A kereszténydemokrata pártoknak jó esélyük van az együttműködés megteremtésére a mérsékelt iszlám pártokkal, mert közös bennük, hogy mindegyik ragaszkodik saját identitásához – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke csütörtökön a jobbközép pártokat tömörítő Centrista Demokrata Internacionálé (CDI) vezetőségi ülésén, amelyet az indonéziai Yogyakartában rendeztek meg.

Iszlám pártokkal készül együttműködésre Orbán a liberális gondolkodás ellen
Joko Widodo indonéz államfő fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Jakartában 2020. január 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

"Amikor néhány évvel ezelőtt itt jártam, felfedeztem, hogy létezik itt egy párt, amely (a Fidesszel) azonos módon gondolkodik. Ez nagyon inspiráló volt. Kíváncsi lettem arra, hogy miként működik, mit jelent az a politikai filozófiában, ha az ember nem keresztény, hanem muzulmán" – mondta Orbán Viktor, a CDI egyik alelnöke a vezetőségi ülés utáni sajtótájékoztatón, utalva a rendezvényt megszervező indonéz kormánypártra, a Nemzeti Ébredés Pártjára (PKB).

"Nagyon tanulságos és érdekes, hogy egy olyan iszlám mozgalom, mint az önöké, hogy jeleníti meg magát a politikai színtéren. Számomra ebből két kérdés következik: milyen lesz a kereszténység jövője és milyen az iszlámé. Tudunk-e úgy egymás mellett élni, ahogy régen, ami kiválóan működött"

- tette hozzá.

Amellett, hogy nagyon fontosak a politikusok és döntéshozók számára a felső, politikai szintű kapcsolatok, fontos a pártszintű, filozofikusabb kapcsolat is. Ez itt most sikerült, mert közelebb kerültünk egymáshoz, és nem csak egy lépéssel. Természetesen együttműködésünk messze nem befejezett ügy, csak jó esélyünk van rá" – mondta a kormányfő.

Az önazonosság megőrzésére nehéz dolgunk van Európában. Európában az a fő kérdés, hogy miképpen tudjuk megőrizni nemzeti és keresztény identitásunkat egy olyan időszakban, amikor az úgynevezett európai haladó, liberális politikai erők megpróbálnak nyomást gyakorolni ránk. Megpróbálják átvezetni a társadalmakat egy olyan korszakba, amelyet ők posztkeresztény, posztnemzeti kornak neveznek. Mi azok közé tartozunk, akik szerint az ember számára a legfontosabb az identitása, és mi ragaszkodunk nemzeti és vallásos identitásunkhoz – jelentette ki Orbán Viktor.

"Az úgynevezett nemzetközi, fősodorbeli, liberális gondolkodók és médiájuk megpróbál meggyőzni bennünket, 21. századi modern embereket arról, hogy a béke és a szabadság megteremtéséhez az embernek meg kell szabadulnia az identitásától. De mi nem szeretjük ezt a gondolkodásmódot. A muszlimok is ragaszkodnak a saját identitásukhoz és mi keresztények is, ez közöttünk a hasonlóság. Mindegyikünknek meg kell találni önazonosságunk megőrzésének módját, és ellenállnunk a nyomásnak, amely szerint könnyebb és boldogabb az ember élete, ha nem tudja pontosan kicsoda, csak azt, hogy ember"

- mondta.

(MTI)

137 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Allah növessze nagyra az egóját!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@RonaGyuri: Nade Gyurri miko anno az aranykoronákat huzzingattafennkölten zsákszámra,akkor bezzeg nemigen voltak? erkölcsi aggályai ?.pont mint ennek az időnként előabortált bányás-szamárhágó @surdilloFUJT: nevű minivirslis törpének ?
Különítményes- Vérbíró ? aki a szárnyas-betéteken még mindig gyakorolja a karlendítést ? azt-maga már 1 nagy fasiszta ?
@RonaGyuri: ?...
vagy csak 1 icipici-kis-masiniszta @RonaGyuri: ? aki = @rewax: & @fideszes gyökér: = @Lana22: = @surdilloFUJT: ?
ómió
@CsipkeRózsa: Az ilyen "miről te beszélsz" c. dumáknál biztos!
Nyírfa
@ómió: Ha csak annyit kérdezek, hogy miről beszélsz, abban nincs benne az irónia, a vita élét tompító tréfálkozás.
De nem fogtad. Ez van.
Gyűjtsd az erőd Győrre, örülni vagy búsulni.
Sámannus
@verőce21: Én má putyinért aggódok, mert nem tud nevet adni a kutyájának. Javaslok neki egyet, hívja Viktornak.
Úgyis már kutyába sem veszik..
Jó lenne amikor mondja Viktor ülsz, állsz , fexik, ugrik majd mind a kettő.
verőce21
@Sámannus: Nem rossz az ötlet, de ennyi erővel hívhatná pl. Sámannus-nak is. :)
Jó lenne amikor mondja, Sámannus ülsz, állsz , fexik, ugrik majd mind a kettő.
teuton
@verőce21: Nocsak! Azt hittem, hogy baratkozni kell a muszlimokkal, erre biztat O1G meg a gumicsizmas kandur meg te, mostmeg verbösz szörnyetegek? Hat teged elöb reszesitenek elönyben a kecskeknel, mert szepen tudsz baromsagokat hablatyolni. A segged is odadugod, mint Orban, aztan penzert barki baszhatja, arab-zsido-orosz, mindegy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.