Több mint nyolcezer céggel kevesebb működött Magyarországon 2019 második negyedév végén, mint egy évvel korábban – közölte a Bisnode Magyarország Kft..

Egyre kevesebb a működő vállalkozás Magyarországon

A tanácsadó cég saját adatbázisa szerint a magyar működő cégek száma a 2018 második negyedévi 499 804-ről az idén június végére 491 687 aktív cégre csökkent.

A közlemény szerint a cégalapítási kedv ugyan látványosan, több mint 8 százalékkal emelkedett, az egy évvel korábbihoz képest 1129-cel több, összesen 14 935 céget hoztak létre, a csődök száma 12 volt az egy évvel korábbi 14-gyel szemben, a megszűnések száma mintegy 4 százalékkal, 19 534-re emelkedett.

Iparágak szerint az új cégalapítások számát tekintve az építőipar vezet, 3024 új céget hoztak létre, ami 23 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi 2458-hoz képest. Az arányokat tekintve a nemfém ásványi termék gyártás iparág vezet, a mért időszakban 53 százalékkal több, 40 új céget hoztak létre.

A legtöbb megszűnt céget és a legtöbb végelszámolást a szakmai, tudományos, műszaki tevékenység területén, a legtöbb felszámolást az építőiparban, a legtöbb csődöt a nagykereskedelemben, a legtöbb kényszertörlést holtversenyben az építőiparban és a nagykereskedelemben regisztrálta a Bisnode.

A megyék közül mindössze Nógrád megyében nőtt a cégek száma tavalyhoz képest, ahol 21-gyel volt több a működő cégek száma az idén.

A többi megyében csökkent a működő cégek száma, a legjelentősebben, több mint 3 százalékkal Komárom-Esztergom megyében – írja közleményében a Bisnode.

(Fotó: Wikipedia)

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ahol meg a jól prosperáló cég, sok munkahelyet teremtve kiszámíthatóan működik, hirtelen megjelenik a NAV, sorozatos vizsgálatokkal zaklatja a több évtizede makulátlan társaságot, azok biztosra vehetik, hogy Mészáros Viktor éhezett meg újra, vagy csak simán terhes és kívánós lett, legyen az szoftverfejlesztő, borászati, társaság, szálloda, vagy csak egy jó helyen fekvő vízparti telek amit megkívánt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@kokopelli: Nem vagy vele egyedül... Ha meg tudná a bégető alattvalók tömege mennyi magas adót fizető céget üldöztek el (az önkormányzatok meg kussolnak az iparűzési adó veszteségeikről), akkor alighanem csodálkozva kiabálnák, "ejha, ezt nem gondoltuk"! A királyi kanálisok pedig hallgatnak róla, mint szar a sűrűben.
kokopelli
@nezelodo: nekem nem a vállalkozásom,hanem a pénzügyi "képviseletem" van odaát! Magyarul a bankom,
a biztosításaim stb...stb!! Megéri,már a biztonság miatt is! (;-))!
advocat
A maradékot meg Lőrinc felvásárolja!
papa.49
Akkor a gúnármiska azt magyarázza meg hogyan növekszik a gazdaság, ha egyre csökken a termelő társaságok száma ???
Az ilyen csak a szartolcsi számítási módjával érthető el !!!
Ludas Matyi
@nezelodo: arrol nem is beszelve, hogyha egy epitkezesbe kezdenel, mar eleve elutasitjak a kivitelezest! Vannak olyan nyugat dunantuli nagy "falvak" ahol az epitesi osztaly vezetöjenek le kell tenned a vastag boritekot millios nagysagrendben es ugy epitkezel, ahogyan neked tetszik. Ki a faznak van kedve ebben az orszagban meg barmibe is belekezdeni, ha mindenhol keresztbe raknak a boritekos elvtarsak? Es meg azt mondjak, hogy a kormany harcol a korruptio ellen? Vicc!
Clavigo
Lényeg,,hogy a buta arcú Lölö &Family Company,and Haverok működjön,,,,,,oszt jó napot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.