Magyarországnak az az érdeke, hogy Törökország Szíria felé nyissa ki a kapukat a migránsok előtt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kifejtette:

Törökországban több mint hárommillió migráns tartózkodik, és Recep Tayyip Erdogan török elnök bejelentette, ha a világ nem vállal át a terhekből, ha az Európai Unió nem ad pénzt, akkor ezeket az embereket "kiengedi".

A migránsok vagy Szíria, vagy Európa felé mehetnek: ahhoz, hogy Szíria felé, vagyis hazafelé induljanak, katonailag stabilizálni kell az ottani területeket, "ha jól értem, ez történt most", létrehoztak egy biztonsági zónát – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta:

ha azonban a törökök az Európa felé nyíló kaput nyitják ki, akkor százezerszám fognak érkezni migránsok Görögországba, majd a Balkánra, onnan pedig vagy a magyar, vagy a horvát határhoz.

"Az az elemi magyar érdekünk, hogy ez ne következzen be, Röszkéből egy is elég volt" – fogalmazott Orbán Viktor, aki ezért javasolta azt is, hogy adjanak pénzt a törököknek a stabilizált, elfoglalt területeken felépítendő városokra.

A szíriai török offenzívát egyebekben úgy kommentálta: miután az Egyesült Államok megállapodott a törökökkel, "nekünk itt külpolitikailag több tennivalónk nincs", egész egyszerűen egyet kell érteni a NATO két legnagyobb haderejével.

Az önkormányzati választást a miniszterelnök úgy értékelte: sajnálja, hogy több olyan település is van, ahol nem fideszes polgármestert választottak, de kormányzati szempontból úgy látja, a kormánypárti jelöltek 52-53 százalékos eredménye azt jelenti, hogy a kabinet ismét megkapta a felhatalmazást a megkezdett munka folytatására, "tehát tartani fogjuk az irányt".

Budapestről szólva azt mondta, a rendszerváltás óta két korszak volt: a Demszky-korszakban koszos, büdös, rendezetlen, bűnözéstől fertőzött, fejlődésben elakadt lett a város, méltatlanná vált arra, hogy a nemzet fővárosa legyen. Jelezte, a kormánynak több mint 200 milliárd forint adósságot kellett átvennie Budapesttől.

Nem is értem, ezek után hogy merül fel, hogy kitüntetik Demszky Gábort. A csődért jár a kitüntetés, vagy a város tönkretételéért? Az pedig, hogy Tarlós Istvánt is meg akarják alázni azzal, hogy még mellé is állítják, az arcátlanság netovábbja

- mondta.

A miniszterelnök kiemelte: Tarlós István főpolgármesterként megmentette a fővárost a csődtől, rendet rakott, Budapest ma Európa egyik legdinamikusabban fejlődő városa.

Szurkolok, hogy ez így maradjon, és ne térjen vissza a Demszky-korszak

- tette hozzá.

Fővárosi beruházásokkal kapcsolatban azt mondta: három stadion épül ma Budapesten, a kispesti Bozsik, az atlétikai és egy kézilabda-stadion. Ezek esetében meg kell várni, mit dönt majd a Fővárosi Közgyűlés, és hasonló a helyzet a kulturális beruházásokkal – mondta Orbán Viktor.

Közölte: tartja magát ahhoz az állásponthoz, amely szerint egy városban nem szabad úgy fejleszteni, hogy azzal a település választott vezetői nem értenek egyet.

"Bontani nem szívesen bontanék (...), a folyamatban lévő beruházások megállításának költségei vannak – arról majd tárgyalni kell, hogy ha megállunk, akkor azt ki viseli és hogyan –, és vannak már majdnem megkezdett beruházások, amelyekről ha a közgyűlés azt mondja, ne legyen, hát akkor nem lesz, vagy nem Budapesten lesz" – fejtette ki.

Megjegyezte továbbá:

"adjunk hálát a Jóistennek", hogy a Fradi, a Vasas és az MTK új stadionját már nem lehet lebontani, és hamarosan átadják a Puskás Ferenc Stadiont is.

Ha az új városvezetés nem akarja, hogy Budapest a világ egyik sportfővárosa legyen, akkor döntsön így, és a kormány alkalmazkodni fog ehhez – közölte.

