Hiába kérte egy Kínából hazaérkező magyar nő, nem végezték el rajta a koronavírus-tesztet – írja a 24.hu.

Megtagadták a koronavírus-tesztet egy Kínábál hazatérő magyar nőtől, pedig rosszullétre panaszkodottFotó: MTI/Balogh Zoltán

A nő Facebook-bejegyzésében arról számolt be, hogy férjével az elmúlt időszakban Kínában dolgozott, év elején pedig Malajziában pihentek, ahová tömegesen utaztak a kínai turisták is. A rossz híreket hallva a házaspár visszautazott Kínába. Bíztak abban, hogy a kisváros, ahol élnek, a vírustól elzárt terület. De a települést piros kordonnal vették körbe a hatóságok. Miután megtudták, hogy a hideg időjárás ellenére biztonsági okokból kikapcsolták a fűtést az egész városban, úgy döntöttek, visszajönnek Magyarországra. Ferihegyen a hőmérőzés után probléma nélkül beléphettek az országba.

Éva már Kínában rosszul érezte magát, és itthon szerette volna kivizsgáltatni magát. Fájt a torka és köhögött, ezért felhívta a Szent László Kórház információs vonalát azzal, hogy mivel Kínában járt, szeretne csináltatni biztonsági okokból. Azt mondták neki, ha nincs tünet, nem tudják kimutatni a vírust, így nincs értelme bemenni. A torokfájással háziorvoshoz küldték, aki azonnal beutalta a kórházba, ám

kérése ellenére a járványüggyel foglalkozó kórházban nem vették le a garatkenetet, hogy a fertőzöttséget teszteljék.

Az orvos annyit közölt vele, hogy ebben a kérdésben ő nem dönthet, a Belügyminisztérium utasítására ugyanis csak a Vuhanból érkezőktől vehetik le a mintát. " Elmondta, hogy a Belügyminisztérium illetékes az ügyben, ott van a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős csapat, ők hozzák a döntéseket. A minta egy központi laborba megy, ott értékelik, sehol máshol az országban nincs erre lehetőség" – írta a nő a posztban. Arra sem volt lehetőség, hogy kifizesse a vizsgálatot, és úgy végezzék el.

Éva azóta önkéntes karanténba vonult és jobban is érzi magát.

A 24.hu megkérdezte, a Belügyminisztériumot, hogy pontosan kik kerülhetnek bele a mintavételbe, és ki határozza meg, hogy ki lehet a vizsgálat alanya. Egyelőre nem érkezett válasz.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A másik dolog, ami fontos: nem a félelmet kellene generálni egy amúgy is beszari társadalomban, hanem a megoldást keresni. Korrekt, érthető tájékoztatást adni, és nem utólag okosakat mondani bele a világba. Ez a vírus egyelőre leginkább egy messzi országban van jelen, remélhetőleg nem lesz belőle világégés. Ha netán mégis elérne minket, akkor nyugodtan lehet menni a szép új templomokba imádkozni. Abban a nemzeti keresztények úgy is nagyon jók. És lehet reménykedni, hogy Isten talán megsegít. Mert más nem nagyon fog.Hála istennek, idehaza fosni nagyon tud mindenki, mert ez már népbetegség. Jobban elterjedt, mint maga a vírus. Az is megfigyelhető, hogy a fosás tárgya általában nem kézzelfogható, jelen esetben is úgy csinál mindenki, mintha a világvége dörömbölne az ajtónkon. 2009-ben, a H1N1-járvány kitörésekor egy ország szarta össze magát, és rettegett a vírustól. Sajnos mióta az emberiség létezik, vírusok, betegségek, járványok mindig voltak. Most is vannak, és valószínűleg lesznek a jövőben is.
Nessy
@vacsi: Miután a mezei laborvizsgálat kérésnél is meg van szabva, hogy pl. a háziorvos milyen és hány vizsgálatot kérhet, én semmin nem csodálkozom.
ha pl, én kocognék el a László kórházba, hogy lázas vagyok, köhögök tüsszögök, de otthonról csak a sarokig megyek vásárolni idehaza, jogos, hogy a háziorvoshoz küldene. Itt kínában, a veszélyes övezetben járt paciensről van szó. Ebben az esetben két esélyes dolog. Meg is fertőződhetett, meg nem is! Valami itt nem gömbölyű!
adrenalink
Ha betartja a hölgy a 10 parancsolatot, akkor minimális gond az aggodalomra...
vacsi
@Nessy: Azt hiszem, mindenki ettől tart!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.