Új munkaköri leírásban szabják meg egy budapesti szakképzési centrum pedagógusainak, hogyan kell viselkedniük. Szakértők szerint a szöveg tartalma, megfogalmazása is aggályos.

Szakjogász: az a céljuk, hogy a pedagógusok fogják be a szájukat

Minden félrevezető vagy félreérthető nyilatkozattól és információadástól, a jól értesültség látszatának keltésétől mind hivatali, mind állampolgári kapcsolataiban tartózkodni kell

– egyebek mellett ez olvasható a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum (BMSZC) pedagógusainak nemrég átadott új, hat oldalas munkaköri leírásában. A dokumentumot lapunkhoz eljuttató egyik érintett szerint ez jóval meghaladja a Munka törvénykönyve vonatkozó passzusait, a véleménynyilvánítás szabadságát is korlátozhatja.

Hasonlóan vélekedett Szüdi János oktatási szakjogász is. Úgy véli, az előírásnak más célja nincs, mint a félelemkeltés, illetve az, hogy a pedagógusok fogják be a szájukat.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@reagens: Nem annyit akar keresni mint az igazgató, hanem annyit, amiből rendesen meg tud élni. Persze lehet nyomott béren dolgoztatni, csak hát erősen fogy a tanárlétszám, és nem igazán előnyös, ha a tornatanárt küldik be fizikaórát tartani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
@reagens: La naiba, dracu 'ta mamă!!!Az anyanyelveden irtam faszszopó!!! Buzi kis cerkóóóóóórf
Nessy
Uraim! Tilos az otsmány beszéd! Vésték kőbe eleink száz éve!
reagens
@Nessy: Nekem mentségem van. Fogalmam nincs mit jelent ez a mondat, pusztán a kolléga beírását másoltam vissza! Az ő anyanyelve, ő érti!
Nessy
@reagens: No, azért ékes magyar nyelven is sikerül időnként részeg matrózokat megszégyenítő stílusban írnod! És meglepődsz, a hasonló válaszon. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.
reagens
@Nessy: Ne is haragudj, de igen visszafogottan és személyeskedés nélkül igyekszem fogalmazni. Néha kihoznak a béketűrésből, de már hat trágárkodót le is tiltottam magamtól!
Szerintem igen cizelláltan fogalmazok! :-) És kedves is vagyok! :-)
Lepényleső
Ez az ÁVH,vagy a AVH? Esetleg a KGB leányvállalata,netán a GESTAPO hagyatéka?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.