Miután bezártak a szavazókörök, a DK elnöke szerda délután Facebook oldalán írt az előválasztás tanulságairól és számot vetett az elmúlt hetek eseményeiről.

Gyurcsány szerint "valami nagy dolog történt Budapesten"

Fotó: MTI/Kovács Attila

Gyurcsány Ferenc értékelte a részvételi adatokat, melyek alapján hozzávetőleg minden negyedik ember, aki öt évvel ezelőtt az ellenzéki főpolgármester-jelöltre szavazott, most részt vett az előválasztáson.

Közösségi oldalán azt írta

a budapestiek fantasztikusak voltak. Valami nagy dolog történt Budapesten. Köszönjük.

Hozzátette:

Új politikai közösség jött létre Budapesten. A szabadságvágyó, európai és hazafias, szabadelvű és baloldalra nyitott modern polgárság világa. Olyan közösség, amely sok év ellenzékiség után megérett Budapest vezetésére.

Mindezt Gyurcsány szerint a valóságos verseny hozta létre.

Azt írta, hogy "Karácsony Gergely biztosnak és lefutottnak tűnő egyszemélyes szereplése helyett valóságos küzdelmet láttunk. És ez teremtette meg ezt az új helyzetet. Budapest jövője, az Orbán-Tarlós utáni világ volt három hétig a legfontosabb ügye Magyarországnak."

Gyurcsány arról is írt, hogy szerinte

Karácsony Gergely megmutatta, hogy tud küzdeni.

Hozzátette:

Kálmán Olga újságíróból pár hét alatt politikus lett, kiderült, hogy nemcsak népszerű kérdező, hanem felelős cselekvő is tud lenni. Kerpel-Fronius Gábor ismeretlenként is végtelenül szimpatikusan lépett a politika világába, most megismert személyisége és felkészültsége egyaránt feljogosítja, hogy politikai vezető legyen.

Majd arról írt, hogy bárki is győz, a DK a választás végeredményét elfogadja. "A győztest mindenkinek támogatni kell. Mi támogatni fogjuk. A kampánynak vége, amit akartunk, elértük: az ellenzéknek ma estétől egyetlen közös főpolgármester-jelöltje lesz. És az a dolgunk, hogy valamennyien őt támogassuk. Mi ezt fogjuk tenni."

Kálmán Olga kapcsán azt írta:

Hittünk abban, hogy a polgári, európai szabad Budapest érdekeit Kálmán Olga képviselné a legjobban. És a haza, Budapest érdeke a legfontosabb, ezért ha kell, változtatunk korábbi véleményünkön. Mondom másként: a megállapodás szent, a vélemény szabad. Megállapodást betartottunk és a jövőben is be fogjuk tartani. Most is Kálmán Olga támogatása mellett döntenék, ha azt gondolom, ez hazám érdeke. A budapestiek most viszont pontot tettek e dilemma végére, eldöntötték, hogy ki legyen Tarlós István kihívója. És eszünk ágában se lesz megkérdőjelezni a budapestiek döntését.

A teljes bejegyzés itt olvasható el:

A főpolgármester-előválasztáson több mint 68 ezer ember vett részt. Az érvényességhez 50 ezer szavazó kellett, az tegnapra lett meg.

Forrás: Mérce, Index

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
A Pesti ember nem idióta Borsodi szerintem ők tudják kire kell szavazni.Csak azért félő a szavazat tisztasága. Miskolcon a cigányokat meg fenyegették lefizették,zsarolták.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Gyurcsány vérbeli politikus!!! És kezdi nem rosszul csinálni!!!
Cincinntatus
Mit szól Karácsony győzelméhez Gyurcsány?
CsipkeRózsa
@Pegero: Igen, éljen a nagy összefogás, minden esetre reménykeltő az önkormányzati választásra is.
CsipkeRózsa
@Cincinntatus: ""Beszéltem Karácsony Gergellyel. A politikai bizalom kölcsönösen megvan. Együtt fogunk dolgozni Budapest sikeréért. Ez így van rendjén. A közös jelölt kampánycsapatában ott leszünk, munkáját segíteni fogjuk."

nepszava.hu/3041084_gyurcsany-megerositette-a-dk-beall-karacsony-moge-es-segiteni-fogjak-kampanyat
Eriksson
Mintha imitt-amott horzsolódások látszanának Gyurcsány képén. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.