Simonka György fideszes politikus az ügy harmadrendű vádlottja, de az ügyészség őt tarthatja a főszereplőnek. A Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselőjét bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolja az ügyészség. A vádirat lényege szerint Simonka György és társai jogellenes módon akarták megszerezni a zöldség-gyümölcs termelői csoportoknak és a termelői szervezeteknek kiírt uniós és hazai pályázati támogatásokat. Simonka a tárgyalás előtt arról beszélt, továbbra is ártatlannak vallja magát.

Kedden reggel kezdődött a Fővárosi Törvényszéken Simonka György büntetőpere. A fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen ugyanis költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken. 

Simonka György ügyvédjével az oldalán nyilatkozott első tárgyalása előtt – írja az Index. A politikus az előkészítő tárgyalás előtt arról beszélt, nem követtek el semmilyen bűncselekményt. Simonka most azt mondta:

Nem örülünk annak, hogy itt kell lennünk. De a mai vagy a holnapi napon meg fog hallgatni a bíróság minket is, és most nyílik meg a lehetőségem arra, hogy elmondjam, hogy mi nem bűnözők vagyunk, hanem ártatlanok.

Simonka közlése szerint a mai napon ismerik majd meg a végleges vádiratot. Ami anyag eddig a képviselő rendelkezésére állt, abból – mint fogalmazott – ő maga nem látja azokat a kapcsolódási pontokat és összhangot, ami a nyomozati anyag és a vádirat megállapításai között meg kellene hogy legyen.

A politikus ahhoz is hozzájárult, hogy kép és hangfelvételek készüljenek róla a bíróságon.

Bejelentette továbbá, hogy a per során tanúként akarják meghallgatni a jelenlévő Hadházy Ákost és Bod Tamást, aki korábban az Együtt Békés megyei képviselője volt, jelenleg a Magyar narancs újságírója. Ha így lesz, akkor elvileg a tárgyaláson nem lehetnek majd jelen, az előkészítő ülésen azonban bent maradhattak.

A tárgyalás előtt a Fővárosi Törvényszék is sajtótájékoztatót tartott, ahol elhangzott, hogy nem mindennapi ügyről van szó. Összesen 70 ezer oldalnyi irat készült az ügyben, és az ügyészség 35 tanú meghallgatását kezdeményezte.

A tárgyalás három napos előkészítő üléssel kezdődik. Az első harminc perc azzal telt, hogy felolvasták a vádlottak nevét – írja a HVG. Simonka Györgyön kívül senki sem járult hozzá ahhoz, hogy róla kép vagy hangfelvétel készüljön. A vádlottak ebben a szakaszban még nem tehetnek vallomást. Nagyon nagy a peranyag, így az első tárgyalások áprilisban várhatók.

A Központi Nyomozó Főügyészség augusztusban közölte, hogy Simonka György és társai ellen vádat emelt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt, miután összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. Simonka György az ügy harmadrendű vádlottja, őt a sorban a vád fókuszában álló Magyar Termés TÉSZ Kft. és Paprikakert TÉSZ Kft. egykori ügyvezetői előzik meg, ám az ügyészség Simonkát tartja a bűnszervezet irányítójának, aminek segítségével vissza nem térítendő költségvetési forrásokat szereztek meg – teszi hozzá a 24.hu

Forrás: Index, 24.hu, HVG

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/98e920ed2af23e32f15b76f597415aeaad9dc72cbe75b67e8a3d584c0d695538.jpg?w=600&h=262
Csak egy helyi hülye elvisz némi balhét, felfüggesztve. Nem elég fideszesnek lenni, a Miniszterelnök Úrnak is eleget kell nyalni + tejelni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Csizmás Kond: Ez a nagy matematikus újabban mindenkit retardált baromnak nevez aki nem az ő véleményén van, sértegeti az embert folyamatosan, persze ez van, ha egy hithű komcsi nem tud már mit mondani:-) Jön a személyeskedés matematikus módra:-))
RonaGyuri
@division: @Csizmás Kond: szép pár vagytok, vagy csak hasadt személyiség? =))
Csizmás Kond
@division: Ez egy pártiskolán nevelt balfasz. Sem stílusa sem értelme az írásainak csak a balfaszkodás meg a műveletlen fröccsögés, ilyent tanult ember nem művel.
division
@Csizmás Kond: Egyértelmű, hogy nem. Egyébként meg diplomás emberek között is vannak akiktől inkább el kellene venni:-)
Eladott Ország
Simonka elfelejtette a visszaosztásnál a szolgálati út betartását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.