Egyelőre ismeretlen vevőnek sikerült 3,5 milliárd forintért - kikiáltási áron - eladni az MNV-nek egy 9 ingatlanból álló csomagot, aminek a 2008-ban bezárt Svábhegyi Gyermekkórház épülete is része volt. Jelentős ingatlanüzletet ütött nyélbe a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV). Az elektronikus aukciós portálról kiderül, hogy kikiáltási áron, 3,5 milliárd forintért eladtak egy 9 ingatlanból álló csomagot. Ennek legértékesebb darabja a nagy kiterjedésű, a XII. kerület, Béla király út 20. szám alatti, hajdani Frivaldszky-Mauthner-Pálffy-villa és történeti kertje, ezekért 2,1 milliárd forintot remélt és kapott is az állam. Itt működött korábban a Svábhegyi Gyermekkórház tüdőszanatóriuma. A kórházzal szomszédos három ingatlan - a Béla király út 18/a és b, valamint a Laura út 1. - is járt a csomaggal, ezek értéke 768 millió forint volt, vagyis az öt svábhegyi ingatlan összesen 2,9 milliárd forintért lett a szerencsés licitálóé.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Igazi önmegvalósító jóslat volt: "A Fidesz 2007-ben még ingatlanspekulációtól tartott a svábhegyi ingatlan kapcsán. "Mi állhat itt a háttérben? Akik itt vagyunk, attól tartunk, hogy a kormány tagjai, az egészségügyi tárca vezetői telekárat, ingatlanértéket néznek, hiszen ez Budapest, sőt talán az ország egyik legszebb és ilyen értelemben legértékesebb vidéke" - mondta Pokorni Zoltán, a XII. kerülete fideszes polgármestere. "
RonaGyuri
@RonaGyuri: a vonatkozó dohogásomra kaptam választ: rosszindulatú vagyok ennek a 3,5 milliárdnak köze sincs az ingatlan árához sem!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.