A szállodahajó utolérte a Margit hídnál a Hableány sétahajót, amely az ütközéstől azonnal elsüllyedt.

Újabb tanúk meghallgatását indítványozzák a Hableány-katasztrófában sértetti képviselőként eljáró ügyvédek, akik a vízbe esett emberek mentésében részt vevő hajósokat tervezik beidéztetni – írja a Magyar Nemzet.

A Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. oldalán sértetti képviselőként fellépő két ügyvéd egyike, Sógor Zsolt a lapnak azt mondta, hogy a beidézendő tanúk pontosan beszámolhatnak arról, hogy mit hallottak, illetve nem hallottak a térségben hajózók rádióforgalmazásából.

A nyomozás eddigi adatai és a gyanúsítás szerint a Viking Sigyn úgy akarta megelőzni a Hableányt, hogy a hajózási szabályzat előírásait megszegve nem vette fel a kapcsolatot a magyar hajó személyzetével.

A szállodahajó május 29-én utolérte a Margit hídnál a Hableány sétahajót, amely az ütközéstől azonnal elsüllyedt, a 33 dél-koreai utas, illetve a magyar matróz és a kapitány közül mindössze hét távol-keleti turista élte túl a balesetet.

Hableány-baleset: újabb vizsgálat indult

A 28 halálos áldozatot követelő Hableány-katasztrófa ügyében a szállodahajó 64 éves ukrán hajóskapitányát gyanúsították meg, de a hatóságok egyelőre tervezik Jurij C. folytatólagos gyanúsítotti kihallgatását, erre várhatóan az egyes igazságügyi szakértői vélemények elkészülte után lehet számítani. Ilyen például a hajózási szakmai szempontokat tudományos alapon vizsgáló nautikai szakértői vélemény is – írta a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, a Hableány kiemelésében részt vettek megjutalmazása mellett a Belügyminisztérium életmentő emlékéremre terjeszti fel azokat, akik a katasztrófa után megmentették a hét túlélő dél-koreai turistát.

Cikk- és címlapkép: AFP

(magyarnemzet.hu)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Minek ? az első nem volt elég meggyőző az elvtársaknak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@Horizont: .
És ki tudja még MIBEN, KIBEN lesz érdekeltsége a szittya kocsma levegőjén nevelkedettnek:
.
----- Rogán szabadkezet kapott
.
Nagyjából 9 940 találat (0,44 másodperc)
.
www.google.com/search?q=Rog%C3%A1n+szabadkezet+kapott&oq=Ro&aqs=chrome.4.69i59j69i57j69i61j69i60j69i59j69i60.4407j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------------------
.
RémeSSebbek, mint az olasz Costra Nostra, mivel az ÁLLAM NEVÉBEN mutyiznak orrba, szájba, az államigazgatásban úgy közlekedve, mint porcelán boltban az elefánt, azaz szakbarbárként egytől egyig, mutyi mutyi hátán, cinkostársként!
nezelodo
@Horizont: Eszerint ezek már vízen is tudnak járni. Csak nehogy egy "búvár" elfűrészelje a víz alatt a szemfényvesztéshez használt cölöpöket...
Eladott Ország
Mért nem lett megszondázva a balesetkor a kapitány ill. a hajót vezető személyzet? Kártérítési kötelezettség lesz itt a legnagyobb érvágás, amit el szeretnének kerülni a tulajdonosok, de nagyon. Ismert, hogy a Vikingben a magyar állam és néhány kormánytag tulajdonosi résszel rendelkezik köztük Rogán Tonyó, és nekik is fizetni kell majd a tulajdonhányad mértékében. Ezt szeretnék elsumákolni.
jesz
Dr. Magyar György, aki az elhunyt matróz családja érdekeit képviseli, igen keményen ostorozza a hatóságot...mert szerinte bűnpártolás esete forog fenn..
Azt már nagyon hajtogatják, hogy a magyar kártérítés töredéke lesz a koreainak...mert itt ilyen a bírói gyakorlat...na meg a szokás...ideje lenne változtatni (azt meg alig páran tudják, hagy bizony van ám százmilliós kártérítés is, csak azt nagyon titkolják...és főleg nem matrózért fizettek annyit)
...sőt érdemes utánanézni a két elhunyt magyar diák amerikai kártérítésének...ott amerikában nem szaroznak a kártérítéssel.

...csak nehogy ez is pont úgy fulladjon közönybe, mint a létrás birkapásztor esete a mercissel..ott is elejtette az ügyet.
Commenter
@papa.49: már képben vannak, ezért a mismásolás és a ködösítés. Nemhiába mondta Szabó Tímea hogy Orbán az ország leggusztustalanabb miniszterelnöke mert a miniszterének és a lányának falaz. Nem csak az ország egyik leggusztustalanabb, legvisszataszítóbb miniszterelnöke, hanem a világé is. Ahogy a tragédia kapcsán viselkedik az még inkább embertelenebbé teszi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.