Kisebb növekedést és nagyobb inflációt vár jövőre a jegybank, mint a kormány. Utóbbi 2,8 százalékos pénzromlással és ugyanekkora nyugdíjemeléssel kalkulál 2020-ra, ezzel szemben a Magyar Nemzeti Bank 3,4 százalékos áremelkedést vár – márpedig inflációs célja nem a kormánynak van, hanem a jegybanknak. Ha igaza lesz, akkor a nyugdíjakat utólag ki kell egészíteni. Csakúgy, mint idén, amikor az infláció és a gazdasági növekedés egyaránt nagyobb annál, mint amire a 2019-es költségvetés épült. A pótlólagos nyugdíjemelés és a bónusz az MNB becslése alapján idén 73 milliárd forint többletet igényel. Jövőre annyiban változik a helyzet, hogy a gazdaság lelassul, vagyis bónusz nem jár majd, viszont az áremelkedés tempója miatt az utólagos nyugdíjkorrekció 44 milliárdos kiadási többletet okozhat. A nyugdíjak a bérektől brutálisan leszakadnak: 2016 és 2020 között a keresetek előreláthatólag bő 60 százalékkal nőnek, ezzel szemben a nyugdíjak csak 14-15 százalékkal.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
A nyugdíjalapból 10 milliárdot vont el az állam, a kormány szerint ez így van jól
Az MNV Zrt. nem csak a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. 1,8 milliárd forintos adózott nyereségét, hanem a cégben felhalmozott közel 7,9 milliárd Ft-ot is kivette a cégből.

A nyugdijak svájci indexálása évi 40 azaz negyven milliárd ft-al terhelné a nyugdijkasszát.

Egyébként meg no comment.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@verőce21: 7:51, milyen apránként kiüresített manyup kassza te marha? Hiszen egyetlen tollvonással elrabolta az Ócigó az egészet. A teljes egész manyup kasszát. Elrabolta.

Nem apránként kiüresítette, hanem egyszerre, megsemmisítve, közpénz jellegét elveszejtve, ellopta. Hol ez a pénz?

Amit a komcsi időkben összegyűjtögettek azt ő egyben, egyszerre megvédte, magának.
verőce21
@Peller Anikó: (20:42) "Sőt, te is hülye vagy."
No azért, nem "lopta el" az egészet a Fidesz, mert a rendvédelmi dolgozóknak és rendőröknek, ill. egyenruhásoknak megmondták, hogy maradjanak, meg lesznek reformálva a "kezelési szabályok"! Az a 60 ezer, akik maradtak. De a többieket jól besz@ratták, hogy ki kell lépni belőle. Nem volt már miből fizetni a nyugdíjakat! Ott van a pénc! Meg visszatették a kincstárjegyeket az államadósságba! És a fidesz emberei a manyup új kezelői, ezért nyereséges! Érted már? Dehogy érted! Egy Mélydékás?

Az egésznek a lényege az volt, hogy a maszop köldökzsinórját levágják am anyu pról. Vagy, hogy női essen szólva, maszopot leválasszák am anyup csecsről! Mert girhesre szopták volna az annyukat! A tőzsdézhető pénzből, ugyanarra az instrumentumra ugyanannyi darabbal kötés hosszra is, besszre is és mindig a vesztes pozíció am anyu pé! Aztán 4,5% volt a "működési költség". Most 0,65%.
Nem érted Te Marha?
tulipan
@verőce21: Hazug, seggnyaldosó narancsos Marha!!!
Eladott Ország
Amíg ez a bűnöző, kleptokrata és politikai prostituált banda hatalmon illetve szabadlábon van, még remény sincs arra, hogy az aktív és a passzív dolgozók jövedelme konvergáljon a mag Európához, de a volt keleti blokk bérszínvonalához sem!
Csak egyet tudok üzenni, minél előbb rohadjatok meg a börtönben!
kokopelli
@Peller Anikó: nem érdemes velük vitatkozni,mert ők abba a kategóriába tartoznak: -Elmagyarázom neked
a "valós dolgot",de ha akarod rögtön a "logikus ellenkezőjét" is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.