Arra a felvetésre, hogy a Borkai Zsolt győri polgármesterről megjelent felvételeknek milyen szerepük lehetett a Fidesz választási eredményében, a kormányfő azt mondta: az biztos, hogy "az ilyesmi nem tesz jót", mellbe vágja az embereket, azt azonban "sosem fogjuk megtudni", hogy a voksokban is kifejeződött-e ez.

"Mindenesetre jó lenne, ha minél hamarabb túl lennénk ezen, mert van abban valami szánalmasan lehangoló, hogy arról kell vitatkozni, meg az emberek is arról beszélnek, hogy egy-egy polgármester, politikus hálószobájában – vagy isten tudja, pontosan hol – mi történik, és az egész ország ott kukkol" – mondta, hozzátéve, hibátlan ember nincs, de ilyenkor van egy "menetrend": ha bajt csináltál, akkor azt el kell ismerni, aztán meg kell bánni, a büntetést el kell fogadni, majd elégtételt kell adni. "Még nem jött el az elégtételadás ideje, ide kell valahogy eljutni" – jegyezte meg.

A jobboldali szavazók közösségének azt javasolta, ne szállítsák lejjebb a mércét, a győriek pedig szerinte meg fogják hozni azokat a döntéseket, amelyek ahhoz kellenek, hogy az egész ország úgy legyen túl az ügyön, hogy "komoly ország vagyunk, és az történt, aminek egy ilyen esetben történnie kell".

A miniszterelnök a rádióinterjúban beszélt a gazdaságvédelmi akciótervről is, amelyről azt mondta: mivel "az európai gazdaság nem néz ki jól", olyan magyar intézkedéseket kell hozni, amelyekkel az európai zavarok ellenére is magasan lehet tartani a magyar gazdaság teljesítményét, vagyis annak az uniós átlagnál mindig 2 százalékkal magasabbnak kell lennie.

Az egyik jelentős javaslatcsomagot már el is fogadta a kormány, ez a szakképzési rendszer korszerűsítésére vonatkozik, hogy egyre jobban felkészült fiatalok álljanak a gazdaság rendelkezésére – közölte.

A Brexitről Orbán Viktor azt mondta: London és az EU megállapodása megvédi a Nagy-Britanniában lévő magyarok érdekeit, a megállapodás alapelveit pedig a brit parlament is jóváhagyta, így szerinte innentől csak technikai kérdésről van szó, "a britek lényegében kint vannak az EU-ból".

