Az Orbán-kormány ingyen használatra adja a Budakeszi úton lévő Ybl-villát a Türk Tanács budapesti irodájának – számolt be az RTL Híradó. A több mint 150 éves, 800 négyzetméteres budai villát még 2016-ban vásárolta meg a kormány a benne lévő műtárgyakkal együtt majdnem 1,4 milliárd forintért. Az iroda szabályozásáról szóló törvény csak most jelent meg a Magyar Közlönyben. Eszerint az iroda teljes költségét a magyar kormány fizeti, azaz a működtetést, a fenntartást és a béreket is közpénzből folyósítják. Az iroda vagyonára, eszközeire teljes adómentességet élveznek a használók. A török nyelvű országokat tömörítő Türk Tanácsot 2009-ben alapították. Tagjai Törökország, Azerbajdzsán, Kirgizisztán, Kazahsztán, Üzbegisztán. Magyarország tavaly szeptember óta megfigyelő státusszal rendelkezik a szervezetben, az üléseken Orbán Viktor magyar miniszterelnök személyesen vesz részt.

Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"Eszerint az iroda teljes költségét a magyar kormány fizeti, azaz a működtetést, a fenntartást és a béreket is közpénzből folyósítják."
Ez így nem igaz, ezt a pénzt adó formájában a dolgozók fizetik meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Szép gesztus. A kipcsak vér dolgozik bennük.
1magyar
Kinek a pénzét verik el ezek a vezetők?
Clavigo
Vazzzze,,mikor lesz már vége ennek a rémálomnak ??? Mert ez már az... Kibaszottul gazdag ország lehetünk.. Egy tébolyda.
Aki Én
Miféle felhatalmazás alapján? Ez a lépés mennyiben szolgálja a köz javát?
kereső
@Aki Én: 7 millió guruló dollár + ami még ezután jön. E féle felhatalmazás alapján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.