A vérszívó (egyelőre) nem a betegek életét keseríti, hanem az ügyeletes orvosok szobáit lepte el.

Ágyipoloska-invázió a Honvédkórházban

Amikor egy összecsípett dolgozó először jelezte a problémát az osztályvezetőnek, a főorvos közölte, hogy túlreagálja az ügyet.

Azóta a kórház is felismerte, hogy ennél nagyobb a gond, de még nem sikerült úrrá lenni a helyzeten.

A kórház több osztálya – köztük a válságos állapotú beteget ellátó intenzív – orvosi szobáiban egy hónapja ágyipoloska-hadak tartják frászban a dolgozókat: a 24 órás ügyeletet ellátó, sürgős és intenzív ellátásra szakosodott orvosok egy része például a hvg.hu információ szerint kényszerből az intenzív osztály egy nem használt négyágyas kórtermébe, betegágyakra szorultak átmenetileg, mivel azoknak műanyagból vannak a matracaik, amikbe nem tudnak befészkelni a vérszívók.

A rovarinvázióval kapcsolatban a hvg.hu megkereste a Honvédkórházat, illetve a fenntartó honvédelmi minisztérium sajtóosztályát, egyebek mellett azt tudakolva, hogy az intézményben pontosan hány osztályra, illetve kizárólag orvosi szobákra vagy betegek kórtermeire is kiterjedt-e a fertőzés, hányszor és milyen módszerrel végeztek irtást, illetve fertőtlenítést, és igénybe vették-e a járványügyi központ előírásai alapján dolgozó szakvállalkozók segítségét. Kérdéseinkre az alábbi választ írta a HM sajtóosztálya:

Kórházunk évente 1,2 millió beteg ellátását végzi, és mint ilyen nagy forgalmú intézmény különösen kitett a behurcolt (pl. ez esetben a betegek ruházatával behurcolt) fertőzéseknek. Az ágyi poloskák világszerte rendkívüli mértékben szaporodnak, a legtisztább lakásban és helyiségekben is előfordulhatnak. Kórházunkban, ha megjelenésüket tapasztaljuk, akkor azonnali beavatkozást és irtást rendelünk el, ez így történt júliusban is, amikor az érintett részlegeken észleltük megjelenésüket. Minden érintett helyiség az irtást követően funkciójának megfelelően használható.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Ügyeletes orvosok szobájában(is) ágyipoloska hadak? Szép, mondhatom. Bizarr gondolata támad az ember gyerekének...csak nem otthonról hozta valamelyik gyógyító?

természetesen a beteg a hibás.
Eriksson
@jesz: A gyógyítók poloskái könnyen átterjedhetnek a betegekre is. Azok hazamenetele után az otthonaikra is, a gyerekeik napközis altatásával az ott dolgozókra is, az ott dolgozók továbbvíve otthonaikba... Kész az országos fertőzöttség.
agyipoloska.blog.hu/2011/01/14/hogyan_kerul_agyi_poloska_a_lakasomba
nevemnick
Azért röhej, hogy egy olyan országban mint a miénk, problémát okoz egy olyan kis vérszívó, amely a múlt évszázadban a világégések alkalmával, a tízes-negyvenes években tombolt a világégések alkalmával.
Mi jöhet még? Kolera, himlő, lepra?
Ébredjünk már fel!
tudode
De hát a KÖRÖMPÖRKÖLT aszonta, hogy
.
---- Németh Szilárd: A budapesti Honvédkórház már 2007-ben tudta azt, amit a most átadott bécsi szuperkórház
.
444.hu/2019/08/13/nemeth-szilard-a-budapesti-honvedkorhaz-mar-2007-ben-tudta-azt-amit-a-most-atadott-becsi-szuperkorhaz
.
Akko már ezt is tugya!
maci0427
Sajnos ahol megjelenik ott nehéz írtani és az emberek kezelése sem egyszerű ! Bárki beviheti és már el is szaporodik és fertőzhet ! De rokonságban is ellehet kapni , ezt csak úgy mondom, ha valaki fertőzött és nem ismeri fel magán, nem megy orvoshoz vakaródzás és bőrkiütés miatt ! Sok drága, olcsóbb kenőcs , gyógyszer , kenhető folyadék kell, rengeteget kell mosni akár naponta is , borzasztó, rosszabb mint a tetű !!!
Eriksson
@maci0427: Hál'Istennek én még ágyi poloskával nem találkoztam, csak egy magas osztályú szálloda fejtetveivel. Ámde azt viszonylag könnyű kiírtai.
Azt írja az újság, hogy az idén is számítani lehet a vándorpoloskák inváziójával. Hát az sem semmi.
Eladott Ország
Így a betegek étkezése is megoldott lesz, olajban sült ágyi poloskával. Nehogy már Kambodzsa is jobban teljesítsen rovarevésben!A rovarevés, vagy más néven entomofágia csak a világ felénk eső részein számít tabunak, vagy éppen kuriózumnak. A világ sok részén fogyasztanak rovarokat vagy a lárváikat – jelen pillanatban több mint kétmilliárd azoknak a száma, akik egy ropogósra sütött szöcskének a tányérjukon nemcsak azért örülnének, mert az azt jelentené, hogy van tányérjuk, hanem azért is, mert szeretik a pattogatott kukoricáéhoz hasonlító ízét, és azt, ahogy a ropogósra sütött kitinpáncél finoman röcög a fogak között.
cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1408/20140821rovareves-entomofagia-hulyek.jpg?w=645&h=475
cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1408/20140821bogareves-entomofagia.jpg?w=645&h=430
Eladott Ország
@Eriksson: ma, 10:18; Írod: "Hál'Istennek én még ágyi poloskával nem találkoztam, csak egy magas osztályú szálloda fejtetveivel." Akkor te Kambodzsában jártál, a vörös khmer szállodában. Vigyed magaddal a többi fideszes szarházit is, hogy ne itt szaporodjanak a vérszívók és paraziták.
Nessy
Lehet, hogy Bakondi et. tanácsaira lenne szükség???
De az is lehet. hogy a fekvő bútort kellene lecserélni az orvosi szobákba.
Azért már a petróleumnál biztos vannak hatásosabb anyagok a fertőtlenítésre. A háború után ugyanis az volt az egyetlen, ami segített.
Eladott Ország
@Nessy: ma, 10:27; Újra be kell vezetni az érvágást vagy köpölyözést, mert az mindenre gyógyír. A középkori orvosok is szinte mindenre ebben látták a gyógymódot a torokfájástól a pestisig, és sok borbély is felvette szolgáltatásai közé az érvágást a hajvágás és borotválás mellett.
Eriksson
@Eladott Ország: Kambodzsában ugyan még nem jártam, de lehet, hogy ott nincsenek annyian a vérszívók és paraziták, mint ahányan itt hemzsegnek különböző álneveken.
Nessy
@Eladott Ország: Sőt anno a foghúzás is a borbély feladata volt!
Azért lehet a sebre pókhálót tenni, fogfájás ellen akasztott ember koponyájából langyos vizet inni, stb.
Eladott Ország
@maci0427: Az ország keleti végein, meg újra "virágkorát" éli a sárgaság, az egészségtelen táplálkozás, higiénia hiányából adódóan, mintha az embereket málenkij robotra küldték volna, ott volt " divatos" betegség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.