Karácsony Gergely aktivistái a VII. kerületi Dohány utcában konfrontálódtak Tarlós Istvánnal – írja a 24.hu. Tarlós korábban azt mondta, a vitáról való vita méltatlan és álságos, és hogy amit Karácsonyék vitának neveznek és elképzelnek, az egy színjáték. Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje már több alkalommal is vitára hívta Tarlóst.

Csütörtök délután a Párbeszéd aktivistái egy budapesti rendezvény előtt próbálták megtudni Tarlós Istvántól, hogy kiáll-e vitázni Karácsony Gergellyel.

Az aktivisták azt várták a főpolgármestertől, hogy igennel vagy nemmel válaszoljon arra, kiáll-e vitázni Karácsonnyal

-  hallható a 24.hu által megszerzett és bemutatott videón.

Tarlós azt mondta,

ne írják elő neki, hogy mit válaszoljon

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor megengedte-e neki, hogy vitázzon, Tarlós azt felelte, hogy "én önálló ember vagyok, haver".

Mit orbánviktorozik? Maga beteg, tényleg? Menjen el az orvoshoz, haver!

- felelte Tarlós István az aktivista többször megismételt kérdésére.

Tarlós azt is mondta, hogy Karácsonyon áll a vita megrendezése.

Majd egyikük pólójára mutogatva azt javasolja az ellenzéki csapatnak, hogy

cseréljék le ezt a ronda kanárisárgát legalább egy okkersárgára

A főpolgármester arról is beszélt, hogy először Puzsér Róberttel és Berki Krisztiánnal kell rendezni a vita feltételeit, mert ők is megszerezték az indulás jogát. Az aktivista válasza erre az volt, "mindenki tudja, hogy Berki a Fidesz embere". Tarlós szerint ez nem igaz, nincs rá semmilyen bizonyíték,

ő nem is találkozott soha Berkivel.

Mielőtt faképnél hagyta volna Karácsony embereit, Tarlós még kitért arra, hogy szerinte miért támadták most le.

Maguk gyávák, félnek, mert a Karácsony főnökük igen szarul áll!

– mondta Tarlós István a videón.

A 24. hu birtokába jutott felvételt alább nézheti meg: 

Tarlós: a vitáról való vita méltatlan és álságos

Tarlós István tegnap közleményében azt írta:

egyre nagyobb a káosz az "agyon reklámozott" főpolgármester-jelölti vita körül.

Bejelentkezett Berki Krisztián, Puzsér Róbert is, Karácsony Gergely pedig közben "levelenként átlagban háromszor" kettejük vitáját követeli. Mindeközben viszont a korábbi felvetéskor Tarlós István által említett feltételeket Karácsony Gergely "szabályosan elengedi a füle mellett".

A főpolgármester szerint Karácsony Gergely kertel.

"Szándékosan becsapja a közvéleményt, mert olyan kérdésekről beszél, melyekben a törvények kizárják az önkormányzatok és a főpolgármester cselekvési lehetőségét. Civilszervezeteknek aláír olyan ígéreteket, melyekről tudnia kell, hogy nincs is módja betartani. Előre kijelenti, hogy Zugló állapotáról őt kérdezni sem lehet" – fejtette ki Tarlós István hozzátéve: Karácsony Gergely azzal igyekszik tematizálni a kampányt, hogy a vitáról vitatkozik. "Ez teljesen értelmetlen" – jelentette ki Tarlós István.

"Mivel a meghatározó feltételeket nyilvánvalóan kerülgeti, és ráadásul még a vita résztvevőinek köre is veszekedés tárgya, aminek a feltételekkel kapcsolatban további kiszámíthatatlan következményei lehetnek, így a vitáról való vitát méltatlannak és álságosnak tartom" – fogalmazott a főpolgármester.

Mindez arra jó, hogy a kampány ne arról szóljon, amiről szólnia kell – vélekedett, hozzátéve: amíg a feltételek ennyire ködösek, a vita vitájáról nem kíván tovább kommunikálni.

Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje már több alkalommal vitára hívta Tarlós Istvánt.

A főpolgármester még júliusban az M1 aktuális csatornán azt mondta: elvileg nem zárkózik el egy vitától Karácsony Gergellyel. Ha lesz értelme vitának, az csak olyan lehet, hogy a két résztvevő előre meg nem beszélt témákról kérdezi egymást, mert egy ilyen vitából lehet a felkészültségre következtetni.

Amit Karácsony Gergelyék vitának neveznek és elképzelnek, az egy színjáték

- mondta akkor Tarlós István.

Forrás: 24.hu, Index, MTI

Címlapi kép: MTI/Mónus Márton

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
Ezt a Tordait miért nem küldik kényszer gyógykezelésre? Többször bizonyította már hogy megérett tá!
nezelodo
@durbincs: Te is belenézhetnél a tükörbe vadbarom. Akkor nem jajongtál amikor tojást dobáltatok, bohócnak öltözve kerepeltetek az ellenfeleitek rendezvényén, meg apák és fiúk plakátkampányt nyomtatok. Ja nem a Kővér felmenőire, sem a first lady besúgó apjára, sem a Győri Gábor vesén rugdosó megcsinálójára gondoltatok. Csakhogy a hazug politikust is előbb utolérik, mint a sánta kutyát.
Málna
@Desischado: Tarlós, kulturáltságot, intelligenciát - így írjuk helyesen. Ha már mást leszólsz, legalább mutass jó példát!
terlasz
@durbincs: Jajj, de durva vagy Durbi, pedig már majdnem beléd szerettem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.