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Azt elhiszem. De sok milliárd ellopásán nehezen lendül túl a társadalom (?). Talán segítene túl lenni rajta, ha az elkövetők börtönben végeznék.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Azt elhiszem. De sok milliárd ellopásán nehezen lendül túl a társadalom (?). Talán segítene túl lenni rajta, ha az elkövetők börtönben végeznék.
1magyar
Törökországgal kapcsolatban teljes mértékben igaza van. Borkai és hasonló ügyeket viszont tényleg jó lenne reálisan minél előbb kivizsgálni.
A sok meggazdagodott embernek nem a szorgalmas munkája után lett vagyona.
nezelodo
"csődért jár a kitüntetés, vagy a város tönkretételéért" Ejnye vezérünk, nem emlékszik már H.vásárhelyre, Pécsre, Debrecenre, stb fideszes városokra, ahol szándékosan gyűjtötték az adósságot, amit aztán 2010 után az adófizetők kontójára kifizettek a pazarlóknak?
Hogy kukkolás? A pártmegbízatásból kettyintő masszőrnőre gondol? Vagy amikor a jobbikos vezető után kukkoltak az útszélén ha megálltak? Vagy a Vona parlamentben éppen ön által felemlegetett szemöldökcsipeszére? Hát most visszanyalt a fagyi, és a házi püspökei is mélyen kussolnak, (nem megy a nóta, hogy barna, Veres, nőt soha meg ne szeress, csak vegyél magadnak Széchenyi támogatásból), hogy mit nem csinálnak a hivatásos keresztényeik!
Eladott Ország
Borkait is azért nem lehetett lemondatni a választás előtt, mert a zembereknek' nem lett volna kire szavazni. Most meg azért nem lehet eltávolítani a polgármesteri székéből, mert a zemberek' megszavazták. A 324 ezer forintos olimpiai életjáradékát sem lehet megvonni, mert nem büntetett előéletű, nem áll büntetőeljárás alatt, az erkölcsi hullákról és hulladékokról pedig a törvény nem rendelkezik. Úgyhogy mindenki nyugodjon meg, a korrupciógyanús módon gazdagodó Borkai família jól van, a tisztes családapát játszva a szavazóit átverő Borkai Zsolt jól van, lehet oszlásnak indulni. Hogy ennek ellenére ráégett a fideszre a Borkai-botrány, azt pedig Kövér László beszélje meg a gazdájával. Amúgy nem mernek borkai ellen eljárást indítani korrupció és hasonló lenyúlások miatt, mert annyira szövevényes, sokan vannak benne, hogy a szálak előbb-utóbb szerte szét vezetnének az országban, mert aki benne van az ő bulijában az benne van másokéban, azok szintén másokéban és így fel lehetne göngyölíteni egy fél ország, talán az egész ország korrupciós ügyeit. Azt meg ugye nem nagyon szeretnék.
Eladott Ország
@1magyar: ma, 10:26; Ha Magyarország nemzeti érdeke (ezt hallgatjuk hetek óta) a népirtással egyenértékű észak-szíriai török katonai offenzíva melletti kiállás – amiért a török szultán oly hálás is az ő felcsúti haverjának -, akkor a fidesz EP-képviselői milyen megfontolásból szavazták meg a Törökország ellen javasolt uniós szankciókat? Az Európai Néppárt frakciója egységes álláspontot kért, ezért a néppárti magyar delegáció tagjai együtt szavaztak a Néppárttal. Aha. Tehát akkor jól értem, hogy az általuk magyar nemzeti érdeknek nevezett izé ellenében, a magyaroknak két hete meggyőződéssel adagolt maszlag ellenében szavaztak a Néppárttal.
lusta
Hűt kkérem szépen Borkai ügyében így megy ezerrel a mellébeszélés. A dugásról, annak erkölcsösségéről meg hasonlókról kell beszélni is hümmögni. A jéghegy látható csúcsáról kell beszélni, de a mélyben, nem látható hatalmas mennyiségű közpénz szervezett ellopásáról, a mindent átszövő korrupcióról, amiben minden NER társ vastagon benne va, hallgatni illik.
Világosan hallható volt, hogy a mostani nagy vereségtől még nem tértek magukhooz. Fogalmuk sincs, hogy mit tegyenek, ezért beindult a visszafelé mutogatás.
tudode
Meghallgattam a mai napra rendel, első szám első személyű prédikációját annak, aki még .. a történések szerint -- nem fogja fel, hogy mekkora felelősség terheli amiatt, hogy 30 éve rontja az ország imaházának a levegőjét, 16 évig bezavaró reiülőtestként ellenzékben, és ha nem jön valami csoda közbe NAGY SENKIKÉNT, KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN FÉLCÉDULÁVAL 16 ÉVIG KORMÁNYON!!!
.
2019 10 25 Orbán a Kossuth rádióban
.
mediaklikk.hu/miniszterelnoki-interjuk/cikk/2019/10/25/orban-viktor-miniszterelnoki-interju-jo-reggelt-magyarorszag-oktober-25
