Beiktatta tisztségébe Kárpátalja új kormányzóját, Ihor Bondarenkót szombaton Ungváron Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki egynapos munkalátogatást tett a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megyében.

A korábbi kormányzó, Hennagyij Moszkal az ukrán elnökválasztás második fordulója után, április végén mondott le a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal elnöki tisztségéről.

Kommunista tisztből lett cukrász, most Kárpátalja új kormányzója

A megyei kormányzati épületben tartott beiktatási ceremónián Volodimir Zelenszkij a kárpátaljai határátkelőhelyeken folyó csempészés megszüntetését nevezte meg az új kormányzó legfőbb feladataként. Ennek jegyében személyi változásokat sürgetett a Kárpátalja megyei vámhivatal és nemzetbiztonsági szolgálat élén.

Ihor Bondarenko 1964-ben született a Krímben, és

a szovjet hadsereg politikai tisztjeként

szolgálva telepedett le Munkácson. A Szovjetunió szétesése után vállalkozó lett, a saját nevét viselő cukrászdahálózatot működtet Munkácson és Ungváron.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Na azé más országok is "dicsekednek" azzal, hogy a KÉT FŐVEZÍR mi is vót, és mivé lett?:
.
www.google.com/search?q=k%C3%B6v%C3%A9r%2C+orb%C3%A1n+%C3%BCgyn%C3%B6k+m%C3%BAltja&oq=K%C3%B6v%C3%A9&aqs=chrome.3.69i57j0j69i59j35i39j0l2.10627j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
De ha már voltak, legalább emberelték volna meg magukat, ÁTÁLLVA a demokrácia oldalára, de nem úgy ám, ahogy az ország TÍZ SZÁZALÉKA SZÁMÁRA Kánaán, azaz amikor a BŐSÉG KOSARÁBÓL, csak egyesek, kettesek a HAVEROK habzsidőziszhetnek, a 90%-nak pedig a húsosfazékból lerágott csontot ODAVETVE MINT A KUTYÁNAK tessék, a kódiSOKNAK nesze!
.
Saját maguknak köszönhetik, hogy "TÁMADJÁK" harci nyelven, mert megérdemlik!
RonaGyuri
Nálunk vállalkozó nélkül az egész fityesz ilyen! =))
szép új világ
Kommunista tisztségviselőből, besúgóból házelnök vagy miniszter . ez nálunk megszokott dolog. Az, hogy közben dolgozott is közben - na ez már itthon elképzelhetetlen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.