Varga Juditot, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárát jelöli igazságügyi miniszternek Orbán Viktor miniszterelnök, azt követően, hogy a jelenlegi tárcavezető, Trócsányi László elfoglalja képviselői helyét az Európai Parlamentben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerda délután.

Varga Juditot jelöli igazságügyi miniszternek Orbán Viktor
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Trócsányi László a magyar kormány jelöltje az év második felében megújuló Európai Bizottság hazánkat megillető biztosi tisztségére is. A Fidesz-KDNP EP-listavezetőjeként Trócsányi László mögött is ott áll a magyar választók példátlan, 53 százalékos támogatása, amelyet a májusi európai parlamenti választáson kapott a pártszövetség – emlékeztetett a sajtófőnök.

Havasi Bertalan elmondta: a miniszterelnök szerda délután egyeztetett a jelölttel, és ez alapján Varga Judit igazságügyi miniszteri kinevezésére tesz javaslatot Áder János köztársasági elnöknek. Orbán Viktor kezdeményezi Kövér Lászlónál, az Országgyűlés elnökénél Varga Judit kinevezés előtti bizottsági meghallgatását.

Havasi Bertalan azt is közölte: a jövőben a Varga Judit vezette igazságügyi tárcához tartoznak a kormányon belül az európai uniós ügyek is.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@human: Elég rohadt hozzá, sőt túl is teljesítette :(
Múltkor láttam a Hír tévén a Nyolcas-ba. Azta kurva életbe.
Én mondjuk szeretném ha lenne több nő a politikában, na de nem ilyenek...
Novák meg ez?? Brutál.
Teljesen mindegy mit tud, orbánnak egy a fontos a teljes lojalitás.
Erre meg ezer % megfelel. Ennyi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Lám megint cáfolja magát a vezér, mégiscsak foglalkozik nőügyekkel is! Na most aztán tuti, hogy aláírják azt az Isztambuli egyezményt! Vagy ne vegyek rá mérget?
Madácsi Pali
Már bocs, de Trócsányi csak a fideSS-t megillető helyre számíthat. Hazánk akkor sem egyenlő a fideSSel , akár hány ezt irjátok le . Mintha a fideSß fell lenne függesztve az EPP-ben, valamint nincs abszolút tobbséguk. Még ha időben sikerülne is újra átverni az EPP-t, a koaliciós partnerek kizártak minden együttműködést O1G nyaloncaival. Itt az igazi bibi, a 2 milliónyi birkával szemben valódi demokratikus 100 milliónyi szavazat. A "nagy vezér" anyit ér mint elefánt popóján a légypiszok.
dr. prédikátor
Úgy látszik ennek a picsának bejött a Hofi mondása" egy jó állásért szopok nyalok gombot varrok"!!!
KisGenyo2
@KisGenyo2: Mennyi fideszes "sógorom" lenne! :D:D
kereső
@kokopelli!!! -elő a farbával, amiről a múltkoriban már szőrmentén irtál!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok