A honvédelmi képesség növelése a célja az Országgyűlés által kedden tárgyalt törvénymódosító javaslatnak – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Németh Szilárd: tíz évvel megemelik a potenciális hadkötelesek korhatárát
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Németh Szilárd hozzátette: a honvédelem három alappillérét, a Magyar Honvédség hadrafoghatóságát, a NATO szövetségi rendszerét és az állampolgárokat is érinti a honvédelmi kérdésekkel összefüggő törvénymódosító javaslat.

Magyarország szuverenitásának védelme érdekében

szükség van az állampolgárokra, éppen ezért a potenciális hadkötelesek korhatárát 40-ről 50 évre emelték

- jegyezte meg az államtitkár, hozzáfűzve: ez a korhatár Európában jellemzően 50 és 65 év között van.

Itthon - 2020. February 22., 21:45
Szabó Tünde: a magyar sport fénykorát éli
Itthon - 2020. February 22., 16:19
Új magyar köztársaságot alapítana az MSZP
Itthon - 2020. February 22., 21:17
Megroggyantotta a világgazdaságot a koronavírus

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Pacal gecit megnézném, ahogy menetel akár 1km-et. Lefosná a térdét 10 méter után
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
Azért kíváncsi lennék hogy a 40 feletti korosztály,akik jórésze zsigerből fideszellenes, kapna -e fegyvert egy esetleges konfliktus idején...vagy csak a fideszcsicskákra vonatkozna a behívó???
SystemError
@vacsi: Pedig ez is ő volt a fidesz központ előtt. Mit tesz az emberrel egy kis kokós pacal pálesszal! :)))
https://csepel.hu/anyagok/kepek/szemelyek/Nem...
Yoda69
Keszulunk kiugrani a NATO-bol es EU-bol? Ugy latszik a fideSS komolyan vegrehajtja putyin parancsat.
Figyelem! A fideSS ki akarja vinni az orszagot az Uniobol. Ne azt nezzuk amit mondanak, hanem amit csinalnak. Ezt maga O1G mondta!
Szeparepa2
@Yoda69: Ezt régóta tudjuk. A Nato-ból ne hiszem hogy ki mer lépni ez a náci patkányféreg, amíg Erdogan is benne van. Azonban lépkedés ide vagy oda. Nem készül, nem is készülhet semmiféle háborúra, egyfelől mert mire összeállna egy ütőképes hadtest, ami legalább annyit tud, hogy önállóan egy jelentős front részt tartani tud, ahhoz kell legalább 10 év, és akkor milyen háború kell hozzá ugyebár? Szomszédos országok ellen csak súlyos elmebeteg képzeli hogy önálló háborút vívunk, akkor mit vívhatunk? Távoli kiküldetést, mondjuk arab világba, Ázsiába stb... de azt megint nem önállóan, hanem valakikkel szövetkezve... vagy egy világháború? De azt nagyhatalmak, nagyhatalmi szövetségek vívják, százmilliós országok, nem egy bolhafing Magyarország... tehát az egész olyan szinten gyerekes és röhejes, hogy szavak nincsenek rá, ez a nyomorult zsírmangalica meg röfög kéjesen, de már nem sokáig. Nato tagok vagyunk, azok is maradunk. Ha bármi zűr lesz a világban abban elhanyagolható részt tudunk vállalni... ahogy eddig is. Amikor még komoly 200 000-es hadsereget tudtunk felállítani, azzal is mire mentünk? Tudjuk jól... Ez a tolvaj patkány náci meg most kitalálta hogy fegyvert gyártunk... nem megy ez ki másra, csak lopásra csalásra... ez is...mint minden... ennyi
namihami
Az újonnan felálló magyar honvédség reklámarca...
Kemény fejlesztés előtt áll a magyar fegyvergyártás. Fejlesztik a fakardok és a fehérpuskák gyártását. Valamint (a hagyományaink ápolása okán) robbanásszerűen nő a lóállomány. És ezzel együtt a lówellnessek állami támogatása.
advocat
Szeretném látni Sziszit tartalékosként reggeli tornázni. Egyébként Röfikém, ki a franc akar minket megtámadni? Egy országot " mondjaon be. Csak a példa kedvéért. Hátha úgy megértem. Egyébként nem zavar, marhára túlkoros vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok