már három éve bejelentették

Azonnali egyeztetést kérnek a kormánytól az egészségügy érdekvédői, miután a Magyar Közlönyben megjelent pénteken, majd egy nap múlva Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár is bejelentette: 8 százalékkal emelik a szakdolgozók és a védőnők bérét.

Azóta az érdekvédők számára az is kiderül: ez nem egy új béremelés, hanem az a 8 százalék, amelyre még 2016-ban vállalt kötelezettséget a kormány.

A most bejelentett, júliusi nyolc százalékos emeléssel sem éri el a szakdolgozók mintegy 15 százalékának a fizetése a garantált bérminimumot – ez idén 195 ezer forint –, így ezért most bérkiegészítést kapnak.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Többször meg kell ismételni. Hátha elhiszik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Nahát, az a kis béremelést is úgy kell kiszorítani az adócsökkentés kormányából? Nem kísérték figyelemmel a tanerőnek adott béremelést, amit többszöri részletekben csepegtetve szintén mindannyiszor eladták újabb és újabb béremelésként. A közvélemény meg elhitte, megint fizetésemelést kapnak, és kellően el is kezdte utálni a "gazdaggá tett" tanárokat.
Nessy
Ki emlékszik már kormányunkban egy három évvel ezelőtti ígéretre?
Akkor lecsillapították egy időre a kedélyeket, most ismét azt teszik.
Miután ez differenciált és bruttó, lesz aki örüljön, ha az eddigi bérét megkapja. Van még pótlék, amit el lehet venni? Mert akkor azt el veszik.
nezelodo
@Nessy: Most meg bedobták, hogy esetleg a közmunkásoknak jövőre emelik a bérét, (választási ígéret), aztán majd jövőre amnéziások lesznek. Amilyen hirtelen eldöntik, hogy nem jövőre hanem azonnal építenek egy stadiont valamelyik szavazatszállító cimbinek a határon túlra, azt a kis béremelést is lehetne azonnal adni, ha komolyan gondolnátok, nem fijjuk?
kereső
Nem tudom ezt hova tenni. Mindig csak azt olvasom a fidess állampárt közleményeiben, hogy egyes közalkalmazotti csoportok bére ekkor majd! annyival nő, emekkor meg meg maj amannyival. Aztán amikor megtörténik a "béremelés" az egyik csoportnál- kiderül, hogy elvették a pótlékokat, a cafetériát- és az épült be a bérbe.Igy aztán sokan még kkevessebbet is kaptak ,mint béremelés előtt./mentős,tűzoltó/, másik csoport meg úgy járt, hogy megemelték az óraszámot, nincs helyettesités...,.Közben meg a gyurcsány alatti közalkalmazotti bértábla a kiinduló pont-ezen az istennek sem akarnak változtatni.Igazi közalkalmazotti béremelés emlékeim szerint medgyesy nevéhez fúződik- az tényleg 50%-os volt -és nem csepegtetve ,évekre elosztva, hanem egyszerre-és nem a különböző pótlékok és túlóra dijak terhére.

Ez a mindig majd jövőre-és közben visszamutogat 13 évre, na ez az állampárti beetetés.
Nessy
A híveknek az ígéret is elég! Jó keresztényként fogadják el, hogy majd a mennyek országában megkapják jutalmukat! És addig? Addig Ora et labora! ( Imádkozz és dolgozz!)
advocat
Többször meg kell ismételni. Hátha elhiszik.
nezelodo
@Nessy: tegnap 12:16. Ne adj tippet nekik, mert amilyen szemforgatók, elkezdik árulni a búcsúcédulákat, mondjuk egy kis hazugság lesz az alapegység, amiért egy db kell a vezekléshez! Hú akkor Orbánnak mennyit kellene venni?!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.