A 24.hu elérte Póczik Józsefet, ő az a korábbi válogatott labdarúgó, majd edző, akit a rendőrség előállított a Borkai-orgia felvételeivel kapcsolatban.

Csak postás voltam, nem zsaroló – mondja a Borkai-ügyben letartóztatott focista

2018 júniusában kaptam egy telefonhívást egy olyan személytől, akit nem ismertem. Titkosított telefonszámról hívott. A lényeg az volt, hogy a budapesti szálloda, a Novotel portáján hagytak a nevemre egy borítékot. Nem mondták el, hogy mi van benne, csak hogy adjam át Borkai Zsoltnak. Én ezért a borítékért aztán elmentem, azt felvettem. Azt csak a kocsiban néztem meg, hogy mi van benne. Amit akkor láttam, azon elképedtem. A felvételeket megmutattam a kocsiban ülő utastársamnak, majd Győrbe mentem, és a felvételeket átadtam Borkai Zsoltnak, aki nagyon örült ennek, fülig ért a szája. Hálálkodott. Kérdezte, hogy hálálhatná meg ezt. Én meg mondtam, hogy sehogy. Nem azért csináltam, hogy meghálálja. Átadtam neki a felvételeket, és nem kértem, nem is kaptam értük semmit.

 – mondta a lapnak Póczik.

Hozzátette: őt sokan ismerik, és azt is tudják, hogy Borkaival is jóban van, még sportolói pályafutásuk idején közös edzőtáborban is voltak.

66 évig nem zsaroltam meg senkit, most sem tettem

– mondta az egykori válogatott futballista, aki leszögezte: a találkozó után nem maradtak nála további felvételek.

Szeptemberben, azaz az önkormányzati választás előtt Borkaival beszélt még a felvételekről, de hogy mit, azt Póczik nem árulta el. Elmondta, egykori csapattársával, Glázer Róbert korábbi futballistával nem váltott szót a videofelvételekről, és nem is adta át neki azokat, így nem beszélt azokról Glázer Róbert testvérével, Glázer Tímeával, a Demokratikus Koalíció győri polgármesterjelöltjével sem, aki végül kis különbséggel alulmaradt a botrány kirobbanása után Borkai Zsolttal szemben az önkormányzati választáson. (Borkai az eskütétele után lemondott a polgármesteri posztról, január végén így Győrben új városvezetőt választanak.)

Pócziknál hétfő este hatkor tartottak házkutatást Győrben, ekkor a rendőrség minden adathordozót lefoglalt, őt pedig Budapestre szállították. Úgy tudni, két feljelentő van az ügyben, és a nyomozók feltételezése szerint Póczik tízmillió forintot szeretett volna kapni a felvételekért.

Ártatlannak és sértettnek érzem magam. Amivel vádolnak, nem történt meg

– hangoztatta Póczik.

(Kép: 

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Akár hazudik, akár igazat mond - ki fogják készíteni őt(IS), meg még mindenkit aki a látókörükbe kerül. Nem azért mert az igazságot keresnék, hanem mert statuálni kell. Elvenni a kedvét mindenkinek, hogy leleplező anyagokat tegyenek közzé nyilvánvaló szar alakokról, sehonnai fideszes potentátokról, hogy játszhassák tovább álpolgári, álkeresztény jelmezben az orbáni embertipus példaképeit. A folyamat addig tart, amíg a tisztességesebbje elhagyja végleg a hazáját, a többi pedig igazodik, az ország meg végképp a morális megsemmisülés sorsára jut. Aztán majd - talán úgy 20 év múlva - magyarázhatjuk, hogy milyen kényszereknek engedve kollaboráltunk a maffia állammal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Horizont: .
Éppen azt akartam éreztetni, hogy biztosan sáros a csávó, mert ilyen átlátszó dumával nem lehet védekezni.
Honnan tudod, hogy Borkai ellen nem nyomoznak? Nyilván őutána is, de most nem őróla van szó.
Eriksson
@görbetükör: megint elveted a sulykot.
Eriksson
@Horizont: Feltételezem azért, mert az egy egészen más ügy. Ez is egy, az is egy.
kereső
Megy ám ezerrel ennek a xarnak passzirozása, mert ugye el kell arról terelni a figyelmet. hogy borkai fidess nertárs közpénzzel fizetett az élvezetért, hogy polgármestersége alatt milliárdokkal kárositotta meg Győr városát, hogy felesége a tanári fizetésből valóságos kis rezidenciát épitett fel, hogy a fia a semmit tevésért havi egy millából kénytelen tengetni életét, hogy ne derüljön fény még véletlenül sem a külföldre kilopott pénzekről. És nem mellesleg majd bele lehet keverni Glázer Timeát az ellenzék polgármester jelöltjét. És mindez ügyészi segédlettel. Értem már tökéletesen az igazságügyminiszer asszonyt- a jogállam az "nemzeti sajátosság",és egyébként is egy homályos ,felfoghatatlan valami. Csak azt nem értem mindezek után, ha nálunk kikezdhetetlen és szilárd a jogállam, még nemzeti módon IS!, akkor miért is tiltakozunk annyira az Európa Tanács tervezete ellen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.