,
A címhez:
.
Borkai csak egy kis szelete a közjogilag érvénytelenü, szabadon szurka piszkáló, nem egyébnek, mint egy gyülekezetnek, amely bizonyitéka a 2020-as költslgvetési vita során Varga.Dam Anrea elemzésében elhangzott elképesz pofátlanságnak az, hogy a terv szerint
.
-- a niniszterelnökség, és társult kapcsolatai 1.230 milliárddal,
.
-- az összes önkormányzat 808 milliárddal,
.
-- az EMMI pedig a miniszterelnökség és társult kapcsolataihoz képest, csupán 2,7-szeresével, azaz 3372 milliárddal szerepelnek a 20-as ktgv törvénytervezetben!!!
.
Az államháztartáshoz nem értőként a számok beszélnek arról, hogy kell törvényessé tenni a rablógarázdálkodást!
namihami
@Aki Én: A fideszes szavazókat az alombeliek lopása vagy nem zavarja vagy tudomást se szereznek róla. A ""társadalom"", mint állampolgár pedig Fidesz-szempontból mindig le volt sz@rva. Ergo:: mondhatnak, amit akarnak.
namihami
@Aki Én: bocs, folyt. köv.:
Tehát az igazi szempontja a gyors lezárásnak csupán annyi, hogy a rajongók agyába ez és hasonló ügyeik bele ne éghessenek és a szemük ki ne nyíljon. Az ugyanis az Istenségükbe vetett hitüket és tévedhetetlenségét rombolná szét. És akkor mi maradna nekik!?!?!! A sápból eddig se jutott, hit pedig már nincs.
Józsipapa
Már rátok égett az egész borkai ügy;
korrupciôstól, orgiástól...
Keresztény demokráciástôl;
Keresztény szabadságostôl.
Ezeket a szavakat is sikerült lejáratni,
kiüresīteni...mint sok minden mást!
Keressetek új szlogeneket ami
illik hozzátok...a bagázsotokra...
a 11. parancsolattal egészült ki az
eddigi tolvajlásotokkal - rablásotokkal- kifosztásotokkal a hazugságaitokkal a töténelem hamisításaitokkall a
hitvallásotok!!
Eladott Ország
@Józsipapa: Ilyen Borkaikból áll a fidesz! "Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a fidesz legfőbb politikája."( Lánczi András) Az ilyen rohadt szarházi mocskot még kinevezik a Budapesti Corvinus Egyetem rektorának és csodálkoznak, hogy az értelmiség elmenekül az országból az ilyen eszetlen, tahó, bunkók miatt!
1magyar
@Eladott Ország: Törökországban 4 millió menekült dekkol, ha elengedik vagy egyszerűen csak nem tartják el őket a törökök, ami ugye miért lenne kötelességük, elindulnak erre mert itt te és a hasonló jó sorsban élők majd eltartják.
De az együttérzők vagyonából kell elvenni a tartásukra a pénzt. Mert az európai dolgozók már nem bírják a terheket.
Ezek a semmirevalók pedig 4 millióan ha szembeszállnának inkább az elnyomóikkal nem kellene elmenniük otthonról.
A török elnök pedig ezzel a helyet akarja biztosítani nekik, hogy vissza tudjanak menni.
Én nem vállalok egy afrikait sem eltartani, de ti miért nem jelentkeztek személyesen?
Eladott Ország
@1magyar: ma, 08:40; Ha Magyarországra jössz, akkor még bevándorlónak is hülye vagy!
static.keptelenseg.hu/p/4dc41dd43cd7f8a4fc6b22353e3e004f.png
m.cdn.blog.hu/sz/szeka/image/orban1.gif
59 országból jött Magyarországra a húszezer letelepedési kötvényes.
g7.hu/kozelet/20190116/59-orszagbol-jott-magyarorszagra-a-huszezer-letelepedesi-kotvenyes/
Bár a kötvényeken nem a magyar állam keresett, hanem a Rogán Antal kijelölte offshore cégek, most a költségvetésnek kell 35 milliárd forintot kifizetnie kötvényhozamként az így betelepítetteknek. Csak összehasonlításként: ebből az összegből ki lehetne fizetni annak az adósságának a felét, amit mind közönségesen csak kórházi adósságnak szoktak nevezni, holott azt az adósságot a magyar kormány halmozta föl azzal, hogy nem finanszírozza az egészségügyi beavatkozások tényleges költségeit, és hárította át a kórházakra.
eretlen
@1magyar: Gondolom neked is fáj Trianon, de helyesled , h a kurdoktól elveszik most a saját hazájukat.
Ja és Sziria nem Afrikában van hanem Dél-nyugat Ázsiában,
Eladott Ország
@eretlen: ma, 09:33; Rosszul tanították "1magyart", a fidelitas nemzeti janicsárképzőben. Meg az sem zavarja "1magyart" , hogy a letelepedési kötvények után milliárdokat kell kifizetni, annak ellenére hogy az Bűnöző Tonyó és bandája körei zsebében landolt.
1magyar
@eretlen: Vagyis azt mondod a törököknél csak szír migrik vannak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.