A Fidesz kitart "a külföldről finanszírozott Soros-szervezetek" átláthatóságát célzó törvény mellett – írta a párt keddi közleményében.

A Fidesz minden áron kitart a civilek vegzálása mellett

A Fidesz az európai uniós bíróság elé került ügyek előzetes megvizsgálásával megbízott főtanácsnok indítványára reagált.

A luxembourgi székhelyű uniós bíróság főtanácsnokának kedden ismertetett indítványa szerint a civil szervezetek külföldi támogatását érintő magyar jogszabály a tőke szabad mozgása korlátozásának minősül, valamint az Európai Unió Alapjogi Chartájának több rendelkezését is sérti, ezért nem egyeztethető össze az uniós joggal.

A nagyobbik kormánypárt leszögezte: a főtanácsnok véleménye ellenére a kormánypártok kitartanak a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény mellett, mert – mint indokoltak – "az Magyarország biztonságát szolgálja és a külföldről pénzelt bevándorláspárti Soros-szervezetek átláthatóságát növeli".

A törvény célja az, hogy a magyar emberek számára is átláthatóvá tegye, hogy mely civil szervezetek kapnak jelentős támogatást külföldről – ismertették.

A közlemény szerint a törvényt már elfogadása után "nem véletlenül támadta meg több bevándorláspárti Soros-szervezet", illetve jelentette be, hogy nem hajtja végre azt, és nem teljesíti adatszolgáltatási kötelességét a pénzügyi működéséről.

A kommüniké felidézte, hogy a törvényt 2017-ben fogadta el az Országgyűlés kormánypárti javaslatra és azt a kormány is támogatta, az ellenzék ugyanakkor nem szavazta meg azt.

"A törvény bevezetését a magyar emberek is támogatták: az akkor lezajlott nemzeti konzultáción a válaszadók 99 százaléka támogatta bevezetését" – olvasható a közleményben.

A kormánypártok – folytatták – a magyar emberek akaratát érvényesítik és kiállnak amellett, hogy a törvényre továbbra is szükség van, "mert a Soros-hálózat milliárdokat mozgat azért, hogy keresztülvigye egész Európán a Soros-tervet, és bevándorlóországgá tegye Magyarországot is".

A Fidesz hangsúlyozta azt is, hogy a Soros-hálózat tevékenysége komoly nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, mert nemcsak a bevándorláspolitikát akarják befolyásolni, hanem a magyar választásokat is.

A "bevándorláspárti Soros-szervezetek" azonnal megtámadták a törvényt és a Momentum is aláírást gyűjtött ellene. A törvényt más civil szervezetek betartják és bejelentik, ha külföldi támogatást kapnak. A törvény miatt az előző brüsszeli bizottság indított pert Magyarország ellen – emlékeztetett a Fidesz.

Kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Az ügy huzodik nehany evig, aztan lesz egy jogerös itelet. Orban köpköd majd a birosagra, es suttyomban kifizeti KÖZPENZBÖL a millaiardos bü´ntetest +karteritest. Ez a szokasos forgatokönyv, lasd birok nyugdijazasa, menekültek kitoloncolasa, rabok nem megfelelö ellatasa, EUs penzek ellopasa (2000 milliardos büntetes!), jatektermek bezarasa, mediatörveny, Gattyan vegzalasa (100 milliardos bukas!), SODEXHO betiltasa... Meddig soroljam meg? A birka nyugger meg az evi 1 Erzsebet-utalvanyert kezet csokol a 38ezres nyugdijaval Orbancnak, mikozben havi min. 50ezret lopnak ki a zsebeböl!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
@Csizmás Kond: mondjátok azt amit gondoltok, és mi is mondjuk amit mi gondolunk.
Csizmás Kond
@nevemnick: ...és aszerint állapítottad meg hogy én az ellenkező oldali vagyok ?
Nessy
@kereső: Kivéve természetesen a több milliárd forint TAO. Meg az MNB közpénzből történő alapítványai, vásárlásai.
fahrenheit451
Orbánnal kamionként szembe jött az élet. Vagy Orbán ment szembe egy kamionnal? Mindegy. Az biztos, hogy meglátszik az arcán.

www.erdekesvilag.hu/kepek/road-train/12.jpg
kereső
@Shikari: Tudod, Nked vastagon értelmezési problémáid vannak a magyar nyelvvel. Ezt honnan a fenéből olvastad ki, mert az én hozzászólásomból biztosan nem. Vagy ennyire nem értesz a témához, és csak ész nélkül szajkózod a habonyrogán brossúrát. Akkoor meg jobb lenne, ha csendben maradnál, ez itt egy beszélgetés, nem a fidess agit-prop félórája,
csak úgy....
@Shikari: a választékos "relevás" munkakerülö tibi! :) nem köne mások értelmét baxogatnod ha neked nincs és még közelröl sem láttál olyasmit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.