A migráció Európára és Afrikára gyakorolt hatásairól valamint a keresztényüldözésről volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és etióp keresztény vezetők tárgyalásán Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden.

Orbán Viktor etióp keresztény vezetőkkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök etióp keresztény vezetőket fogad a Karmelita kolostorban 2019. június 18-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor, valamint Berhaneyesus Demerew Souraphiel bíboros, az Etióp Katolikus Egyház vezetője, Samson Bekele Demissie, az Etióp Ortodox Tewahedo Egyház (EOTC) Gyermek- és Családügyi Szervezetének (CFAO) vezérigazgatója, valamint Girma Borishie Bati, a Mekane Yesus Etióp Evangéliumi Egyház (EECMY) Fejlesztési és Társadalmi Bizottságának (DASSC) igazgatója megbeszélésére eredetileg idén tavasszal került volna sor, ám a március 10-én történt etióp légi katasztrófa, illetve az ennek kapcsán Etiópiában elrendelt nemzeti gyász miatt a látogatás elhalasztásáról döntöttek.

A keddi tárgyaláson az etióp keresztény vezetők a magyar miniszterelnöknek kifejtették: egyházaik ellenzik a kivándorlást az afrikai országokból; azt szeretnék, hogy a fiatalok hazájukban boldoguljanak.

Mint fogalmaztak, a szülőföldjüket elhagyók kiszolgáltatottakká, embercsempészek "játékszereivé" válnak.

Elismeréssel szóltak arról, hogy Magyarország számos etiópiai fiatalnak biztosított ösztöndíjat, akik tanulmányaik befejezése után hazatértek, hogy szolgálják országukat.

A bíboros köszönetet mondott mind az etióp kormánynak, mind Magyarországnak ezért a lehetőségért, valamint azért is, hogy a magyar kormány anyagilag támogatja egy etiópiai menekülttábor és egy szegénykórház fejlesztését – mondta Havasi Bertalan.

A megbeszélésen egyetértettek, hogy Európának törekednie kellene arra, hogy hű maradjon keresztény örökségéhez. A Nyugatnak nem szabadna szégyellnie kereszténynek lenni, akár válságok idején, akár jobb időkben – hangzott el.

Etiópia lakossága közel 110 millió fő, amelynek 60 százaléka keresztény, 35 százaléka pedig muszlim, akik körében egyre erősödik a radikalizmus. Az Open Doors keresztény emberi jogi civil szervezet szerint Etiópia a keresztényüldözés tekintetében legnagyobb veszélyben lévő 30 ország közé tartozik – ismertette a sajtófőnök.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9...
Javaslom a keresztényvédésből igen jól megélő kormányapparátusnak, hogy ne fáradjanak ők el Afrikái, hogy ott tárlatot rendezzenek széklábakból és egyéb tárgyakból, melyek az üldözött keresztényekhez köthetőek, hanem testületileg sétáljanak be bármelyik tetszőleges kórház demens osztályára és alaposan nézzenek körül. Garantálom, hogy tízből nyolc esetben drámai kép fogadja őket, szembesülhetnek azzal, miféle körülmények között élnek ott keresztény és nem keresztény emberek, aztán gondolkodjanak el azon, hogy milyen lenne ott látni a szeretteiket, vagy önmagukat.
Aztán nézzék meg ugyanazokban a kórházakban a gyerekosztályt, ahol a szülők a retkes kövön töltik az éjszakát, hogy ott tudjanak lenni a beteg gyermekük mellett.Ha ezen túl vannak, látogassanak meg egy olyan családot, amelyik utcára kényszerült, mert nem tudták fizetni a törlesztőt. Ők nem csak hajléktalanok lettek, de örökre azok is maradnak, mert esélyük sincs kivergődni a bajból. Elbukták ugyan az otthonukat, de még hosszú évekig fizetni fogják a törlesztőt, miközben lakbért is fizetniük kell. Megélhetésre már vagy marad, vagy sem és kilátás sincs arra, hogy ez valaha jobb lesz.
Esetleg a keresztényvédők elsétálhatnak egy olyan rokkant embertársunkhoz, akinek megvonták a rokkantjáradékát a nagy felülvizsgálati akció keretében, minimális támogatásból kénytelen megélni – 22 800 forint -, miközben nem talál munkát, hiszen rokkant és nem alkalmas a közmunkára sem, ám még a szükséges gyógyszerekre sem futja, nemhogy fűtésre és megfelelő táplálékra. Felszólítom a kormányt, hogy elsősorban azokat a honfitársaimat védje meg, akik nem képesek megvédeni önmagukat. A hülye kormánytól, például. Őket azonban vallási hovatartozásuktól függetlenül tessék megvédeni, pusztán az emberség jogán és okán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
black mirror
Egy biztos, ezek nem a Cselekedetek könyvében említett etióp eunuch leszármazottai.
Nessy
Nem tudja valaki, a marslakók milyen vallásúak? Mert ha "kereszténynek" vallják magukat máris küldjük a támogatást! Esetleg soron kívül befogadjuk őket. A kopt keresztények mellett már elférnek.
Eladott Ország
A dakoták félistene az etióp keresztényeket ölelte a kebelére a Karmelitában. A fenti ábra szerint minden más hasít és virágzik szerte az országban, neki már csak a különféle egzotikus világpolitikai tényezők szívélyes vendéglátása maradt. Halaszthatatlan közfeladat gyanánt. Ami még hagyján, mert a keresztény brandépítéshez pont erre van szükség, ez megy emberemlékezet óta.
black mirror
Mindent tudok Istenről.
Kicsit nyomosztó.
Első látásra.
Meg második látásra is - azoknak akik nem hisznek benne.
Elsősorban zsidóknak, aztán görögöknek.

Tudod milyen érzés hinni Istenben a gyilkos világgal szemben?
Nem megnyugtató.
A jóga megnyugtató.
Zsoldos hadseregen túl is megnyugtató.

Nem keresztényi a jóga, de megnyugtató.
Akarsz többet tudni a jógáról?

Akarsz többet tudni a szerződéses zsoldos hadseregről?
Akarsz többet tudni a gyilkolásról?
Akarsz többet tudni a szeretetről,

Szerintem ne akarj többet tudni a szerződéses zsoldos hadseregről.
black mirror
Ismered a tusázik és a hutuk történetét - és benne a katolikus egyházét?
Népirtás a alkalikusok jóváhagyásával.
Mi, gecik, mindenkit kinyírunk - a katolikusokat is.
Az faszszopó (unortodox) ortodox bullshit keresztényeket is.
A reformátusokat is...
Az anglikánokat is.
A baptistákat is.
Meg az anabaptistákat is.
MINDENKIT - aki kereszténynek hazudja magát.

Mi igazi keresztények...igazi keresztény csávák, kemények vagyunk, mint a vídia.
Mindenkit kinyírunk, ha úgy adódik... ha úgy hozza a sors.
Akarsz többet tudni a keresztényekről? (én a helyedben nem akarnék, többet tudni rólunk de nem vagyok a helyedben)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.