Emberölés előkészületének minősül a gyilkossági szándék közzététele: akár ötévi szabadságvesztés is kiszabható azokra, akik szöveges üzenettel és különféle rémisztő videofelvételekkel azt tudatják, hogy vérontást fognak elkövetni – írta a Magyar Nemzetre hivatkozva a 24.hu kedden.

Nagyon nagy bajba kerülhet ezután az, aki nyilvánosságra hozza az emberölési szándékát

A lap egy határozatra hivatkozott, amelyet nemrég fogadott el a Kúria öttagú büntető jogegységi tanácsa. A büntetőjogi elmarasztaláshoz nem szükséges, hogy az üzenetet küldő embert valaki más megbízza a tett elkövetésével. Elegendő az is, ha saját elhatározásból közli a szándékát – írta a Magyar Nemzet.

Az ítélkezés eddig nem volt egységes. Némelyik bírói fórum az elmarasztalás feltételének tekintette, hogy a gyilkossági üzeneteket továbbító személy valakinek a felhívására cselekedjék, mondhatni „bérgyilkosjelöltként” lépjen fel.

A Kúria döntése nyomán az elkövető mostantól egyaránt felelős lesz, akár biztatásra fenyegetőzött, akár saját elhatározásból.

(24.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Szerintem, aki valóban gyilkolni akar, az nem kürtöli világgá! Ettől függetlenül, nyugodtabb lennék, ha a tényleges gyilkosokat zárnák be örökre! Ha már kivégezni nem lehet...
nezelodo
Az egyik naaagy politikusunk egy német lapnak ezt nyilatkozta, szívesen végezne a politikai ellenségeivel (nem ellenfeleit mondott). Akkor most bajba kerül?
Málna
@vacsi: A gyilkolást sokszor előzi meg fenyegetőzés.
KisGenyo2
Persze ez a "C" kategóriás lakosokra annyira fog vonatkozni, mint az érvényes vezetői engedély és/vagy a KGFB és/vagy az érvényes jármű műszaki engedéyl kötelező jellege az autós közlekedésük közben. Vagyis semennyire. Mer az ő kultúrájuk már csak ilyen... XD
KisGenyo2
A Pákó is szópóágra kerül, ha ilyenek mond majd! www.youtube.com/watch?v=u10pcmDzZc0
Temető benne volt. XD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.