A Viking elengedése mellett, újabb eljárási hibákra derült fény a dunai hajókatasztrófával kapcsolatban.

Magyar György szerint igen komoly eljárási hibák derültek ki a Hableány tragédiájával kapcsolatban – olvasható az atv.hu-n.

A hajó matrózának családját képviselő ügyvéd elmondta, hogy az egyik fekete doboz adatai eltűntek, ugyanis nem kérték be rögtön a Hableány elsüllyedését követően, a rajta tárolt adatok pedig három nap után automatikusan törlődnek.

Magyar György szerint

több szarvashibát is talált a 100 oldalnál is hosszabb nyomozati anyagokban.

Mint mondta, nem a hatóságok mentették le a fekete dobozon tárolt anyagokat, hanem a legénység, amit a rendőrség később nem tudott megnyitni. 13 után sikerült csak egy igazságügyi informatikai szakértőnek ezt megoldani, a Vikinget időközben azonban már elengedték.

A Hableány tragédiája: későn kérték be az egyik fekete doboz adatait

Magyar továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy a Viking mögött egy másik nagyobb hajó is volt, aminek szintúgy le akarták ellenőrizni a fekete dobozát, azonban a két héttel a baleset után semmit sem talált már a szakértő.

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

(atv.hu)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@papa.49: ez volt a céljuk. A kapitány is pánikszerűen törölt adatokat a telefonjáról az hogy ittas állapotban volt-e a tragédia idején vagy sem, hogyan is kormányzott vagy sem, örök kérdés marad. A hajó átfestése, a kapitány elengedése...a fekete doboz szokott lenni a végső kulcs a tragédia megfejtéséhez. Hát ez nem áll a hatóságok és kormány érdekében felesleges kérdezni miért. Igaza volt Szabó Tímeának a felszólalásában. Itt már csak a Dél-koreaiak tehetnek valamit, remélem az összes áldozat miatt ők legalább kiállnak az igazságért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@jesz: meg ez is... olyan ügyesek, h bárkiből tudnak gyilkost kreálni azonnal, nem törődve azzal, h egy életre tönkreteszik, h soha a büdös életbe ki nem heveri a meghurcoltatását.
"Nem szabadulhat a múltjától a meggyilkolt képviselőnő fia, Schönstein Sándor. Balla Irmát, aki fideszes képviselő volt, 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal egyből a fiát gyanúsították meg, bár nem volt bizonyíték ellene. Sándort 12 évre ítélték, de csak kétszer egy évet ült börtönben, mert végül felmentették őt, kimondva az ártatlanságát, ugyanis egy debreceni sorozatbetörő, D. Lajos beismerő vallomást tett."
Vagy ott van a VV Fanni ügye, a mai modern technikák világában is a vaksötétben tapogatóznak, bizonyítékok nélkül meg fogva tartanak egy embert évek óta. Hát nem tudom, ez valahogy nem nagyon megy a rend őreinek. Viszont az autósok büntetésében kimagaslóan tudják teljesíteni az előírt éves forgalmat.
jesz
@lampa laz: bingó, talált, süllyed.
jesz
hahaha..a legújabb, hogy mégsem vesztek el az adatok a máléság miatt...minden rendben, nincs semmi látnivaló.

-Őrnagy úr! az informatikusok elkészültek a kért anyaggal...
-és? hihető?
-igen uram, pont olyan, mintha eredeti lenne...
-rendben, akkor teljes titoktartást kérek, én pedig kiállok a sajtó elé.. ...elmehet.
-Hölgyeim és Uraim. ..tévesen állította egy sajtótermék, hogy elvesztek az adatok...nem vesztek el, csak vizsgáltuk.
vacsi
@lampa laz: Nem világos előttem a körmendi gyilkosság sem!
lampa laz
@vacsi: rengeteg döglött akta lehet náluk a pincében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.